HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
21 Şubat 2012 Salı - 13:59

“Selçuk’a birlikte sahip çıkmalıyız”

Selçuk Belediyesi sivil toplum örgütleri ile bir araya geldi.

“Selçuk’a birlikte sahip çıkmalıyız”

İZMİR- Selçuk Çiftçi Malları Koruma Derneği, Ziraat Odası, Esnaf Odası, İl Genel Meclis Üyeleri, Ticaret Odası, Sulama kooperatifi, Muharip Gaziler Derneği, Meyve Sebze Kooperatifi, TARİŞ, Otel, Pansiyon ve Turistik Eşya Satıcıları Odası, Avcılar Derneği, Esnaf Kefalet Kooperatifi gibi sivil toplum örgütlerinin yöneticileri ve üyelerinin yanı sıra Selçuk Belediyesi personelinin de katıldığı toplantının açılışını yapan Selçuk Belediyesi Kültür ve Eğitim Müdürü Müge Kılınç katılımcılara kültür müdürlüğünün çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. Selçuk Belediyesi Arkeologlarından Özgür Gökdemir ‘in Kent Belleği projesi çalışmalarını anlattığı toplantıda Mimar Tuba Gülamber ise yapılan sokak sağlıklaştırma çalışmalarının kent estetiğine katkıları konulu bir sunum yaptı.
Sunumların ardından kürsüye çıkan Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür belediye çalışanlarının yaptıkları sunumların el ele verildiğinde bir şeylerin değişeceğinin göstergesi olduğunu söyledi.

Selçuk’un Türkiye’deki öneminin her geçen gün arttığını söyleyen Başkan Ülgür “Buna bağlı olarak bu güne kadar öz kaynakları ve kendi kararları ile hareket eden Selçuk artık dışarıdan daha fazla etki almaya başladı. Kimi olumlu kimi ise olumsuz olan ve Selçuk’u kendi mecrasından çıkma riski ile karşı karşıya getiren bu etkilere karşı ortak bir duruşumuz olmalı” dedi. 
“Bizim Selçuk ile ilgili dış algıyı, ilgiyi, müdahaleyi yönetebilmemiz lazım. Bunun için öncelikle bu kente dair ortak bir algımız, kanaatlerimiz, kararlarımız ve hayallerimiz olmalı” diyen Başkan Ülgür “Ticaret odası, Esnaf Odası, TARİŞ kente aynı gözle bakmalı. Belki bir kent konseyi kurmalıyız. Sivil toplum örgütleri, yerel yönetim ve siyasi partilerin temsilcilerinden oluşacak bir kent konseyi. Ama silah ruhsatı taşımak için, belediye meclis üyesi olmak için, belediye başkanı olmak için bu görevlere talip olan insanlardan oluşmamalı bu konsey. Genç yaşlı, kadın erkek, çocuk, işsizinden ticaret erbabına kadar, her kesimin temsil edildiği bir konsey olmalı” dedi. 
“Bunları konuşmak için buluşuyoruz. Dertleşmek, moral bulmak çalışmalarımızla ilgili bilgi vermek için bir araya geliyoruz. Çünkü sizlerin de bu kent üzerinde etkiniz, gücünüz ve sorumluluğunuz var” diyen Başkan Ülgür ”Ortak projeler yürütmeliyiz. Sizlerden bunu istiyorum. Bir kere bu kentin değerinin hepimiz farkında olmalıyız. Bana dünyada kaç yer sayabilirsiniz ki 1 kilometre alan içinde Artemis Tapınağı gibi dünyanın yedi harikasından birini, St. Jean kilisesi gibi İncil’i kayıt altına alan havarilerinden birinin mezarını, Türk İslam mimarisinin en önemli yapılardan biri olan İsa Bey hamamları, İsa Bey camii ve Ayasuluk Kalesi’ni içinde barındırsın. Yok. Dünyada böyle başka bir coğrafya yok” diye konuştu.
“Odalardan ve sivil toplum örgütlerinden biraz daha duyarlılık bekliyoruz. Bu kenti gelecekte çocuklarımıza korunmuş olarak emanet etmek gibi bir sorumluluğumuz var. Kökenimiz, mesleğimiz, siyasi görüşümüz ayrı olabilir ama ortak paydamız Selçuklu olmak. Hepimiz hemşeriyiz her şeyden önce. Hepimizin çocukları aynı sokaklarda oynuyor. Bu süreçte hepimize düşen ortak görevler var. Selçuk’a sahip çıkmalı ve koruma politikalarını sürdürmeliyiz. Eşsiz özelliklerimizi korumalı, sağlıklı büyümeliyiz. Dayanışma içinde Selçuk’u koruyarak gidersek Selçuk çok müreffeh bir yer olacak” diyen Başkan Ülgür “Aksi takdirde Selçuk yağmalanacak. Örneğin Milli Emlak Müdürlüğünün göz yumması ile Karadağ Mevkiinde 150 dönüm mera alanımız işgal edildi. Bu alanın boşaltılmasını istiyoruz, hiçbir hareket yok. Milli Emlak’ta birileri buna göz yumdu o arazi birilerine tahsis edildi. Yağmacıların önündeki hep birlikte durmalıyız” dedi.
“İlçede esnaf ve meslek örgütleri konuşmalıyken onlar susuyor işsiz güçsüz adamlar konuşuyor. Esnaf adına, ticaret erbabı adına konuşuyorlar. Tarımsal sanayi alanı ile ilgili konuşuyor, üniversite ile ilgili konuşuyor. Belediye başkanı olmak isteyen, meclis üyesi olmak isteyen sizin adınıza konuşuyor. İzin vermeyeceğiz. Bir araya geleceğiz. Bu kentin geleceğini beraber dizayn edeceğiz” diyen Başkan Ülgür “Selçuk köy oldu” diyorlar. “Selçuk’ta işsizlik var” diyorlar. Bunu çözmek belediyenin görevi değil. Hükümetin görevi. Belediye işsizlikten Selçuk’taki tüm odalar kadar, sivil toplum örgütleri kadar sorumlu. Civarımızda sanayileşmiş olarak örnek gösterilen yerlerin işsizlik oranlarına, intihar oranlarına, araç sayısına bakın. İnanın Selçuk çok daha iyi durumda. 750 TL’ye iş bulalım diyoruz. Bahçıvan, şoför, muhasebe gibi pek çok alanda çevredeki otellerden kontenjan aldık. Gelen olmuyor. Bu Selçuk’un köy olmadığının, geliştiğinin en iyi örneği. “İlçede turist yok” diyorlar. Belediye işini yapıyor. Pırıl pırıl bir kent, işgaliye problemi çözülmüş, kent estetiği düzenlenmiş. Peki, özeleştiri yapalım. Esnaf üstüne düşeni yapıyor mu? Yeterince temiz lokantalarımız, kafeteryalarımız var mı? Olanlar yeterli mi? Servisimiz düzgün mü? Selçuk’a yakışır lokantalar, oteller, kafeteryalar işletirsek turist de gelir, konaklama gün sayımız da artar” dedi.
Selçuk’un üniversite kenti olması konusunda da tüm Selçuk’a önemli görevler düştüğünün altını çizen Başkan Ülgür “2012 – 2013 eğitim ve öğretim yılında THK üniversitesinde 450 öğrenci olacak. 2013 -2014 eğitim ve öğretim yılında bu sayı 650’ye çıkacak. Dokuz Eylül Üniversitesi’ni de 2013 – 2014 eğitim ve öğretim yılına yetiştirmeyi hedefliyoruz. Bunu gerçekleştirebilirsek Bin 500- 2 bin öğrenci olacak Selçuk’ta. Esnafımız buna hazırlıklı olmalı. Ama öğrencilerimiz kimi esnafın fiyat uygulamalarından, ev kiralarının yüksekliğinden şikâyetçi. Bunları düzenlemek zorundayız. Aksi takdirde Selçuk Üniversite öğrencileri için tercih edilebilir bir yer olmaktan çıkar” dedi. 
Dokuz Eylül Üniversitesi ile imzalanan protokolün ardından kimilerinin bu sonucu sahiplenmeye çalıştığına dikkat çeken Başkan Ülgür “Birileri üniversiteyi sahiplenmeye çalışıyor. Ali getirdi, Veli getirdi diye konuşuluyor. İyi madem onlar getirdilerse gelip onlar yapsın üniversite binasını. 6 trilyon bina, 1 trilyon mefruşat 7 trilyon kaynak aktaracağız. Belediyenin kasalarından para akmıyor. Biz bu parayı bir şekilde bulacağız. Ama “Başkan Ülgür üniversite ile protokol imza törenine gelmedi” diye beni gazetelere manşet yapanlara teşekkür etmem isteniyor. Etmem” diye konuştu.
“Biz çiftçi için, esnaf için, bu kentte yaşayanlar için çalışıyoruz. Tarımsal sanayi alanı, kent belleği çalışmaları, 14 Mayıs Mahallesi yol çalışmaları, THK Üniversitesi tadilat çalışmaları, belediye binamızı ve bilgi işlem alt yapımızı yenileme çalışmaları, kaledeki restorasyon ve kurtarma kazıları, Efes Alan Yönetimi çalışmalarımız, okullaşma çalışmalarımız sürüyor. Ben içinizden gelen bir başkanım. Dayanışma içinde olmalı, Selçuk’a hep beraber sahip çıkmalıyız. Bu toplantıların en önemli yararı da bu olacaktır diye düşünüyorum. Görüşme taleplerini karşılayamadığım için eleştiriliyorum zaman zaman. Kent büyüyor, işler de aynı ölçüde artıyor. Sivil Toplum Örgütleri olarak ortak bir gündem oluşturur, bize de çağrı yaparsanız katılmaktan memnuniyet duyarım ”diyen Başkan Ülgür belediye toplantıların süreceğini ve gelenekselleşeceğini de sözlerine ekledi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Seferihisar’a ‘‘sıcak” müjde
İzmir Jeotermal A.Ş, Seferihisar’da seraları termalle ısıtacak proje için ...
Karayollarının yeşil alanları Büyükşehir’e emanet
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karayolları Genel Müdürlüğü ile imzaladığı ...
Büyükşehir'e bir kötü haber de Narlıdere'den...
Danıştay, Narlıdere’de belediye hizmet alanına ‘konut’ eklendiği için ...
 
Arıkbaşı sulama tesisinde sona doğru
İzmir İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci ve meclis üyeleri, İzmir ...
İzmir’de 4 günlük su kesintisi
İZSU Genel Müdürlüğü tarafından açıklamada, Gültepe Gazipaşa Caddesi’nde ...
Kent konseylerinden Başkan Sındır'a destek teşekkürü
Bornova Belediyesi, 2009 yılında kurulan Bornova Kent Konseyi ile sıkı ...
 
Tutuklu Büyükşehir bürokratına sürpriz kutlama
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne düzenlenen operasyonda tutuklanarak cezaevine ...
Belediye başkanlarına fotoğraf uyarısı!
Yaklaşan yerel seçimler öncesi İçişleri Bakanlığı’ndan belediye başkanlarına ...
Öğrencilerden Başkan Çalkaya’ya plaket
Türk Psikoloji Öğrencileri Çalışma Grubu Güz Toplantısı, Türkiye’nin dört ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva