HABERLER>POLİTİKA
10 Haziran 2011 Cuma - 09:55

Seçime beş kala Kocaoğlu-Susam kavgası!

CHP'nin istihdam projelerinin açıklandığı Havagazı’nda ki toplantıya Başkanı Kocaoğlu ile İzmir milletvekili Susam arasında yaşanan gerginlik damgasını vurdu. Kameralar karşısında birbirine giren ikiliyi Alattin Yüksel ayırdı. "Kimse benden hesap soramaz" diye bağıran Başkan Kocaoğlu, toplantıyı terk etti.

Seçime beş kala Kocaoğlu-Susam kavgası!

Fırat Soylu/Egedesonsöz - CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından organize edilen ve seçimler öncesi son toplantı olması nedeniyle ayrı bir önemi bulunan toplantı sakin bir ortamda başladı. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Adayı Alaattin Yüksel'in partisinin istihdam projelerini açıklayacağı toplantıya 25 milletvekili adayının yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve metropol belediye başkanları katıldı. Toplantının başlamasına dakikalar kala yan yana gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile CHP Milletvekili Mehmet Ali Susam arasında tartışma çıktı. Basın mensuplarının karşısında birbirlerine bağıran ikili arasında başlayan sözlü tartışma giderek büyüdü. Başkan Aziz Kocaoğlu, "Sen benden hesap soramazsın, senin ne mal olduğunu hepimiz biliyoruz. Sen kimsin ki benden hesap sormaya kalkıyorsun. Partiyi ve İzmir'i ne hale getirdiğiniz ortada. Hakkındaki dosyalarını biliyoruz. İkimizin hakkında da dosyalar, bunların ne olduğunu ortaya koyalım" dediği duyuldu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel'in araya girerek iki tarafı sakinleştirmeye çalıştı. Tansiyonun giderek artması üzerine Kocaoğlu'nu Çİğli Belediye Başkanı Metin Solak dışarı çıkarttı.
 
Kocaoğlu salonu böyle terk etti!

KAVGANIN SEBEBİ SORU

Başkan Kocaoğlu ile Susam'ı karşı karşıya getiren olayın başlangıcının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 8 Haziran'da Kaya Termal Otel'de yaptığı toplantıda yaşandığı öğrenildi. Toplantıda Kılıçdaroğlu'nun ardından kürsüye çıkan Kocaoğlu'na bir yerel televizyonun haber müdürü Körfez kirliliği, çevrin yeşillendirilmemesi ve pis koku ile ilgili sorular sormuş, bu sorular da Kocaoğlu'nu sinirlendirmişti. İddialara göre Kocaoğlu toplantı çıkışı yakın çevresine soruları Mehmet Ali Susam'ın sordurttuğunu söyledi ve Susam'ın kendisini Genel Başkanın karşısında zor durumda bırakmaya çalıştığını iddia etti. O günden sonra aralarında soğuk rüzgarlar esen ikili ilk kez bugün Tarihi Havagazı Fabrikası'nda bir araya geldi. Toplantı öncesi Susam yanına oturduğu Kocaoğlu'na bu iddiaları sordu. Kendisi hakkında ortaya atılan iddiaların doğru olmadığını belirten Susam, Kocaoğlu'na seçim öncesi bu tür tartışmaların yanlış olduğunu söyledi. Susam, "Bu sözler seçim öncesi partiye zarar verir" diye çıkıştı.


Susam'ın bu sözü üzerine sinirlerine hakim olamayan Başkan Kocaoğlu, "Senin adın Mehmet Ali Susam ise benim de adım Aziz Kocaoğlu... Terbiyesiz adam... 7 senedir nerdeydin? Biz de iyilik yapıp size toplantı yapıyoruz. Biz de kabahat. Sen benden hesap soramazsın, senin ne mal olduğunu hepimiz biliyoruz. Sen kimsin ki benden hesap sormaya kalkıyorsun. Partiyi ve İzmir'i ne hale getirdiğiniz ortada. Hakkındaki dosyalarını biliyoruz. İkimizin hakkında da dosyalar varsa bunların ne olduğunu ortaya koyalım" dediği duyuldu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel'in araya girerek iki tarafı sakinleştirmeye çalıştı. Tansiyonun giderek artması üzerine Kocaoğlu'nu Çİğli Belediye Başkanı Metin Solak dışarı çıkarttı. Kocaoğlu'nun dışarı çıkarken de, "Seni vekil yapanın..." dediği duyuldu.
 
YÜKSEL: SEÇİM VE TUTUKLAMALAR STRES YARATTI
Kocaoğlu ile Susam arasında kameralar karşısında yaşanan bu tartışmaya müdahale eden ise CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel toplantı sonunda yaşanan tartışmayla ilgili konuştu. Yüksel, "İstemediğimiz üzücü bir tartışma aile içi bir tartışmadır. Büyükşehir Başkanımız üzerindeki yoğun baskı ve operasyonların onun üzerinde yarattığı stres. Burada dışavurum olarak ortaya çıktı. Baskıyla seçim sonuçlarını değiştirmeye yönelik çalışmalar yapılıyor. Bin lira 2 bin lira ile çalışan insanlar taraflı bir operasyonla cezavine konuldu. Kendi başlarına avukat tutacak parası bile yok. 3 bayan arkadaş Bergama'da 6 kişilik koğuşta 13 kişi kalıyorlar ve yerde yatıyorlar. Bu insanlara işkenceye baskıyı zulmü çektirenler Büyükşehir Belediye Başkanı üzerinde baskı yaratıyor. Bu insani bir duygudur. AKP Genel Başkanı Mitinglerinden Aziz Kocaoğlu'na saldırıda buluyor. Kirli dediler pis dediler leş gibi kokuyor dediler. İzmir nergiz kokar deniz kokar 3 arıtma tesisleri ile birlikte tamamı arıtma tesisi olan tek kent olacaktır. Kokan da kendi yakın çevresinden yandaşlardan gelen kokulardır. Konuyu tamamen bilmiyorum. Ben tartışmanın uzamasını önlemeye çalıştım. Bu kadar stres, baskı hepimizi geriyor. Özel olarak yaşadığı Büyükşehir ile ilgili büyük sıkıntılar var. Türkiye'nin en dürüst çalışan belediye başkanına yapıyorlar" diye konuştu.
 
13 HAZİRAN'DA CEVAP VERECEĞİM
Tartışma ile ilgili konuşan Milletvekili Mehmet Ali Susam, ise açıklama yapmaktan kaçındı. Kocaoğlu'nun kendisine bağırmasının gerekçesi sorulduğunda ise, "Seçim çalışması sürdürüyorum. Cevabımı 13 Haziran'da vereceğim" dedi.
 
FAZLA BÜYÜTÜLECEK BİR KONU DEĞİL
CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, "Fazla büyütülecek bir olay değil. Her ikisi de aynı Partinin üyesi. İzmir üzerinde farklı görüş ve projeleri olabilir. Aile içinde görüş farkıdır. Hepsi aile içerisinde bir tartışmadır" diye konuştu. Aziz Kocaoğlu'nun 'Sen bana hesap soramazsın' bağırmasının hatırlatılması üzerine de ise, "Yanlış anlaşılmış bir konudur" diyen Bayır, "Burada abartılacak bir konu değildir. Hesap soracaksa bunu soracak kişi müfettişlerdir. Bunun hesabını da sormuşlardır zaten. Bunu büyütmek İzmir'e fayda sağlamaz" dedi.

HEP BİRLİKTE SÖZ VERDİLER
CHP İl Başkanı Tacettin Bayır ise toplantının sonunda 25 milletvekili adayına bir tür yemin metni okuttu. "CHP milletvekili adayları olarak söz veriyoruz" başlıklı metin ayağa kalkarak hep bir ağızdan okundu. CHP milletvekili adayları, "Biz İzmirliyiz, İzmir’in vekiliyiz. İzmir’e yakışanı yapacağımıza, hatamızda özür dileyeceğimize, her adımda halkımıza soracağımıza, başarıyı paylaşmayı ve kendimizden önce İzmir’i, Türkiye’yi düşüneceğimize, insan onuru ve şerefine yakışır bir hizmet anlayışıyla çalışacağımıza, tüm benliğimizle, şerefimiz üzerine söz veriyoruz. Söz veriyoruz. Söz veriyoruz" dedi.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 68 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2379 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Efsanehoca 23 Haziran 2011 Perşembe 00:52

Mehmet Ali Susam, sana sesleniyorum. Bu yaptığın haraketle CHP nin oylarını çaldın mutlumusun? Amacın büyükşehir belediye başkanı olarak sayın Hakan tartan nı yapmaksa bu şehir hepinizi sandığa gömer. Aziz başkan akp ye geçerse bile onun yanındayız.

Yorumu oyla      12      7  
HAYALDİ GERÇEK OLDU... 12 Haziran 2011 Pazar 02:45

HALAMI AKAPEEEE.....?

Yorumu oyla      18      8  
HAYALDİ GERÇEK OLDU.. 12 Haziran 2011 Pazar 02:43

Taş Taş üstüne koyulmamış. Cumhuriyet döneminde yapılanlar hazat mezat satılmıştır. Demir çelik fabrikaları, telekom, sümerbank, limanlar,Satmadıkları bir şey kalmayacak.... Özellikle yabancılara yapılan satışlar ulusal bağımsızlığımızı etkileyecek düzeye ulaşmıştır. Türk Telekom, Arap'ın. ...Telsim İngiliz'in. Kuşadası Limanı İsrailli'nin. İzmir Limanı Hong Konglu'nun.. . Araç muayene işi Alman'ın.... Başak Sigorta Fransız'ın. Adabank Kuveytli'nin. İETT Garajı Dubaili'nin. Avea Lübnanlı'nın. Petkim? Ermeni'nin. (Kazak'a sattık, dediler. Kazağı bi çıkardık..Ermeni...) Rakı , Amerikalı'nın. Finansbank Yunanlı'nın... Oyakbank Hollandalı'nın. Denizbank Belçikalı'nın. Türkiye Finans Kuveytli'nin. TEB Fransız'ın. Cbank İsrailli'nin. MNG Bank Lübnanlı'nın. Alternatif Bank Yunanlı'nın. Dışbank Hollandalı'nın. Şekerbank Kazak'ın. Yapı Kredi'nin yarısı İtalyan'ın. Turkcell'in yarısı Finli'nin Rus'un. Beymen'in yarısı Amerikalı'nın. Enerjisa'nın yar ısı Avusturyalı'nın. Garanti'nin yarısı Amerikalı'nın. Eczacıbaşı İlaç, Çek'in. İzocam, Fransız'ın. TGRT(Fox) Amerikalı'nın. Demirdöküm Alman'ın. Döktaş Fransız'ın. Süper FM Kanadalı'nın. BİR ZAMANLAR... Hepsi TÜRKTÜ.

Yorumu oyla      28      9  
millet gitti aya bunlar hala yaya 11 Haziran 2011 Cumartesi 23:52

AKP projeleri açıklıyor. Adamlar izmire çağ atlatmayı vaadediyor CHP daha kendi içindeki kişisel çıkar çatışmalarının pençesinde kıvranıyor. küçük beyinler kişileri, orta beyinler olayları, büyük beyinler fikirleri projeleri konuşurmuş. izmirli kişilerle olayları konuşmaktan bıktı artık.

Yorumu oyla      20      16  
bir chp li 11 Haziran 2011 Cumartesi 17:26

baş danışmanı ilknur denizli gitti aziz beyde kacacak aman dikkat bunları almayın orayıda karıştırırlar zaten size çalışıyorlar böyle daha faydalı olurlar

Yorumu oyla      29      10  
ali eker 11 Haziran 2011 Cumartesi 17:26

m.susamin yuzunden chp.ye oyum yok millet vekili secildiginden beri kendini padisah zannediyor zaten onu sirinyer ve bucada kimse sevmez gidin sorun ordaki vatandaslara

Yorumu oyla      24      43  
11 Haziran 2011 Cumartesi 16:29

Yazık oldu İzmir'e, yerel yönetim bu kenti düzeltmeyi başaramadı. İyi ki hükümet el attı, yoksa İzmir'in hali perişan, değil turist kendi insanının yaşamı kabusa dönmüş şehrin. İkiçeşmelik Caddesi otuz yıldır aynı, orada da mı belediye engellendi?? Kaç yıldır neden el atılmadı?? Akp yönetimde olsaydı çoktannnn orası düzeltilmişti. Kiminin hoşuna gitmese de gerçek böyle. Chp sorunları çözemiyor, ehil değil. Expo'yu da alsak bu kafa ile İzmir'in ilerlemesi kolay değil. Dsiplin lazım, sıkı çalışmak lazımmmm ama nerdeee??

Yorumu oyla      27      20  
11 Haziran 2011 Cumartesi 13:24

Aziz bey nekadar sinirlenirse sinerlensin hiç farkertmez basının önünde Mehmet Ali beyle basının gözü önünde kavga etmemesi gerekiyordu gidin kardeşim makamlarınızda ne alıp weremedüğiniz var orda kavga edın konusun izmirede çözümle gelin

Yorumu oyla      49      17  
CAKP 11 Haziran 2011 Cumartesi 13:15

yaşasın CUMHURİYET AK PARTİSİ

Yorumu oyla      22      21  
Aydın Postoğlu 11 Haziran 2011 Cumartesi 13:01

Biraz adil olalım Tayyip birine küfretseydi anam anam. CHP’liler başlardı despot adam kaba adam. Şimdi dut yemiş bülbül gibiler. Ses yok seda yok. Arkadaşlar bu şehrin CHP’li belediye başkanı bir milletvekiline küfür etmiştir. Yani sinirlenince küfreden bir belediye başkanımız vardır. Sinirlerine hakim olamayan belediye başkanımız vardır

Yorumu oyla      34      16  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Susam: 13 Haziran'da iktidar olacağız
CHP’li Susam, partisinin insan odaklı projeleriyle iktidara hazır olduğunu ...
Vekil adayları erimiş!
Ceylan derisi koltukların taliplisi Egeli vekil adayları seçim maratonunda ...
Ak Parti’liler Kordon'da bara girdi ve…
AK Parti İzmir'de seçim çalışmasını, Kordon'daki barlarda yaptı. Partililer, ...
 
Erdoğan: Asılsaydı bugünlere gelmeyecektik
Başbakan Erdoğan'la MHP lideri Devlet Bahçeli arasındaki 'Öcalan'ın idamı' ...
Bahçeli: Sayın Başbakan biraz utanman lazım
Başbakan Erdoğan'ın MHP'ye yönelik "Öcalan teslim edildiğinde iktidardaydınız, ...
CHP'den 'seçim rüşveti' iddiası
AK Parti İzmir milletvekili adayı Harun Özdemir'in seçim aracı ile yoksul ...
 
Gümrükler'de 22 bin seçmen oy kullandı
Adnan Menderes Havalimanı, Çeşme ve Kuşadası limanlarında kurulan sandıklarda ...
Bakan Günay gözyaşlarını tutamadı
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türkiye’deki kazılarda bulunup ...
Tunus: Sağduyu için sustuk, iftira atıyorlar
Genel seçime birkaç gün kala Basmane Meydanı’nda AK Parti ile CHP’liler ...
 
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva