HABERLER>GÜNCEL
23 Şubat 2012 Perşembe - 16:28

Sazlıktaki yanmış cesette, sır perdesi aralandı

Kemalpaşa’da, 14 ay önce cesedi bir sazlıkta yakılmış olarak bulunan 41 yaşındaki Ömer Şahin'in cinayet şüphelisi olarak biri kadın 4 kişi gözaltına alınıp, adliyeye sevk edildi. Sahte altın dolandırıcılığı ve tarihi eser kaçakçılığı yaptıkları ileri sürülen şüphelilerin, Şahin'i aralarındaki anlaşmazlık nedeniyle öldürdükleri iddia edildi.

Sazlıktaki yanmış cesette, sır perdesi aralandı

İZMİR - Bir ihbarı değerlendiren Kemalpaşa İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, 18 Aralık 2010'da, Ankara Uşak Karayolu'na 400 metre mesafedeki Armutlu Mahallesi, Kuştepe Mevkisi'ndeki sazlık alanda, yanmış bir erkek cesedi buldu. Üzeri sazlıklara örtülmüş, tanınamayacak haldeki cesedin, Konya'nın Ilgın İlçesi, Çavuşçugöl Köyü nüfusuna kayıtlı olan ve 20 yıldır Armutlu Mahallesi'nde yaşayan Ömer Şahin'e ait olduğu tespit edildi.
 
BAĞ EVİNDE ÖLDÜRÜLMÜŞ
Jandarma, cinayeti çözmek için ilk etapta Şahin'in iş ve arkadaş çevresindeki 176 kişinin ifadesine başvurup, olay yeri çevresindeki fabrikaların güvenlik kamerası görüntülerini inceledi. İzmir ve çevresinden kayıp başvurusunda bulunan ailelerle de tek tek görüşüldü. Jandarma, Şahin'in cep telefonu dökümlerini de mercek altına aldı. Şahin'in görüşme yaptığı kişiler teknik takibe alındı. Teknik takibin ardından olayla ilişkisi bulanabilecek 5 kişinin kan örnekleri alınıp, incelenmek üzere İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Soruşturma kapsamında Şahin'in Hayvankıran Mevkisi'ndeki bir bağ evinde bekçilik yaptığı da belirlendi. Bağ evinde yapılan incelemede ikinci kattaki şöminede yanmış keser, içki bardakları ve giysi parçalarına rastlandı. Olay Yeri İnceleme ekibinin evde yaptığı geniş çaplı araştırmada ise çevrede kan lekeleri, kıl örnekleri ve kablo parçası bulanması ile olay yerinin bağ evi olduğu şüphesi ağırlık kazandı.
 
TELEFONLARI DİNLENDİ

Soruşturmayı bu yönde derinleştiren jandarma, Şahin'in iş arkadaşları ve aile dostu olan Afyonkarahisar'ın Çay İlçesi'ne bağlı Yeşilyurt Köyü'nde yaşayan Y.K.(50), oğlu Y.K.(25) ile İzmir'in Kemalpaşa İlçesi'nde oturan A.A.(42) ve eşi S.A.'nın (38) sık sık bağ evine geldiklerini belirleyip, telefonlarını mahkeme kararıyla 6 ay süreyle dinlemeye aldı. Teknik takip sonucu şüphelilerin aralarındaki konuşmalarda, birlikte sahte altın dolandıcılığı ve tarihi eser kaçakçılığı yaptıkları Şahin'i aralarındaki anlaşmazlık nedeniyle öldürdükleri anlaşıldı. Jandarma özel bir ekip oluşturup, şüpheliler ve telefonda görüştükleri tespit edilen bazı kişilere yönelik Afyon, Manisa, Muğla, Denizli ve Nevşehir'de önceki gün eşzamanlı operasyon düzenledi. Gözaltına alınan şüphelilerin büyük bölümü ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, Y.K., Y.K., A.A ve S.A. jandarmadaki işlemlerinin ardından bugün Kemalpaşa Adliyesi'ne sevk edildi. 

İKİ KİŞİ TUTUKLANDI 
İzmir'in Kemalpaşa İlçesi'nde, 14 ay önce cesedi sazlıkta yakılmış olarak bulunan 41 yaşındaki Ömer Şahin'in cinayet zanlısı olarak gözaltına alınıp adliyeye sevkedilen dört kişiden Yakup Kurt (50) ile oğlu Yaşar Kurt (25) çıkarıldıkları mahkemede tutuklandı. A.A. (42) ile eşi S.A. (38) tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. (DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Emine Erdoğan da Uludere'ye gidiyor!
Uludere faciasının ardından bakanların ve CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun ...
Velilerin bağışladığı sütler, öğrencilere kitap oldu
İzmir'in Ödemiş ilçesine bağlı Yolüstü köyünde bulunan ilköğretim okulunda ...
‘‘Kız çocuklar eve, erkekler fabrikaya’’
Eğitim Sen Genel Başkanı Ünsal Yıldız, AKP’nin “Zorunlu eğitimi 12 yıla ...
 
ÖSYM Başkanı Demir: Sınava girip sonucu kabul edin
ÖSYM Başkanı Demir, kurum şeffaflığını sağladıklarını söyledi.
İşe dönmek için Habertürk’e dava açtı
Yiğit Bulut, Habertürk'ü ve Turgay Ciner'i kendisini işten çıkarttığı ...
Ulusoy ailesinin acı günü
Türkiye Futbol Federasyonu'nun Eski Başkanı Haluk Ulusoy'un babası ve ...
 
Gerekçeli karar açıklandı: Terör örgütü var ama…
Gazeteci Hrant Dink’in öldürülmesiyle ilgili mahkemenin açıkladığı gerekçeli ...
Gamze için arayış sürüyor, bağışa devam
Evlat sevgisi ile tüm Türkiye'yi ilik bağışı konusunda bilinçlendiren ...
Şehit babasını İstiklal Marşı'yla uğurladı
Antalya'da bir benzin istasyonunda çevreye ateş açan bir kişiyi durdurmak ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva