HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
20 Şubat 2012 Pazartesi - 13:09

Belediye başkanlarına fotoğraf uyarısı!

Yaklaşan yerel seçimler öncesi İçişleri Bakanlığı’ndan belediye başkanlarına kötü haber geldi. Bakanlık, gönderdiği genelge ile belediyelerin her türlü tanıtım faaliyetlerinde belediye başkanlarının isim ve fotoğraflarının yer almasını yasakladı. Genelgede “Şahsi tanıtım yapılamaz” dendi.

Belediye başkanlarına fotoğraf uyarısı!

CAN ÖZLÜ/ EGEDESONSÖZ- İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve 13 Şubat 2012 tarihi itibariyle tüm Türkiye’yle birlikte İzmir Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediye ve belde belediye başkanlıklarına tebliğ edilen genelge ile bundan sonraki hiçbir belediye projesi açılışında ve temel atma töreninde, belediye başkanının ismi ve fotoğrafının yer almaması istendi. Proje temel atma veya açılış törenlerinde yapılan tanıtım masraflarının kamu harcamaları olduğuna dikkat çekilen genelgede, belediye başkanlarının isim ve fotoğraflarının tanıtımlarda kullanılmasının şahsi menfaat olarak algılandığına ve bunun da toplumun bir kesiminde tepki ile karşılandığı vurgulandı.
 
BAYRAM TEBRİKLERİ BİLE YASAK!
Genelgede Belediyeler tarafından gerçekleştirilen tanıtım faaliyetlerinde, belediye başkanı fotoğrafının ve isminin ön plana çıkartıldığı, tanıtım hizmeti yapılırken kamu kaynaklarının israf edildiği şeklinde yakınmaların geldiği ve bu durumun da rahatsızlık arattığına dikkat çekildi. İçişleri bakanlığından gönderilen genelge ile belediye başkanları, bundan böyle meydanlara asılan pankart ve panolarla, halkın özel günlerini kutlayamayacak ve yol- asfalt- park yapım çalışmalarında da tanıtım töreni yerine bilgilendirme ile yetinilecek. Başkanlar, hiçbir projede, kendi ad ve fotoğraflarına yer veremeyecek. Gönderilen genelgenin uygulanıp uygulanmaması bizzat valilik tarafından kontrol edilecek ve hata tespit edildiği noktada başkanlar için yargı yolu da açık tutulacak.
 
“AMAÇ BAŞKANLARI HAFIZALARDAN SİLMEK”
İçişleri bakanlığından gönderilen genelgeye ilçe belediye başkanları da tepki gösterdi. İlçe Belediye Başkanları “Bir kentte yapılan işlerin tanıtımında belediye başkanlarının isim ve fotoğrafların olması çok doğal. Abartılı bir çalışma yapılmamaktadır. Belediye başkanlarının çalışmalarının engellenmesi isteniyorsa söyleyecek söz yok. Yapılan işlerdeki belediye başkanı imzasını da çeksinler o zaman. Belediye başkanları kente hizmet etmek için çalışırlar ve tanıtımlarda yer almak da en doğal haklarıdır. Bu uygulama yerel seçimlere yönelik olarak ortaya çıkmıştır ve başkanları korkutma, isimlerini arka plana itme amacını taşımaktadır. Bu sayede, halkın hafızasında, belediye başkanlarını gerilere itmeyi hedefliyorlar. Demokratik bir çalışma olmadığı düşüncesindeyiz” açıklamalarında bulundu. Başkanların konu ile ilgili olarak, önümüzdeki günlerde biraya gelecekleri ve değerlendirme toplantısı yapacakları da öğrenildi.
 
 
Belediye başkanlarının bizzat şahsına gönderilen genelgede şu maddelere yer verildi:
 
* Belediyelerce gerçekleştirilecek tanıtım faaliyetlerinde, belde halkının algılaması dikkate alınarak pozitif algılamayı sağlayacak şekilde beldenin tanıtımı esas alınacak. Belediye başkanının şahsi tanıtımının yapıldığı düşüncesine sebebiyet verilecek uygulamalardan özenle kaçınılacak.
 
* Yol ve kaldırım yapımı, asfalt yenilemesi çevre düzenlemesi gibi yapılan işlerin tanıtımında bilgilendirmesi gerekenler belirtilecek, bu hizmetler için ayrıca tanıtım yapılmayacak.
 
* Yapılacak tanıtım faaliyetlerinde kişiler değil hizmet ve faaliyetler ön plana çıkarılacak.
 
* Genelgeye hassasiyetle uyulacak ve bu uygulama Valilik tarafından denetlenecek.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 19 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
isimsiz 46 21 Şubat 2012 Salı 16:44

haberde , " tüm Türkiye ile birlikte İzmir ve ilçeleri..." diye devam ediyor..Yani her yerde aynı yasak geçerliyse problem yok..Zira gerçek olan şey , bu gibi harcamaların ciddi bir masraf kalemi olması ve bazı iyi niyetli olmayanların bu gibi faaliyetlerle çevresine rant sağlamasıdır..Tabi ki , uygulamada AKP li belediyelere ayrı CHP li belediyelere ayrı muamele yapılırsa adil olmaz , amaç farklı olur..Umarım adilane davranılır.

Yorumu oyla      14      6  
ve 21 Şubat 2012 Salı 14:26

senin gibi görüşü kişiliği oturmamış insanlar yüzünden (demokrat)

Yorumu oyla      13      7  
DEMOKRAT 21 Şubat 2012 Salı 11:59

KOMİK ŞEYLER ! CHP li Belediye Başkanlarımız Acaba Ne Kadar CHP li,Önce Onu Sorgulamalıyız.Yeterli Olmadıkları,Başarısız Oldukları Ortadayken,Neden Onları Eleştirmeyelim.Bunlar Eleştirilemezlermi.Gökten Zembillemi İndiler.Yetersiz Olduklarını Söylemek AKP lilikmi Oluyor.Evet CHP bugünkü Yapısıyla Başarısızdır,Bu Durum Belediyelere de Yansımış Durumdadır.Son Anketlere Bir bakta ne hallere düştüğümüzü gör.Bunun tek Sorumlusu Beceriksiz Belediye Başkanlarıdır.

Yorumu oyla      19      8  
Komik şeyler... 21 Şubat 2012 Salı 11:32

Muharrem İnce hiçte haksız sayılmaz, yorumları görünce söylediklerine katılmamak ne mümkün! CHP liler ikiye ayrılır, 1-CHP lilerle kavga eden CHP liler 2- AKP lilerle kavga eden CHP liler. Hepiniz ilk tanıma uyuyorsunuz.

Yorumu oyla      14      16  
bayraklılı 21 Şubat 2012 Salı 09:20

arkadaşlar bu deve güreşlerinin sayesinde hasan başkan iyi pozlar veriyordu yazık birde bu güreşlerin maliyetini yazan bir basin mensubunu göremiyorum arkadaşlar kim bu deveciler kimin akrabaları bu rant kime çok yazık benim bayraklıma cumartesi pazarı su içinde pazarcılar perişan ama benim başkanım deve güreştiriyor pazarcının ve esnafın parasını davulcuya zurnacıya ver bakalım sonun nerye...........

Yorumu oyla      19      8  
ibrahim 21 Şubat 2012 Salı 03:58

arkadaşlar AKP'li ve BDP'li belediyelerde İzmir'den çok daha fazla tanıtımlar yapılıyor. bir belediye başkanı seçilerek geldiği için tanıtım yapması yanlış değildir. ancak şuna dikkat edin bu uygulama en sıkı izmir de uygulanacak. hedef İzmir. ankara da gökçek yine bildiğini yapar ona kimse sesini çıkaramaz... yaşadığınız kente sahip çıkmaya davet ediyorum sizi..

Yorumu oyla      17      8  
CHP li 21 Şubat 2012 Salı 01:48

Yazıklar olsun yorum yazanlar. Hükümetin verdiği karara eyvallah edip başkanlarımıza destek olacağınıza birde siz köstek oluyorsunuz. İyidir kötüdür başkanlar o ayrı konu ama burda hükümet, yazarın dediği gibi başkanları hafızalardan silmek. Akp gelince bu rahatınızı çok arıyacaksınız..! Hepinizi esefle kınıyorum. Ayıptır günahtır..

Yorumu oyla      14      12  
KADİFEKALELİ 20 Şubat 2012 Pazartesi 22:52

EGE TV'DE YAYINLANAN KONAK'IN GÜLEN YÜZÜ PROGRAMINDA HAKAN TARTAN'IN REKLAMLARINI ARTIK İZLEYEMEYECEKMİYİZ?

Yorumu oyla      20      7  
755 gün 11 saat kaldı 20 Şubat 2012 Pazartesi 22:10

VERGİYİ VEREN HALK KUYRUKTA BEKLEYEN HALK CEZALARI İŞGALİYE HARÇ VE BENZERİ BELEDİYE GELİRLERİNİ HALK VERİR HANGİ HALKÇI BAŞKAN ARKADAŞ BEN BU KİŞİNİN VERGİSİYLE ŞU İŞİ YAPTIM DİYOR SANKİ KENDİLERİ İŞLETME SERMAYESİ KOYMUŞ İŞLETMECİ GİBİ BEN YAPTIM FELAN HALKIN RESMİ YOKSA BAŞKANIN RESMİ HİÇ OLAMAZ NEDENMİ BAŞKANLARIN GENELİ EMEKLİ EMEKLİDEN EV VERGİSİ ALINMIYO ONDAN VERGİ BİLE VERMEZLER OH NE ALA MEMLEKET KOMİK BABALARININ RESMİ ODALARINDA OLMAZ YAĞCILIK İÇİN DÖNEMEİN BAŞKANIN RESMİNİ ASARLAR

Yorumu oyla      16      7  
realist 20 Şubat 2012 Pazartesi 21:00

yapılan yorumlara bakıyorum da hernedense arkadaşların aklına ilk isim sn.hasan karabağ gelmiş...acaba neden desenize artık devasa boyutlarda geleneksel;nasıl geleneksel oluyosa 1.geleneksel deve güreşleri ve yanında koca yazılarla bayraklı belediye başkanı hasan karabağ makina mühendisi yazmayacak yazık...!!!

Yorumu oyla      24      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Öğrencilerden Başkan Çalkaya’ya plaket
Türk Psikoloji Öğrencileri Çalışma Grubu Güz Toplantısı, Türkiye’nin dört ...
Çiğlili esnafla büyük buluşma
Çiğlili esnafla daha yakın ilişkiler kurmak, onları dinlemek ve ilçede ...
95 köy tamam, 69’u sırada
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, geleneksel hale getirdiği ...
 
Keşanlı Ali Destanı’na büyük ilgi
Keşanlı Ali Destanı oyunuyla İzmir’e gelen Kerem Alışık, Songül Öden ve ...
Selvili Hanı yeniden doğuyor
Üç asırdır önemli ticaret yolları üstündeki konumunu koruyan İzmir’deki ...
AKSEV’den Karşıyaka’ya kültür merkezi
Eskişehir Anadolu Kültür Sanat Eğitim Araştırma Ve Dayanışma Derneği (AKSEV) ...
 
Bornova'da 'Tülü'ler çıktı meydane...
Bornova Belediyesi öncülüğünde bu yıl sekizincisi yapılan Pınarbaşı Geleneksel ...
Büyükşehir organik üreticiye pazarlama desteği
Organik tarıma büyük destek veren İzmir Büyükşehir Belediyesi, üretici ...
Başkan Kocaoğlu’na “Mevlana esintisi”
İran İstanbul Başkonsolosluğu Kültür Ateşesi Hasan Shabani ve Sanatçı ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva