HABERLER>GÜNCEL
20 Eylül 2013 Cuma - 14:50

Şaşırtan hamle: Diyanet Uzay’ı izleyecek!

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, rasathane kurmak için astronomi bilimi uzmanlarıyla bir çalışma yürüttüklerini belirterek, "Bazıları bize netlik açısından Toroslar ile Gerede’yi işaret ediyor. Nerede yapacağımıza karar vermedik ama Diyanet İşleri Başkanlığı’mızın bir rasathanesi ve gözlem evi olacak" dedi.

Şaşırtan hamle: Diyanet Uzay’ı izleyecek!

İSTANBUL - Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Bolu İl Müftülüğü tarafından yapılan yayınevi ve yurt açılışlarına katılmak için kente geldi. Bolu Müftüsü Mehmet Şahin ile birlikte Gölcük Tabiat Parkı’nda bulunan Devlet Konukevi’nin bahçesinde göl kenarında kahvaltı yapan Görmez daha sonra Bolu Valiliği’ni ziyaret etti. Bolu Valisi İbrahim Özçimen tarafından karşılanan Görmez, valilik özel defterini imzaladıktan sonra makama geçti. Vali Özçimen ile bir süre sohbet eden Görmez, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Yaklaşan Kurban bayramı öncesi vatandaşlara tavsiyelerde bulunan Görmez, kurban ibadetini yaparken Allah’tan uzaklaştıracak davranışlardan sakınılması gerektiğini belirterek, "Kurban kesimi sırasında çevre temizliği ve hayvan hakları korunmalı. İnsan sağlığı ve hijyen açısından kurban ibadeti yerine getirilmesi çok önemli kuralları ve prensipleri olan bir ibadet. Milet olarak buna hazır olmalıyız. Daha önceleri bayramlarda yaşanan şehirlerin arasında hayvan kovalamalar, tüfekle yaralamalar gibi nahoş görüntülerden uzak kalarak en güzel bir şekilde bu ibadeti yerine getirmemiz gerekiyor. Kurban, tarih sahnesinde süreklilik kazandıran manevi değerlerdendir. Bazı eksiklik ve aksaklıkları dikkate alarak kurbanı ve kurban ibadetini ve bayramını tartışma konusu yapmayalım" diye konuştu.
 
DİNLERİ REKABETE SOKMADAN YAYIN YAPACAĞIZ
Diyanet TV’nin dinleri rekabet sokmadan bir yayın politikası sürdüreceğini açıklayan Görmez, şunları söyledi: "Diyanet Televizyonu TRT Anadolu olarak bilinen kanalda yayına başladı. Kanalımız bilhassa Ramazan ayında çok önemli bir mesafe kat etti. Dinleri asla bir rekabete sokmadan, imaj ve reklama başvurmadan, propaganda yapmadan, sadece aydınlatma, dini doğru anlatma, din konusunda toplumu aydınlatmayı kendisine prensip olarak kabul ediyor. Dünyada yüzlerce hatta binleri bulan dini kanallar var."
 
HİLALİ GÖRMEK İÇİN CAPETOWN’A GİDİLECEK
Ramazan ayında imsak saatine ilişkin eleştirilerin hatırlatılması üzerine Görmez, çelişkiyi ortadan kaldırmak için bir ekibin hilalin görüneceği Güney Afrika’nın Capetown kentine gideceğini ifade ederek, "Astronomi bilimi bize hilalin hangi gün hangi saatte nerede görüleceğini gösteriyor. Bu hesap o kadar kesindir ki bu hesap şaştığı zaman kıyamet kopar, dünyanın dengesi bozulur. Diyanet TV’den arkadaşlarımız ve astronomi uzmanlarımız bu sene bir çelişki daha yaşatmamak için hilalin görüneceği Güney Afrika’nın Capetown şehrine gidecekler ve oradan bize hilali canlı olarak yansıtacaklar. Bir rasathane çalışmamız var. Astronomi uzmanlarımızla toplantılarımız devam ediyor. Bazıları bize netlik açısından Toroslar ile Gerede’yi işaret ediyor. Nerede yapacağımıza karar vermedik ama Diyanet İşleri Başkanlığı’mızın bir rasathanesi, gözlem evi olacak" dedi.
 
ÖFKE DİLİNDEN UZAK DURALIM
Görmez, cem evi ve cami tartışmalarıyla ilgili olarak ise, "Son yıllarda ve günlerde Türkiye’de Alevilik eksenli çokça tartışma yaşanıyor. Mezhebi ne olursa olsun bu topraklarda yaşayan bütün kardeşlerimizi bu konularda öfke dilini kullanmaması gerektiğini temenni ediyorum. Tamamen barış dilini kullanmayı, herkesi güzel bir dil kullanmaya davet ediyorum. Tarihte yaşanmış acıların hesabını birbirimize sormadan gelecek nesiller için bir barış dili kurmamız gerektiğini ifade ediyorum" diye konuştu.
 
Görmez, ziyaretin ardından İzzet Baysal Caddesi’nde yürüyerek vatandaşları selamlaştı. Diyanet Yayınevi’nin açılışını yapan Görmez, beraberindekilerle birlikte daha sonra Bolu Belediyesi’ni ziyaret etti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
YORUMCA BABA 20 Eylül 2013 Cuma 15:21

Aman Hoca Efendiler! İyi Düşünün Derim.Uzayı İncelerken Çarpılmayasınız.Allah Muhafaza.

Yorumu oyla      20      7  
TC DEMOKRAT 20 Eylül 2013 Cuma 15:17

Bugünkü En KOMİK Haber Bu Olsa Gerek.Diyanetin Nereden Aklına Gelmiş.Hımmm.Okuyunca Çaktım Köfteyi.Bunların Derdi Hilalin Görünmesiymiş.Bahaneyle Güney Afrikayada Gezi Yapacaklarmış.Saati Hesaplayamazlarsa Kıyamet Koparmış.NASA ya Rica Etmekte Akıllarına Gelmiyor.Adamlar Sevabına Saatini Söylerlerdi.Allahım Kimlerle Bizi Birlikte Yaşatıyorsun.

Yorumu oyla      20      6  
Işık Dikicigil 20 Eylül 2013 Cuma 14:54

BİZİM DİYANET BİLİME İLGİ DUYDU. DARWİN TEORİSİ ÇÖKTÜ. GALİLEO DA DÜNYA DÖNÜYOR DEMİŞTİ. KLİSE KENDİSİNİ ÖLÜME MAHKUM ETTİ. ASLINDA DÜNYA ÖKÜZÜN BOYNUZLARINDA ÖKÜZ KAFASINI OYNATIRSA DEPREM OLUYOR.

Yorumu oyla      18      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bu bitkinin kilosu 20 bin lira!
Safranbolu ilçesiyle özdeşleşen, ağırlığının 100 bin katı kadar sıvıyı ...
Fazıl Say’a ‘Twitter’ cezası: 10 ay hapis
Twitter’da yazdıkları nedeniyle yeniden yargılanan piyanist Fazıl Say’a ...
İzmir'de cinnet: Gürültü kavgası cinayetle bitti!
İzmir’in Konak İlçesi'nde, çocuklarının gürültü yaptığı iddiasıyla çıkan ...
 
Küçükpark’ta kan durmuyor: Teksas gibi!
Bornova’nın eğlence bölgesinde kavga, silah sesleri ve ölümler eksik olmuyor! ...
Flaş! İzmir'deki huzurevinde yangın
Bayraklı’daki huzurevinde ilk belirlemelere göre yatalak hastaların kaldığı ...
Bakanlığın önerdiği sözlükte şok ifadeler!
Bakanlığın önerdiği sözlükte 'Kız on beş yaşına ulaştı mı evlendirilmelidir. ...
 
Gezi'ye bir davada Hazine avukatlarından
Hazine avukatları, Gezi olayları sırasında kamu mallarına zarar verenlerle ...
Gazinin vücudundaki son kurşunu AİHM çıkardı!
PKK’yla 1990’da girilen çatışmada 7 kurşunla yaralanan Uğur Eşim bir türlü ...
Atatürk'ün evinde 'Ziya Hurşit' skandalı
Atatürk’ün Rize’yi ziyareti sırasında kaldığı konağa, İzmir suikasti nedeniyle ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Dinimiz Âmin
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kim hazırsa penaltıyı o atar!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yeni bir Susurluk mu?
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazzeli Çocuklara Mektuplar (5) Yönetmen değil, önce insanım!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Okullar açıldı
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Narin'in katliamı, feodalizm ve suskunluk yasası
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Nefes nefese bir yaz geçti'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva