HABERLER>GÜNCEL
28 Mart 2011 Pazartesi - 13:56

Saylan'ın son nefeste son savunması

Türkan Saylan'ın Ergenekon soruşturması kapsamında el konulan kitap taslağı raflardaki yerini aldı. Ahmet Şık'ın kitabı gibi soruşturmada toplanan taslak daha sonra iade edilmişti.

Saylan ın son nefeste son savunması

İSTANBUL - Prof. Dr. Türkan Saylan’ın son vasiyeti yerine getirildi. Saylan’ın vefatından önce, avukatı Hüseyin Karataş ile birlikte yazmaya başladığı ve Ergenekon soruşturması kapsamında el konulan kitabı “Son Nefeste Son Savunma” (Siyah Beyaz Kitap) yayımlandı.
 
Ergenekon soruşturması sırasında polis aramasında el konulan evrak arasında yer alan taslak metinler, Saylan’ın vefatından bir hafta önce geri alındı.
 
Bunun üzerine çalışmaları hızlandıran Saylan, Karataş’a “Ben dünyamı değiştiriyorum, öbür tarafa gidiyorum. Bu kitabı bir an önce basıma hazırlayalım ve bu belge kitabımızı bir an önce basalım. Tarihe bir not olarak kalsın. Mutlaka basılmalı” vasiyetinde bulundu.
 
Önsözde “Benim gibi bir insandan, bir ‘vatan haini’, bir ‘misyoner’, bir ‘Sorosçu’, bir ‘PKK destekçisi’ vb. olumsuz tiplerle dolu senaryolar yaratan ve yıllar yılı etik, yasa, kural tanımadan birbirinden alıntılar yaparak yıpratmaya çalışanların karşısında, kendi önsezi ve kafalarını kullanarak bunların hepsinin iftira ve uydurma olduğunu anlayan, sevgi, saygı ve güven dolu halkıma, en tutucu kurumların içinde Cumhuriyeti özümsemiş gizli kalmış değerlere dayandık yıllardır ve asla pes etmedik” ifadelerini kullanan Saylan, kitapta hakkındaki iddiaların tümüne bizzat yanıtlar veriyor.
 
'KARALAYANLAR GİZLİ KALMAMALI'
“Çağdaş Yaşamı ve kendisini karalayanların gizli kalmaması gerektiği” notunu düştüğü kitabında Saylan kitlelere şu sözlerle de sesleniyor:
 
“Kim bilir bu ülkede daha kaç kişi, kaç aydın böyle güdülenmiş komplolara kurban edildi. Suçsuzken suçlandı. Çağdaşlaşma yolunda, dürüst ve namuslu yürüyüşümüz hep sürecektir. İftiracılar, komplocular ekmek paralarını bu meslekleriyle kazandıkları ve güce ulaşmak için, her şeyi mubah görenleri onları maşa olarak kullandıkları sürece, önlerine çıkan engellere karşı çirkin, ahlaksız ve kirli oyunları sürdüreceklerdir. Hepimiz güçlü, sabırlı ve kararlı olmalı, birlikte bu oyunları bozabilmeliyiz.”
 
'ONUN SON SAVUNMASI'
“Fethullah Gülen Kasetleri, Terörist Örgütlerine Ödeme İddiası, MİT Raporuna Giriş, Bakanın Davranışı, Gelelim Ergenekona”; Saylan ile Karataş imzasını taşıyan, Saylan’ın Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği yöneticilerine ve avukatlarına ithaf ettiği kitapta yer alan bölümlerden sadece bazıları. Kitapta suçlamalarla ilgili belgeler, bunlar karşısında alınan karar ve konularla ilgili gerçeklere yer veriliyor.
 
Avukat Karataş, tarihi bir belge niteliği taşıdığını ifade ettiği kitapla ilgili şunları söylüyor: “Hakkında açılan bütün davalardan beraat eden Türkan Hocam, bunlara rağmen suçsuzluğunu kanıtlamak için çok uğraştı. Bunun için daha kaç mahkemeden beraat etmesi gerekiyor? Bu kitapta beraat kararlarını ve muhtemel dava hazırlıklarını göreceksiniz. Bu son kitap kendisinin son savunmasıydı…”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ÖSYM'de kalem kamera iddiası!
Kahramanmaraş'ta dün yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) ÖSYM'de ...
Profesörün 6 yıl hapsi isteniyor
Karşıyakalı Ayça Bağrıyanık’ı (5) ameliyat ederek böbreklerinden birini ...
Eyüp'te ilginç tesadüf!
Eyüp Silahtarağa İlköğretim Okulu’nda YGS’ye giren tüm adaylar kızlardan ...
 
Fırtına koparan öneride geri adım
TÜSİAD bir açıklama yaparak, devletin dili, başkenti ve bayrağı konularını ...
Adli Tıp’tan Defne Joy açıklaması
Adli Tıp Kurumu Başkanlığından yapılan açıklamada, Defne Joy Foster'ın ...
Zehirli iddiaları panik yarattı
İzmir’in Karşıyaka İlçesi’nde Caretta Caretta sahile vurdu. Kaplumbağanın ...
 
Yardım gemisi yola çıktı
Libya'ya tıbbi malzeme götürecek, 15 sağlık personeli ve güvenliği sağlamak ...
İzmir’de fuhuş operasyonu
İzmir'in Karşıyaka ilçesinde fuhşa aracılık ettiği iddiasıyla 1 kadın gözaltına alındı.
İzmir'in Libya sırrı!
İzmir üssü, Libya halkına “Harekat, dost ülke Türkiye’den denetlenecek” mesajını da verecek.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva