HABERLER>GÜNCEL
9 Ocak 2014 Perşembe - 14:26

Sarai Sierra cinayetinde flaş gelişme

Fotoğraf çekmek için geldiği İstanbul’da, Sarayburnu'ndaki surlarda 21 Ocak 2013 Amerikalı Sarai Sierra'yı öldürdüğü gerekçesi ile ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan kamuoyunda ‘Laz Ziya’ diye bilinen Ziya Tasalı’nın ceza sorumluluğunun tam olduğu tespit edildi.

Sarai Sierra cinayetinde flaş gelişme

Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden verilen raporda, “İşlediği öne sürülen suç yönelik ceza sorumluluğunun tam olduğu tıbbi kanaatini bildirir sağlık raporu oy birliği ile verildi” denildi. 
 
Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hazırlanıp yargılamanın yapıldığı İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen raporda "Ziya Tasalı’da akıl hastalığı ve zayıflığı saptanamadığı, cezai sorumluluğunun tam olduğu" belirtildi.
 
"CEZAİ SORUMLULUĞU TAM"
Uzman doktor Nezih Eradamlar başkanlığındaki 8 kişilik heyetin hazırladığı adli sağlık kurulu raporunda Tasalı’nın 29 Kasım 2013 tarihinde hastaneye yatırıldığı belirtildi. 2 Şubat 2013 yılında Ziya Tasalı’nın işlediği iddia edilen "Nitelikli cinsel saldırı, kasten adam öldürme, başka bir suçu işleyememekten kaynaklanan infialle öldürme, kişinin ölmesinden yararlanarak hırsızlık" suçu esnasında ceza sorumluluğunu etkileyecek herhangi bir akıl hastalığı yada zayıflığının bulunmadığı ifade edildi. Suç tarihinde işlediği fiilin hukuki anlam ve sonuçlarını algılayabileceğinin kaydedildiği raporda, "Fiille ilgili olarak davranışlarını yönlendirme yeteneğinin ve ceza sorumluluğunun tam olduğu oy birliği ile verildi" denildi.
 
"KARARI BEKLİYORUZ"
Sarai Sierra’nın ailesinin avukatı Ceren Şarman adliye önünde açıklama yaptı. Avukat Şarman "3 Eylül’deki duruşmadan bu yana sanığın akıl sağlığının yerinde olup olmadığına dair raporun gelmesini bekliyorduk. Bu rapor mahkemeye ulaştı. Sanık avukatları Ziya Tasalı’nın akıl sağlığının tam yerinde olmadığını söylemişlerdi. Ancak gelen heyet raporuna göre ve oy birliği ile verilen bu karara göre sanığın suç tarihinde ve hala suçun hukuki, fiili sonuçlarını idrak edebildiği, akıl sağlığının tam olarak yerinde olduğu sonucuna varılmıştır. Yani sanık Ziya Tasalı’nın ceza ehliyeti tamdır ve rapor lehimizedir. Bu rapor davayı etkilemeyecek çünkü ceza ehliyeti tamdır. Biz davanın sonuçlanması için bu raporu bekliyorduk. Önümüzdeki duruşmada da kararın çıkmasını bekliyoruz" diye konuştu.
 
ÜZERİNDEN YAKLAŞIK BİR YIL GEÇTİ
ABD’li Sarai Sierra’nın (33) cesedi 2 Şubat 2013 tarihinde İstanbul Sarayburnu’ndaki surlarda bulundu. Sierra’nın katil zanlısı Ziya Tasalı yakalandı, tutuklandı. "Kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "nitelikli cinsel saldırı" ve "kişinin ölmesinden yararlanarak hırsızlık" suçlarından da 19 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davada yargılanmasına başlandı.. Davaya bakan İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi, Ziya Tasalı’nın Adli Tıp Kurumu Başkanlığı Gözlem İhtisas Dairesi’ne sevk edilip yeteri kadar gözleme tabi tutulmasına ve suç tarihi itibariyle herhangi bir akıl hastalığı ve zayıflığı bulunup bulunmadığına dair kesin rapor alınıp gönderilmesine hükmetti. Adli Tıp Kurumu da Ziya Tasalı’yı Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim Ve Araştırma Hastanesi’ne sevk etti. Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin hazırladığı rapor geçtiğimiz günlerde mahkemeye ulaştı. Raporda "Ziya Tasalı’da akıl hastalığı ve zayıflığının saptanamadığı, cezai sorumluluğunun da tam olduğu" belirtildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kapatılan Koza Altın Madeni’nde işçilerden eylem!
İzmir İl Özel İdaresi tarafından geçen 31 Aralık itibariyle 'Çevre İzni ...
Savcı Öz’ün çok konuşulan uçak bileti ortaya çıktı!
Görevinden alınan Zekeriya Öz'ün gündemden düşmeyen Dubai seyahatiyle ...
Öğretmenlere ek ders ücreti müjdesi
Milli Eğitim Bakanlığı, sorumluluk sınavlarında görev alan öğretmenlere ...
 
Kablo hırsızları iletişimi kesti!
İzmir’in Konak İlçesi’nde, kimliği belirsiz hırsızlar tarafından kabloların ...
Kocasını boğarak öldürdü!
Zonguldak'ta meydana gelen olayda, 34 yaşındaki Ayşegül E., eve alkollü ...
Konya'da feci kaza: 21 araç birbirine girdi!
Konya’daki ’Kulu Makası Mevkii’nde Ankara yönü çıkışında sis ve buzlanma ...
 
Özel'den Uludere çıkışı: Hakimlere çay bile söylemedim
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel, Uludere'ye takipsizlik kararıyla ilgili ...
Üniversiteli Simge'nin sır ölümü!
Bornova’da üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Simge Tutuğ, kaldığı 6'ıncı ...
Gönül Soyoğul yazdı: Bilkay’ın kellesinin alınışı üzerine…
“2 Mayıs 2011’de İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne 700 polisle yapılan baskınla ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva