HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
16 Ekim 2009 Cuma - 00:00

Sadberk Hanım’’ın çiftliği!

Buca Belediye Başkanı Tatı, önceki dönem yapılan kadın aktivite merkezinin Eski Başkan Şeboy’’un eşi Sadberk Hanım ve arkadaşlarının çiftliği gibi kullanıldığını söyledi, ortalık karıştı...’

Sadberk Hanım’’ın çiftliği!


Başkan Tatı, haberin egedesonsözde yayınlanmasının ardından ifadelerin kendisine ait olmadığını belirten bir açıklama yaptı.

Yerel seçimlerden sonra suların bir türlü durulmadığı Buca’’da Belediye Başkanı Ercan Tatı bir yandan parti içi muhalefeti göğüslemeye, bir yandan CHP kongre sürecinde etkin olmaya çalışırken, yaptığı çarpıcı açıklamalarına bir yenisini daha ekledi.

Görevi devralır almaz, Buca’’da üç dönem başkanlık yapan Cemil Şeboy’’lu döneme ilişkin sert açıklamalar yapan Tatı, ’“Buca Belediyesi için ’‘gelinlik kız alıyorsunuz’’ dediler. Bir de baktık ki ’‘kız’’ evde kalmış. Belediye borç batağında’” demişti. Tatı bu kez de Şeboy’’un eşi Sadberk Şeboy’’u hedef alırken, önceki dönemde hizmete giren Kadın Aktivite Merkezi’’nin Özal dönemindeki ’‘Papatyalar’’ misali Sadberk Hanım’’ın Vakfı’’nın 30-35 üyesinin yıllık 35 TL’’ye gününü gün ettiği merkeze dönüştüğünü, merkezi en kısa sürede halka açacağını söyledi.
 

 
KAZETE’’YE KONUŞTU
İzmir’’den yayın yapan tek kadın gazetesi ’‘Kazete’’ye özel açıklamalar yapan Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, yapımı sırasında CHP’’li İlçe Başkanı Mehmet Süne’’nin de yoğun muhalefet ettiği, ’‘Kadın Aktivite Merkezi’’ne yönelik çok tartışılacak sözler söyledi. Kadın Aktivite Merkezi’’nin iddia edildiği gibi 750 üyeye değil Eski Başkan Cemil Şeboy’’un eşi Sadberk Şeboy’’un kurduğu Vakfın 35 üyesine özel hizmet verdiğini Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal’’ın eşi Semra Hanım’’ın arkadaşlarıyla yaptığı eğlencelere gönderme yaparak, ’“Merkez öyle bir noktaya gelmiş ki, Özal dönemindeki ’“Papatyalar’’ı akla getiriyor’” diyor.
 
35 TL’’YE GÜNÜNÜ GÜN EDİYORLAR
Merkezin 35 TL yıllık aidatla hizmet verdiğini dile getiren Buca Belediye Başkanı Şeboy, Sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerin yanı sıra ; Aerobik-Jimnastik
Salonu - Fitness Center, Sergi - Seminer Salonu, Çocuk Oyun Bölümü, Okuma Salonu - İnternet Bölümü, Oyun Salonu - Lokal, Yüzme Havuzu, Sauna, Kafeterya, Kuaför Güzellik Salonu bulunan, kadınların yıllık 35 lira üyelik aidatı ödeyerek girebildikleri Aktivite Merkezi'nin Eski Başkan Şeboy’’un eşi ve arkadaşlarının gününü gün ettikleri özel bir mekana dönüştüğünü savunuyor.
 
SADBERK HANIM’’IN VAKFI
Başkan Tatı, Kadın Aktivite Merkezi ile ilgili sözlerine şöyle devam ediyor, ’“Merkezi bir inceledim ki, Sadberk Hanımın (Cemil Şeboy'un eşi) kurduğu Vakfı'n üyesi seçkin hanımlar, burada günlerini gün ediyorlar. Merkezin 670 üyesi var deniyor ama hergün Merkez'de 30-35 kadın günlerini oyun oynayarak, havuzda yüzerek veya saunada geçiriyor.. Merkez halka kapatılmış, bir avuç seçkin bayana hizmet veriyordu. Belediye merkeze her ay milyonlarca para akıtmış, üç beş kadın gününü gün etsin diye.."
Başkan Tatı, 34 personeli bulunan Aktivite Merkezi'ni tüm kadınlara hizmet verebilecek hale getirmek için sil baştan yeni bir düzenleme yapacaklarını belirterek, ’“Merkezi artık tüm kadınlara açacağız. Seçkin kadınların gününü gün ettikleri mekan olmaktan kurtarıp, kadınlara yönelik mesleki eğitim için kullanılacak’” diye konuştu.
 

 
ŞEBOYLAR ATEŞ PÜSKÜRDÜ
Başkan Ercan Tatı’’nın Kadın Aktivite Merkezi üzerinden Sarberk Şeboy’’u hedef alması ve yaptığı açıklamalara sert yanıt veren Buca Belediyesi Eski Başkanı Cemil Şeboy, siyasetteki kirliliğin bu duruma gelmesine üzüldüğünü belirterek, ’“Türkiye’’ye örnek olacak bir merkez yaptık. 700’’ün üzerinde kadın yıllık küçük bir aidatla buradan yararlanıyor. Bildiğim kadarıyla eşim Sadberk Hanım’’ın vakfı yok. O belediyenin tesisinde arkadaşlarıyla eğlenmeyi bırakın içtiği çayın bile parasını verir. Bunlar düzeyi çok düşük bir iftira ve çamur siyaseti izliyor. Ortaokul mezunundan belediye başkanı olursa demek ki bu kadar oluyor. Bu sözleri ve iftiraları karşısında onu mahkemeye vereceğim’” diye konuştu.
 
SADBERK ŞEBOY: VAKFIM YOK, BUNLAR İFTİRA
Kendisi ve arkadaşları hakkında yapılan ’‘Papatyalar’’ benzetmesi ve gününü gün ediyorlar’’ sözüne sert tepki gösteren Şeboy’’un eşi Sadberk Hanım, ’“Benim vakfım falan yok. Bunlar uydurma. Sadece küçük bir arkadaş grubumuz var. Onlarla belirli zamanlarda toplanır, aramızda para toplar, fakir fukaraya yardım ederiz. Yaptığımız yardım toplantılarına bu kentin Büyükşehir belediye başkanı bile gelmiştir. Herkese açık davetler yaparız. Kadın Aktivite Merkezi’’ne de benim gitmişliğim 3-4’’ü gitmez. Yaptığım her şeyin, içtiğim çayın bile parasını ödemeye özen gösteririm. Yazık, siyasette çamur atmak kadar kolay bir şey yok. Nasıl böyle uydurma şeyler söylerler inanın anlamıyorum’” diye konuştu.
 
BAŞARI PLAKETİ VERDİ İDDİASI
AKP Grubu da bu şok açıklamaya karşılık vermeye hazırlanıyor. Başkan Tatı’’ının Kadın Aktivite Merkezi’’nin yönetimini değiştirmediğini, geçtiğimiz haftalarda bu merkezin yöneticisine ’‘başarı’’ plaketi verdiğini hatırlatan AKPliler, Tatı’’nın yaptığı ile söylediğinin birbirini tutmadığını savunuyor. Açıklama hazırlığındaki meclis üyelerinin Şeboy ve eşiyle görüşüp kamuoyunu bilgilendireceği öğrenildi.


TATI’’DAN JET YALANLAMA
Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, Aylık Kadın Gazetesi Kazete’’de ’“Papatyalar Devrine Son’” başlığıyla yayınlanan söyleşisindeki bazı bölümlerle ilgili açıklama yaptı.
 
Tatı, yaptığı açıklamada, ’“Kentimizde merkezi bulunan Aylık Kadın Gazetesi, Kazete ile Buca’’daki çalışmalar ve kadınlara yönelik etkinliklere ilişkin söyleşim, ’“Papatyalar Devrine Son’” başlığı ile Kazete’’nin Ekim 2009 sayısında yer almıştır. Bu söyleşide; bazı noktaları düzeltme zorunluluğu doğmuştur. Şöyle ki;  Papatyalar nitelemesi bana ait değil, yazara ait bir değerlendirmedir. Konuşmam sırasında böyle bir benzetme yapmadım. Kadın Aktivite Merkezi’’nin yenilenerek halka açılması konusundaki düşüncemiz değişmiş değildir. Buradan çok kısıtlı bir grup kadının yararlandığını ve burnun değişmesi gerektiğini belirttim. Ancak; bu düşüncemi açıklarken, Ne Eski Belediye Başkanımızın Eşi Sadberk Şeboy Hanımefendi’’nin adını sarfettim. Ne de, burada böyle bir vakfın varlığından. Söyleşimiz sırasında bahsettiğimiz vakıf, Gölet Tesislerimiz ile ilgili Vakıf’’tan ibarettir. Dolayısıyla Kadın Aktivite Merkezi’’nin bir vakıf tarafından yürütüldüğünü belirtmedim.’” dedi.
 
Buca Belediyesi’’nde yeni döneme, kadınlara yönelik çalışmalarının daha da yaygın, eşitlikçi, bir grubun tekelinde olmadan yürütme düşüncelerinin değişmediğini belirten Tatı, ’“Ancak, bunları yapmayı tasarlarken, bizler geleceğe bakıyor ve planlarımızı ona göre yapıyoruz.
Kazete’’de çıkan söyleşiyi kaynak alan yayınların da benim kullanmadığım söz ve yorumlar üzerinden yapılmaması en önemli dileğimdir’” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca’’da önemli görevler kadınların!
Buca Belediye Başkanı Başkan Ercan Tatı, belediyede önemli görevlerin ...
Gümüşpala pazarı 105 günde tamam!
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, geçen hafta temelini attığı Gümüşpala ...
İzmir’’e kadın eli değecek
Türkiye’’nin ilk kadın kaymakamı unvanını taşıyan Özlem Bozkurt Gevrek, ...
 
Turizmcilerden Tartan’’a ziyaret
Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Haluk Nişlioğlu ...
Opera binası için düğmeye basıldı
Büyükşehir Belediyesi, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’’nden sonra şimdi ...
Tatar’’ın kestiği cezanın belgesi’…
Çevre ve Orman İl Müdürlüğü’’nün, İZSU ve 8 belediyeye yönelik olarak ...
 
’“Kütahya’’yı istemiyoruz, Uşak’’a bağlayın’”
Kütahya’’nın 72 bin nüfuslu Simav ilçesi referandumla Uşak’’a bağlanmak istiyor. ’
İzmir Valiliği’’nde kritik görev değişimi
Vali Cahit Kıraç, 12 Vali Yardımcısı’’ndan 9’’unun görev alanlarını değiştirdi. ...
Metro ihalesinde ikinci zarflar açıldı
Yarım kalan inşaatın ihalesinin ikinci aşaması da tamamlandı. Öztaş’’ın ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir acayip zor yarış!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
157. yaş günü sürprizi körfezin ölü balıkları!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (7) 'Yazlık Sinemalar'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Kartla ödemede 'derin' sorular!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yolun sonu
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Buraya kadar!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Pişmanlıklar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gürgen Kral
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva