HABERLER>EGE
11 Mayıs 2013 Cumartesi - 18:44

Saklı cennet: Zeytinli Yaylası

Denizli'ye 7 kilometre uzaklıkta olan ve Çamlık bölgesinde uydu görüntülerinden saptanarak ortaya çıkartılan Zeytinli Yaylası, yakın zamanda yapılacak olan düzenlemelerle Denizli'nin en önemli yaylarından biri haline gelecek.

Saklı cennet: Zeytinli Yaylası

DENİZLİ - Denizli Gazeteciler Cemiyeti ile Basın İlan Kurumu Denizli Şube Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği 'Cumartesi Buluşmalarının' bu haftaki konuğu Denizli Orman Bölge Müdürü Ahmet Ersoy ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu oldu. Basın mensuplarına ev sahipliği yaparak Zeytinli Yaylası'nı gazetecilere tanıtan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu, Denizli'nin saklı bir cennetinin daha ortaya çıkartıldığını söyledi. Denizli kent merkezine 7 kilometre uzaklıkta olan Zeytinli Yaylası'ndaki toplantıya, Denizli Orman Bölge Müdürü Ahmet Ersoy, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu, Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Önder Varol, Basın İlan Kurumu Denizli Şube Müdürü Halit Peltek ve çok sayıda basın mensubu katıldı.
 
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu, Zeytinli Yaylası'nın yerinin uydu görüntüleriyle ortaya çıktığını söyledi. Oklu, "Bölgenin dağlık bir alan olmasından dolayı yerinin tespiti geç oldu. Yapılan uydu görüntülemelerinde Zeytinli Yaylası'nı gördük ve bu bölgeyi inceledik. Yakın zamanda bu bölgede yapılacak olan çalışmalarla bölgeye ulaşım daha kolay sağlanacak. Denizli'nin saklı bir cenneti ortaya çıktı diyebiliriz. Bu bölgenin oluşumu 100-200 yıllık bir geçmişe sahip. Su kaynakları zengin bir bölge. Denizli'nin yer altı sularının kaynağı bu bölgedir. Bu bölge özellikleriyle bizim için çok önemlidir" dedi.
 
Oklu, Zeytinli Yaylası adının Zeytin Köylü vatandaşların ilk yerleşmesinin bu bölge olmasından dolayı geldiğini ifade etti. Oklu, "Cumhuriyet kurulmadan önce "Eşkıya' olarak tabir edilen kişilerin bu bölgelere gelmesi, Zeytin Köyü'ndeki vatandaşların bu bölgeden ayrılmasına neden olmuş. Onun için bu bölgenin adı Zeytinli Yaylası olmuş. Bu ormanların kıymetini iyi bilmeliyiz ve hep birlikte sahip çıkmalıyız" diye konuştu.
 
Toplantıda yangın sezonu hakkında da bilgi verildi. Denizli'nin yüzde 47'lik bir alanının ormanlık olduğunu ifade eden Denizli Orman Bölge Müdürü Ahmet Ersoy, "1 Mayıs itibariyle yangınla mücadele sezonu başlamış bulunmakta. Denizli ormanlık alanlar bakımından Türkiye ortalamasının çok üzerinde ve yüzde 47'lik bir alanı ormanlar oluşturuyor. Toplamda 571 bin hektarlık bir yer ormanlık alan. Denizli orman yangınlarına karşı hassas bir bölge ve bunun için dikkatli olmamız gerekiyor" dedi.
 
Toplantının ardından basın mensupları, Bağbaşı Mahallesi üzerinde bulunan ve kent merkezine 7 kilometre uzaklıkta olan Zeytinli Yaylası'nı gezdi. Muhteşem bir görüntüye sahip olan yaylayı gören gazeteciler, gördükleri manzara karşısında şaşırdı. (DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Akil’ler Manisa’ya ‘çözüm’ü anlattı
Çözüm süreci kapsamında Türkiye’nin yedi bölgesinde halkın nabzını tutarak; ...
Trajedi: Annesi için sakladığı parayı almak isterken…
Aydın’da 9 yaşındaki Sıla Ercan, kirada oturdukları evin bahçesinde oyun ...
Tarihi Kula Evleri’ne can suyu
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Manisa’nın Kula İlçesi’ndeki 28 ...
 
Müze gibi akaryakıt istasyonu!
Muğla’nın Bodrum İlçesi’nde hizmet veren bir akaryakıt istasyonuna ilçenin ...
Hayat kurtaran denetim: 8 ton tarihi geçmiş peynir
Afyonkarahisar'da ihbar üzerine süt ve süt ürünleri üretimi yapan bir ...
Akiller Manisa’da: Türk Bayrağı tartışması
Akil İnsanlar Ege Bölgesi heyetinin Manisa’daki toplantısı başladı. Manisalı ...
 
Büyüklerden tatbikat miniklerden uyarı
Manisa Emniyeti Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürlüğü ile Milli Eğitim ...
Üniversitelerden Bodrum zirvesi
Muğla'nın Bodrum İlçesi, 214'üncü Üniversitelerarası Kurul Toplantısı'na ev sahipliği yaptı.
20 milyonluk vurguna 13 gözaltı
Aydın başta olmak üzere 6 ayrı ilde eş zamanlı operasyon düzenleyen jandarma, ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva