HABERLER>EKONOMİ
26 Temmuz 2011 Salı - 08:42

Egeli Sanayiciler Ankara’ya çıkarma yapacak

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu üyeleri, sanayicileri temsilen Cumhurbaşkanı, Başbakan ve bakanları ziyaret edecek, sorunlarını aktaracak.

Egeli Sanayiciler Ankara’ya çıkarma yapacak

Erkan İYİGÜNGÖR -  EBSO Yönetim Kurulu Ankara’ya giderek yeni hükümete ziyarette bulunacak. İzmir’den gidecek heyet Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile görüşecek, İzmir’in öncelikli sorunlarını da aktaracak.
 
EBSO Meclis Toplantısında sanayiciler sorunlarını dile getirirken, son günlerde artan kredi faiz oranlarına da tepki gösterdiler. EBSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Gökçüoğlu, önümüzdeki hafta Ankara’ya Yönetim Kurulu olarak ziyaret gerçekleştireceklerini söyledi. Cumhurbaşkanı, Başbakan ve ilgili bakanlıklardan randevu talep ettikleri, uygun görmeleri halinde önümüzdeki hafta Ankara’da kendilerini ziyaret edeceklerini ifade eden Gökçüoğlu, “EBSO üyelerinden sorunlarını bize iletmelerini istedik. Sanayicilerin yaşadıkları sorunları bir dosya haline getireceğiz. Çevre sorunlarından, organizelerde yaşanan sıkıntılara kadar bir çok sorunumuz var. Cumhurbaşkanımıza ve yeni kurulan Hükümetimize bunları ileteceğiz. Ayrıca İzmirli bakanlarımızla da görüşeceğiz. Kendilerinin de bildiğini düşündüğümüz sorunlarımızı bir kez daha ileterek öncelik sırasına göre çözülmesini isteyeceğiz. Ankara ziyaretinin çok yararlı olacağını düşünüyorum” dedi.
 
Ekonomide yaşanan sorunlara da değinen Gökçüoğlu, hane halkı borçluluk oranının son yıllarda istikrarlı bir şekilde arttığına işaret ederek, ne yazık ki tasarrufun artık unutulduğunu kaydetti. Asya ülkelerinde tasarrufun milli gelire oranının yüzde 30 seviyesinde olduğuna dikkat çeken Gökçüoğlu, şöyle konuştu: “OECD ülkelerinde ise bu oran yüzde 24 seviyesinde. Türkiye’de 1970 yılından bu yana en düşük olan 13,7 seviyesine indi. 1980’li yıllardan sonra bozulmaya başlayan dış ticaret dengesinde, özellikle de 2000 yılından sonra açık giderek artmış ve ihracatın ithalatı karşılama oranı bugün tehlike sınırı olan yüzde 55 seviyelerine düştü. Büyüme oranında ise bugüne kadar bir istikrar sağlanamadı.  Krizlerle büyük darbe alan büyümede bugün dünya rekoru kırmaktayız. Ancak ithalata dayalı bir büyümeden dolayı da endişelerimiz devam ediyor. Bu konuda daha etkin bir ekonomi modeli uygulanarak üretime ağırlık verilmesini talep ediyoruz” dedi.
 
FAİZ ARTIŞI MALİYETLERİ ARTTIRIYOR
EBSO Meclis Üyesi Şener Gencer ise son bir haftada sanayicilere kullandırılan kredi faizlerinin yüzde 8’lerden yüzde 13’lere yükseldiğini söyledi. 1 haftada kredi faiz oranlarındaki yüzde 60’ın üzerindeki artışın kabul edilemeyeceğini vurgulayan Gencer, “Zaten enerji maliyetleri ve işçilik maliyetleri ile rakiplerimizle rekabet etmekte zorlanıyoruz. Bir de işletme sermayesi olmayan sanayicilerin kredi faiz oranının yükselmesi maliyetlerimizi bir kat daha artırıyor. Taksitli kredilerde bile bir banka faiz oranını yükseltmiş. Bu kabul edilemez. Faizleri piyasa şartları belirliyor ama bu konudaki kurumlarda hızlı yükselişleri kontrol etmeli” diye konuştu.
 
ŞAMPİYON UNUTULMADI
EBSO Meclis Başkanı Mehmet Tiryaki’nin daveti ile İzmir’e gelen Kütahya Simav’da deprem çadırında başarıyı yakalayan LYS sınavının birincisi Tuğçe Gizem Çelik’e de dizüstü bilgisayarın hediye edildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Kıdem tazminatı fonu kurulmalı’
EBSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili İbrahim Gökçüoğlu, firmaların kıdem ...
Merkez’den dolara çifte müdahale
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), bugünden başlamak üzere döviz ...
Altın yeni haftaya rekorla başladı
Uluslararası piyasada altının ons fiyatı, 1.623,88 dolar seviyesine çıkarak yeni bir rekor kırdı.
 
30 bin işçiye yüzde 4+4 zam
Kamudaki 30 bin işçiye 2011'de yüzde 4+4, 2012'de yüzde 3+3 zam yapılacak.
Mayına dayanıklı 'Kirpi' ihraç ediliyor
BMC'nin ürettiği Türkiye'nin ilk mayına dayanıklı aracı ''Kirpi''nin, ...
Pastırma ve sucuğa Ramazan'da zam yok
Yaklaşık 10 gün önce yerli et fiyatlarında bir miktar artış oldu, ancak ...
 
Tüketici kredisi ve kredi kartı kullanımı arttı
Mevduat bankalarının tüketici kredileri ve kredi kartları kullanım tutarı ...
Bal gibi proje
İZKA'nın desteğini alan çalışmada kurulacak olan arı ürünleri üretim tesisi ...
Bestbuy’da tabela değişti
Teknoloji marketi Teknosa, bir zamanlar rakibi olan Best Buy'ı satın alma ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Halktan biri olma sanatı!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (7) 'Yazlık Sinemalar'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Kartla ödemede 'derin' sorular!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yolun sonu
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Buraya kadar!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Pişmanlıklar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gürgen Kral
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Rüşvet ile jest arasında!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva