HABERLER>GÜNCEL
21 Kasım 2011 Pazartesi - 14:03

Sağlık çalışanları hastane önünde eylem yaptı

İzmir'de, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi Öğretim Üyeleri İnisiyatifi ve DEÜ Tıp Fakültesi Çalışanları Platformu, sağlık alanında yapılan düzenlemeleri protesto etmek amacıyla hastane önünde eylem yaptı.

Sağlık çalışanları hastane önünde eylem yaptı

İZMİR - DEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde öğretim üyeleri tarafından geçen hafta başlatılan 'Akademik Tepki' eylemi bugün de sürdü. Sabah saatlerinde DEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi yataklı servisler girişinde cüppelerini giymiş halde toplanan DEÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyeleri İnisiyatifi Grubu'na, DEÜ Tıp Fakültesi Çalışanları Platformu üyeleri de destek verdi. Yaklaşık 100 kişilik grup, sağlıkta dönüşüm uygulamaları kapsamında gelinen noktaya tepki gösterdi.
 
İyi hekim yetiştirmek, dürüst hekimlik yapmak istediklerini dile getiren İzmir Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Erdener Özer, yönetmelik ve kanun hükmünde kararnameyle üniversitelerle ilgili kaygı verici düzenlemeler yapıldığını belirterek, şöyle dedi:
 
"Millet iradesini temsil eden TBMM'nin yanı sıra, özlük ve emek haklarını gözeten meslek örgütleri ve sendikaların görüşleri alınmadan, yangından mal kaçırırcasına yürürlüğe konan bu düzenlemeler, bizim gözümüzde hükümsüzdür. Tıp eğitimi, sağlık hizmeti tehlike altındadır. Bu ülkede hekimlik yapmanın, iyi hekim yetiştirmenin önü kesilmiştir. Bizler, kendimizi tüm sağlık çalışanlarıyla eşit ve ortak mücadele alanında görüyor, tıp eğitimine ve sağlık hizmetine yıkıcı etki yaratmakta olan sağlıkta dönüşüm programına hayır diyoruz."
 
Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyeleri İnisiyatifi adına konuşan Yrd.Doç. Dr. Aydır Taşdöğen de, bugün İstanbul'da eylemde olacak öğretim üyelerini İzmir'den desteleyeceklerini söyledi. Hastaların müşteri olarak görüldüğünü belirttiği performans sisteminin getirildiğini anımsatan Taşdöğen, tıp fakültesi hastanelerinin Sağlık Bakanlığı'na devredilmesinin yolunun açıldığını dile getirdi. Yrd.Doç.Dr. Taşdöğen, şöyle konuştu:
 
"Tüm hastanelerin kar amaçlı işletmeler haline gelmesinin yolu açıldı. Daha fazla hasta bakmamız daha fazla ameliyat yapmamız isteniyor. Sizler bir hekimin aynı gündeki yüzüncü hastası olmayı ister misiniz? Bu sistem daha başlamadan iflas etmiştir. Sağlık harcamaları 2002'de 4 milyar dolarken, günümüzde 47 milyar dolara çıktı. Bu faturayı bize ödetmeye çalışıyorlar."
 
Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi İşyeri Temsilcisi Günseli Uğur da, kanun hükmünde kararnamelerle iş güvencelerinin ellerinden alınmak istendiğini kaydetti. Uğur, şöyle dedi:
 
"Sağlık ekibimizin hiçbir üyesinin sözleşmeli çalıştırılmasına göz yummayacağız. Özlük haklarımızın gaspına karşı, ithal hekim ve ithal hemşireye hayır diyoruz. İnsanca yaşam, çalışma koşulları, halkımıza eşit, nitelikli, ulaşılabilir ve ücretsiz sağlık hizmeti sunabilmek için, sağlıkta özelleştirme adına atılan tüm hükümet politikalarına karşı bir araya geldik. İstanbul'da kurulan grev çadırlarıyla, hizmet üretiminden gelen güçlerini kullanarak iş bırakma eylemini başlatacak olan tüm sağlık çalışanlarına yalnız selam yollamıyoruz. Bu mücadelenin ülke geneline yayılması için bizlerde burada üstümüze düşeni yapacağız."
 

Sağlık çalışanları yapılan açıklamaların ardından hastane önünden ayrıldı. (DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kızkardeşini öldüren ablaya, müebbet istendi
Karşıyaka’da, erkek arkadaşıyla ilişkisine karşı çıktığı ve hakkında dedikodu ...
Silahla işlenen suçlar % 83 arttı
Umut Vakfı’nın “Türkiye’de Bireysel Silahsızlanma ve Şiddet Haberleri” ...
Genelkurmay'dan bir ilk: Personel sayısını açıkladı
Genelkurmay Başkanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri’nde görev yapan askeri ...
 
Soğuk çadırdan, deniz manzaralı sıcak eve
Van’da çaırda sıfırın altında 10 derece soğukla mücadele eden, kar yağışı ...
İçişleri Bakanlığı: Oraya gitmese vurulmazdı
İçişleri Bakanlığı, gösteride öldürülen Şerzan Kurt için "Gitmese ölmezdi" diye savunma yaptı.
Flaş!.. Flaş! Kordon vapuru Konak İskelesi'nde kaza yaptı
İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İzdeniz'e ait Kordon isimli ...
 
Boşanmak istedi kocası yüzünü kesti!
Karabağlar’da sürekli şiddet gördüğü için boşanan kadın, yolunu kesen ...
Türk Hacı kafilesi Suriye'de silahlı saldırıya uğradı
Türk Hacı kafilesini taşıyan otobüsler Suriye’de silahlı saldırıya uğradı. Olayda 2 kişi yaralandı.
Kaymakam Becel: Kamu binalarının sahilde işi ne?
Çeşme'ye atanan ve sahildeki kamu binalarını görünce şaşkınlık yaşadığını ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva