HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
27 Haziran 2024 Perşembe - 08:43

Selçuk'ta satranç heyecanı

Selçuk Belediyesi ve İzmir Satranç İl Temsilciliği iş birliği ile Prof. Dr. İsmail Aka Kütüphanesi ve Sosyal Etkinlik Merkezi’nde 26-27 Haziran tarihlerinde düzenlenen Efes’in Çocukları Satranç Turnuvası’nın ilk etabı tamamlandı. Turnuvaya 6 yaşından 18 yaşına kadar 4 ayrı kategoride toplamda 99 satranç sporcusu katıldı.

Selçuk ta satranç heyecanı

Efes’in Çocukları Satranç Turnuvası’nda 8 yaş ve altı kategoride 31 sporcu, 10 yaş ve altı kategoride 32 sporcu, 14 yaş ve altı kategoride 26 sporcu, 18 yaş ve altı kategoride ise 10 sporcu heyecanlı bir mücadele gösterdi.

Satrancı gelecek nesillere sevdirmek ve çocukların hayatına dahil etmek için düzenlenen turnuvada satranç sporcularını yalnız bırakmayan ve heyecanlarına ortak olan Efes Selçuk Belediye Başkan Yardımcısı Bilgi Keskin, turnuva öncesinde hakemlere teşekkür ederken sporculara başarılar diledi.

SPORCULARI AİLELERİ YALNIZ BIRAKMADI
Oğlunun turnuvaya katılarak oyundaki seviyesini görmek istediğini aktaran Ömer Akçil; “Oğlum 3 yıldır satranç kursuna gidiyor ve stratejik bir oyun olduğu için satranç oynamayı çok seviyor. Turnuvayı duyunca katılmak istedik diğer çocuklarla oynayarak seviyesini görmesini istedik. Bu turnuvanın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederiz” dedi.

Satranç turnuvasının çocukların gelişimi için daha sık aralıklarla düzenlenmesini istediklerini aktaran Gizem Özkök; “Bu turnuvaların daha da ilerlemesini ve artmasını istiyoruz. Emeği geçen herkese, Efes Selçuk Belediyesi’ne teşekkür ederiz” dedi.

Turnuvaya oğlu ile birlikte katılmaktan mutluluk duyduğunu belirten Burak İslam; “Turnuvada oğlum Ilgaz Ali İslam ile birlikte yer almaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Oğlumun satranç merakı Efes Selçuk’ta anaokulunda başladı. Satrancı çok seviyoruz. Emeği geçen Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel ve Ayasuluk Satranç Derneği Antrenörü Yaşar Şakar’a teşekkür ederiz” dedi.

Satranç sporunun kızının dikkat dağınıklığına faydası olduğunu aktaran Dilek Kalfaoğlu; “Kızımın satranç oynamaya başlamasının dikkat dağınıklığına ciddi bir faydası olduğunu fark ettim. Bugün de çok güzel bir etkinlikteyiz. Efes’in Çocukları adı altında bir turnuva düzenleyip bizleri buluşturduğu için Filiz Başkan’a çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Satrancın çocuğunun iletişim ve eğitim hayatını olumlu yönde etkilediğini ve değiştirdiğine değinen Mustafa Bozkurt; “Çocuğum satranca ilk olarak telefonda oynarken merak saldı. İlk önce benimle rekabet etmeye başladı. Daha sonra ilgisinin arttığını fark edince Ayasuluk Satranç Derneği Antrenörü Yaşar Şakar ile görüştüm. Yaşar hocamızda yetenekli olduğunu görünce turnuvalara katıldı. Bu konuda da katkılarından dolayı Filiz Başkan’a teşekkür ederiz. Özellikle turnuvaya katıldıktan sonra çocuğumun insanlarla iletişimi ve derslere bakış açısı olumlu yönde değişiklik göstermeye başladı. Daha etkin ve daha aktif olmaya başladığını fark ettik. Bu turnuvaya da çok isteyerek ve severek katıldı” dedi.

8,10,14 ve 18 yaş ve altı olmak üzere dört ayrı yaş grubu için düzenlenen turnuva çerçevesinde ilk beşe giren, kızlarda ilk üçe giren çocuklar hak ettikleri kupaya kavuşacak.

 
13 ilde Narkoçelik-24 operasyonu!
 
Yargıtay'ın 3'üncü Hukuk Dairesi Başkanı belli oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sahipsiz kediler için anlamlı bağış
İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yaşam Kampüsü’ndeki huzurevi sakinlerinden ...
Milli Takım İzmirlileri sevindirdi
İzmirli futbolseverler, Türkiye A Milli Futbol Takımı’nın Çekya ile karşılaşmasını, ...
Tugay’dan İZTO’da çarpıcı mesajlar: Asla öldürmeyeceğiz!
İzmir Ticaret Odası Haziran ayı olağan meclis oturumuna katılan İzmir ...
 
Başkan Tugay'dan çalışanlara TİS mesajı: Kazanılmış haklar da tehlikeye girer!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, belediyedeki görevli ...
Karabağlar'da yaz spor okulları zamanı
Karabağlar Belediyesi, vatandaşları sportif faaliyetlerle buluşturmaya ...
Aydın İtfaiyesi 48 saatte 81 yangına müdahale etti
Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, 48 saatte çıkan 81 yangına müdahale ...
 
Büyükşehir'de TİS kriz sürüyor... Memurlar iş bıraktı!
CHP Genel Merkezi’nin İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde yaşanan krizle ilgili ...
Menemen'de sorunsuz bayram trafiği
9 günlük bayram tatiliyle birlikte aileleriyle bayramlaşmak ve tatil bölgelerine ...
Karşıyaka’nın yeşil cenneti... Yamanlar Gençlik Merkezi
Yamanlar Dağı’nın zirvesinde 42 dönüm arazi üzerine kurulu olan Karşıyaka ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Dünya rekoru O'nda!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
1 Temmuz eşiği ve normalleşememe!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Despina Vandi Çeşme’de… Kaçırmamak gerek
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Kaytara kaytara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Varlık-Hiçlik ekseninde gerilen insan
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Evlad-ı Fatihan ne yapacak?
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Belediye meclisleri
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Önemli bir düzeltme!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva