HABERLER>YEREL MEDYA
19 Mayıs 2011 Perşembe - 09:59

Sayıştay'ı kim durdurdu?

Yedisi bürokrat 17 kişinin tutuklanmasıyla sonuçlanan İzmir Büyükşehir operasyonuyla ilgili olarak şok bir iddia ortaya atıldı. Sayıştay, “Gerekçe bizim raporlar değil” diye açıklama yapmak istemiş, ancak engellenmiştir.

Sayıştay ı kim durdurdu?

İZMİR - Milliyet Ege yazarı Selim Türsen, bugünkü köşesinde bu iddiayla ilgili kulisleri kaleme aldı.

İşte Türsen'in o yazısı:
Ankara kaynaklı kulisi çok güvendiğim birinden dinledim. Yani politik olarak yönlendirme çabası filan olmayan bir kaynak. Zaten konu tesadüfen karşılaşılan bir sohbet ortamında gündeme geldi. Olan bitene isyan ettiği için “Bu kadar da olmaz” diyerek anlattı.

Konu İzmir Büyükşehir Belediyesi baskını ve tutuklamalarla ilgili. Hatırlanacağı gibi, baskının hemen ardından Ankara kaynaklı Sayıştay raporları bazı gazetelerin ulusal baskılarına servis edilmişti. Operasyonu haklı çıkarmak için “Bakın raporda neler varmış” denerek başkan Kocaoğlu topun ağzına konmuştu.
 
Bu olay Sayıştay’da çok rahatsızlık yaratmış. Sayıştay’daki ilgili kişiler “Bizim raporlarımızda organize suç örgütü, çete gibi suçlamalara ve tutuklamalara neden olacak bilgi ve veriler yok.” diyerek rahatsızlıklarını dile getirmiş. Hatta daha da ileri giderek raporların bu ölçüde tutuklamalara gerekçe gösterilecek bir nitelik taşımadığını belirten bir açıklama yapmayı bile planlamışla.
 
Ama her nedense o açıklama bir türlü yapılamamış. Daha doğrusu yaptırılmamış. Birileri engellemiş.
 
Ankara’dan gelen bilgiler siyasetin acımasız yüzünü ortaya koyuyor. Yerel seçimler öncesi tutuklanan sonra da beraat eden ilçe belediye başkanları gibi, belki de bir çok masum insan komplo kurbanı olarak şu anda cezaevlerinde yatıyor.
 
Genellikle adalet geç de olsa yerini buluyor. Ama hapiste geçen sürede alt üst olan hayatların, hiçbir suçları olmadığı halde özgürlükleri ellerinden alınanların uğradığı manevi yıkımın tamiri mümkün olmuyor. Hiçbir maddi tazminatın da bunu karşılaması mümkün değil.
Eğer Sayıştay bir açıklama yapmak istemiş ve bu engellenmişse birileri yanlış bir işler yapmış demektir. Bu birileri de büyük bir ihtimalle kraldan çok kralcı veya başka hesaplarla bu işleri yapıyor olmalı.
 
Şimdi dört gözle İzmir’deki seçim sonuçlarını bekliyoruz. Eğer AKP adayları Yıldırım ve Günay’ın bile söylediği gibi, bu olay AKP’ye zarar verirse faturayı mutlaka birilerinin ödemesi gerekecek. Galiba esas hesaplaşma seçimden sonra olacak.
 
Yer bulun Kipa mağaza açsın
İki bin ton baklava, kadayıf ve tulumba, 18 milyon TL’lık 292 ton börek, 900 ton çipura, 750 ton levrek sadece yılbaşı gecesi 25.900 adet pasta. Bu rakamlar İngiliz hipermarket zinciri dünyanın ikinci büyüğü, İzmir’in Tesco’ya gelin verdiği Kipa’nın 2010 yılındaki satış rakamlarından bazıları.
 
Tesco 500 bin çalışanı olan bir dünya devi. Bu çalışanlardan 8 bini Türkiye’de. Geçen yıl Türkiye’de 3.500 kişiyi işe almışlar. Bu yıl 2 bin kişiyi daha alacaklar. Ama mağaza açmak için Türkiye’de yer bulmak büyük problem. Mike Arnott, Gökçe Orhan ve Hüseyin Topuzoğlu ile sohbet ederken kriterlerin uygun yer bulma konusundaki sıkıntılarını dile getirdiler. Kısa bir süre önce İstanbul ve Gelibolu’da süpermarket formatında ortalama 1000 metrekare büyüklüğünde iki adet 1K mağazası açan şirket İzmir, İstanbul, Ankara, Tarsus, Bolu ve Bandırma başta olmak üzere bu yıl içinde özellikle bu tip mağaza sayısını artırmayı hedefliyor.
 
Yeni mağazalar demek sadece bu yıl 2.000 kişiye daha iş demek. Yeni mağazalar demek baklavadan, araba lastiğine 35 bin çeşit ürünün satıldığı mağazalarda Türk çiftçisinin, Türk imalatçısının mallarını tüketiciye ulaştırmak için yeni kanallar demek.
 
Yeni mağazalar için özellikle süpermarket formatına uygun 1000 metre karelik yerler önerebileceklerin dikkatine. İş ve aş yaratmanın yolu önce yer bulmaktan geçiyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
kipa 20 Mayıs 2011 Cuma 09:27

kipayı iyi pohpohlamışsınız ancak üreticiden istediği binlerce euro'luk giriş bedellerinden bahsetmemişsiniz?

Yorumu oyla      12      6  
ahmet 19 Mayıs 2011 Perşembe 16:07

hayaldi gercek oldu

Yorumu oyla      14      6  
umıt AYDIN 19 Mayıs 2011 Perşembe 16:06

YA KARDESIM BADEM KULIS SEN KULISI NIYE KALEME ALIYORSUN GERCEĞI OLAMAYAN BIR SEYI YAZMAN NE KADAR DOĞRUUUU BASIN MENSUBU IZMIRDE SAVCIYMIŞDA HABERIMIZ YOKMUŞŞ AYIPTIR YAAAA YALANLA DOLANALA HABER YAPIYORUM DIYE HABER YAPMAYIN KARDESIMMM

Yorumu oyla      13      7  
ERBİL1955 19 Mayıs 2011 Perşembe 10:37

SAYIN CHP İZMİR MİLLETVELİLLERİNE MİLLİYET GAZETESİ YAZARININ YAZISI İTHAF OLUNUR.ESNAF ÖLSÜN YAŞAMASIN HİPERMARKET YASASI ÇIKMASIN İZMİRE SANAYİ GELMİYOR HİÇ OLMAZSA İSTİHDAMI SAĞLAYAN HİPERMARKETLER AÇILSIN.

Yorumu oyla      13      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İşte Kocaoğlu'ndan olay yaratacak röportaj!
Operasyonla sarsılan Büyükşehir’in ve İzmir’in seçilmiş patronu Aziz Kocaoğlu, ...
Yılmaz Özdil: Gözleri yok utanmadan görüyor!
Hürriyet gazetesinin deneyimli yazarı Yılmaz Özdil, haftasonunda Sağlık ...
Hüseyin Aslan: MHP istikrarın sigortası
EGE-KOOP Başkanı Hüseyin Aslan MHP’nin ortaya çıkan kaset skandalları ...
 
Yüksel bu gece Söz Meclisten İçeri’de
Ege TV’nin salı akşamları yayınlanan en çok izlenen tartışma programı ...
İzmir'de AK Parti, CHP ve bağımsızlar
Egedesonsoz.com yazarlarından deneyimli gazeteci Halit Tunç seçim öncesi ...
Atatürk'e ne kadar aşıksam, CHP'ye o kadar kırgınım
Yazarımız Ufuk Akça, kitaplarıyla tanınan ünlü astrolog Su Karakuş'la konuştu.
 
Selen'in babası o geceyi anlattı...
Selen bebeğin babası Serpil Keskin'in eşi, o günü, yazarımız Gönül Soyoğul'a anlattı.
Basında 'kılıçtan keskin' kalem kavgaları
Yazarımız, deneyimli gazeteci Gönül Soyoğul, gazetecilik tarihimizdeki ...
Oy verseniz de vermesiniz de...
Ege TV’deki Söz Meclis’ten İçeri Programı’nın konuğu olan Ulaştırma E. ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva