HABERLER>EGE
10 Mayıs 2013 Cuma - 19:29

Akiller Manisa’da: Türk Bayrağı tartışması

Akil İnsanlar Ege Bölgesi heyetinin Manisa’daki toplantısı başladı. Manisalı işadamı ve yerel gazete sahibi Mevlüt Çırakoğlu, “Toplantı salonunda Türk bayrağı yok” diye müdahale edince, heyet başkanı Tarhan Erdem tarafından salondan çıkartıldı.

Akiller Manisa’da: Türk Bayrağı tartışması

İZMİR - Çözüm sürecine destek vermek için belirlenen Akil Adamlar Ege Bölgesi Heyeti üyeleri Manisa’ya geldi. Başkanlığını Tarhan Erdem’in yaptığı heyette, Avni Özgürel, Hasan Karakaya, Fadime Özkan, Fuat Keyman, Fehmi Koru ve Baskın Oran yer aldı. Heyet üyeleri Anemon Otel’de yerel gazetecilerle biraraya geldi. Toplantı öncesinde otel önünde il emniyet müdürlüğü ekipleri geniş güvenlik önlemleri alıp, barikatlar kurdu. Otele giren çıkan herkes kimlik kontrolünden geçirildi. Toplantının başında Manisa’da yerel bir gazetenin imtiyaz sahipliğini yapan İşadamı Mevlüt Çırakoğlu heyete itiraz etti ve salonda Türk bayrağının olmadığını öne sürdü. Elindeki Türk Bayrağını heyetin açıklama yaptığı masaya doğru götüren Çırakoğlu, “Bu salonda Türk bayrağı yok. Böyle açıklama yapmayı kendinize nasıl yakıştırıyorsunuz” diye sordu. Bunun üzerine Tarhan Erdem’in isteği üzerine Çırakoğlu, güvenlik ekiplerince dışarı çıkarıldı. Tarhan Erdem, “Türk’e Türk bayrağı veriyorsunuz. Bu toplantıyı provoke etmeyin” diye bağırdı. Erdem, ardından da “Her gittiğimiz ilde böyle provokatörler, sabotörler var. Manisa’da medya buna izin vermemeliydi. Üzülüyoruz” dedi.
 
ŞAHSİ FİKİRLERİMİZİ SÖYLÜYORUZ
Erdem, daha sonra çözüm sürecini ve akil insanları şu sözlerle anlattı: "Başbakan bizim gibi 63 kişiyi bir araya getirdi ve 7 bölgede Akil İnsanlar heyetlerinin tura çıkıp bu süreci anlatmalarını istedi. Bizden istenen halkı dinleyip onların fikirlerini almak ve bizim bu konuyla ilgili fikirlerimizi ortaya koymaktır. Biz bu toplantılardan önce buluşup konuşmuş insanlar değiliz. Şahsi fikirlerimizi söylüyoruz. Bugüne kadar 5 ili gezdik. Herkese ulaşıp konuşmaya çalışıyoruz. Bu heyetin belli ve bir formatta yazılan bir fikri yok. Kimse bize karşı ön yargılı olmasın. Biz çözüm sürecinin doğru olduğuna inanan insanlar topluluğuyuz."
 
ENDİŞELİ OLANLAR VAR
Türkiye’de çözüm sürecinden rahatsız olan insanlar olduğunu bildiklerini ifade eden Erdem, “Bunun yanında terör bitsin, ölümler olmasın diyen insanlar var. Aslında milletin ortak beyanı böyle. İki halk arasındaki eşitliği tartışan insanlar var. Biz Akil İnsanlar Heyeti bu endişeyi ortadan kaldırmak için yola çıktık” dedi.
 
Baskın Oran da, üniter devletin merkezden yönetilen devlet demek olmadığını söyledi. Oran, “Merkezden yetkilerin verilip, merkezden yetkilerin alındığı devlettir. Çözüm olmazsa Şekil-1’e döneriz. Kanın durdurulmasından önceki döneme döneriz. Türkiye’de tam 4 aydır hiç şehit haber gelmedi” dedi.
 
Ardından tekrar söz alan heyet başkanı Erdem, "Biz çözümün gerektiğine inanıyoruz. Çözüm olmazsa Türkiye için çok büyük kaos olur. Çözüm olmalıdır ve olacaktır. Karşı olanlar vardır, ama hep beraber bunu sağlayacağız. Çözümün bir parti ile ilgisi yok. Bu mesele 76 milyonun melesidir. BU ülke bundan önce meselelerini nasıl çözdüyse bunu da öyle çözecektir” dedi.
 
SİZDEN FAZLA BİLMİYORUZ 
Bir gazetecinin, 'Bizden fazla ne biliyorsunuz?' sorusu üzerine, Baskın Oran çözüm sürecinin çok aceleyle girişilmiş bir iş olduğunu ifade etti. Oran, “Bunun kitabı yok. Daha önce biz de bir brifing almadık. Çözümü sabit olsa biz mekteplerde okuturduk. Süreçle ilgili bir brifingten geçmeyi isterdik. Manisa’da kaç şehit verildi? Seçim sonuçları nasıl gidiyor? Bunların ben de bilgi olarak elimde olsun isterdim. Biz karanlıkta elektrik düğmesini arıyoruz. Başbakanın kafasında bir çözüm varsa bilgi sahibi olmamamızı normal karşılamak lazım” diye konuştu. (DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hülya 10 Mayıs 2013 Cuma 20:47

İlk kez bir konuda halkın görüşüne başvurulurken bazı insanlar bundan nden rahatsızlık duyup provakasyon yapar anlayamıyorum. Provakasyon yapan tuzu kurular çatışma bölgelerine gidip gariban asker yerine çatışır mı? Oturulan yerde efelik kolay.

Yorumu oyla      13      20  
İZMİRLİ... 10 Mayıs 2013 Cuma 20:39

Nerelere geldik, Türk bayrakları yok, Ata mızın sözleri meydanlardan kaldırılıyor, milli bayramlarımız neredeyse yasaklandı, teröristler oldu gerilla veya aktivist,olan bitenler bir türlü içimize sinmiyor arkadaş zaten sindiremezler de, analar ağlamasın diye yola çıkıldı, şimdi daha çok ağlamıyor mu, şehitlerimizin kanı ne olacak, akiller hala millete neyi anlatmaya çalışıyor, yazıklar olsun bu işi buraya getirenlere... NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE...

Yorumu oyla      23      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyüklerden tatbikat miniklerden uyarı
Manisa Emniyeti Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürlüğü ile Milli Eğitim ...
Üniversitelerden Bodrum zirvesi
Muğla'nın Bodrum İlçesi, 214'üncü Üniversitelerarası Kurul Toplantısı'na ev sahipliği yaptı.
20 milyonluk vurguna 13 gözaltı
Aydın başta olmak üzere 6 ayrı ilde eş zamanlı operasyon düzenleyen jandarma, ...
 
Denizli'ye Japonya'dan çıkarma: 6 büyük firma geldi
Japonya'nın 6 büyük firmasının genel müdür ve satın alma müdürlerinden ...
Umre'ye giderken adliyelik oldular!
Edremit’te bulunan bir turizm şirketi ile umreye gitmek için 1300 ile ...
DTO’da Özer ve Yıldız güven tazeledi
Denizli Ticaret Odası'nda (DTO) Necdet Özer üçüncü kez başkanlığa, Habib ...
 
Alman turist Müslüman mezarlığında toprağa verildi
Ortaca’nın Sarıgerme Köyü'nde, tatil yaparken kalp krizinden yaşamını ...
Kalpazan çetesine operasyon: 4 tutuklama
Balıkesir'de, bir evde sahte para basıp, piyasaya sürdükleri belirlenen ...
Oğlunu kanalda ölü buldu: Belediyeye isyan
Uşak'ın Eşme İlçesi'nde, iki gündür kayıp olan 20 yaşındaki Turgay Taşçı, ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva