HABERLER>EGE
13 Eylül 2011 Salı - 10:36

Sabancı'dan Turgutreis'e dev kültür merkezi

Bodrum’a bağlı Turgutreis Beldesi'nde yaz tatillerini geçiren işadamı Şevket Sabancı yaklaşık 2.5 milyon TL'ye mal olan kültür ve sanat merkezini beldeye kazandırdı.

Sabancı dan Turgutreis e dev kültür merkezi

MUĞLA - Şevket Sabancı, "Bodrum ve Turgutreis dünyanın sayılı turizm merkezlerinden biri. Bu nedenle kültür ve sanat mekanlarının çoğalması beldenin geleceği ve gençlerin eğitimi açısından çok önemli, elimizden geldiğinde kültür, sanat ve eğitim alanlarında destek vermeyi sürdüreceğim" dedi.
 
Bodrum İlçesi'ne bağlı Turgutreis Beldesi Atatürk Caddesi'nde hayırsever işadamı Şevket Sabancı tarafından 2 dönüm arazi üzerine ve bin 200 metre kullanım alanı olarak yaptırılan Turgutreis Belediyesi Şevket Sabancı Kültür ve Sanat Merkezi bugün törenle hizmete açıldı. Törene, Bodrum Kaymakamı Feridun Cemal Özdemir, Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Dinçberk, işadamı Şevet Sabancı, eşi Hayırlı Sabancı ve yaklaşık bin 500 kişi katıldı. Sabancı tarafından belediye bağışlanan ve 10 personelin görev yapacağı merkezde 2 sanat galerisi, kültür ve sanat kitaplığı, bir resim atölyesi, bir tasarım atölyesi, bir geleneksel sanatlar atölyesi, bir gösteri sanatları atölyesi, bir bilgisayar ve fotoğraf laboratuarı, bir konferans salonu, 3 müzik odası ve Akdeniz Denizcilik Tarihi Arşivi bölümü yer alıyor.
 
İKİNCİ BÖLÜM SEKİZ AYDA TAMAMLANACAK
Şevket Sabancı, merkezin açılışı öncesinde yaptığı konuşmada, Mimar Ahmet Talu ve iş adamı Sedat Türkmen'in de destekleriyle merkezin beldeye kazandırıldığını belirtti. Sabancı, "İki bin 200 metrekarelik ikinci bölümün de temelini atmış sayılıyoruz. Bu tür eğitim, kültür ve sanata yardım işleri sadece para ile yapılacak işler değil, bunlar gönül işleri, bu nedenle burada sadece benim değil, Sayın Dinçberk, Türkmen, Talu ve ismini sayamadığım birçok kişinin ciddi emeği ve katkısı var. Bodrum ve Turgutreis dünyanın sayılı turizm merkezlerinden biri. Bu nedenle kültür ve sanat mekanlarının çoğalması beldenin geleceği ve gençlerin eğitimi açısından çok önemli, elimizden geldiğinde kültür, sanat ve eğitim alanlarında destek vermeyi sürdüreceğim" dedi.
 


TURGUTREİS SANAT VE KÜLTÜRÜN BULUŞMA NOKTASI OLACAK

Sabancı'nın daha önce de beldeye bir lise, konferans salonu, park ve amfi tiyatroyla gösteri alanı kazandırdığını belirten Belediye Başkanı Dinçberk, "Belde halkımızın yoğun katılımı ile kültür ve sanat etkinliklerinin yanısıra gençlerimize, halkımıza yönelik kurslarda düzenleyeceğiz. Turgutreis'i sanatın, kültürün buluşma noktası haline getirmek için çıktığımız yolda bize büyük destek veren Sayın Sabancı ailesine Turgutreisliler adına çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.
 
Dinçberk kültür ve sanat merkezinde önümüzdeki haftadan itibaren Resim, Fotoğrafçılık, Geleneksel sanatlar (çini, minyatür, tezhip, kaligrafi, vitray ve ebru), tiyatro, keman, flüt, gitar, bağlama, ses eğitimi-koro dallarında kursların açılacağını söyledi. Kültür ve manat merkezinin açılışını Şevket ve Hayırlı Sabancı, Kaymakam Özdemir ve Dinçberk birlikte yaptı. Açılış sonrasında Dinçber Sabancı çiftine çiçek vererek teşekkür etti. Açılışta Bodrum Oda Orkestrası Gurubu klasik müzik konseri verdi.(DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Asırlık çınara nazar değdi
Salihli’de yaşayan ve 58 yıl önce Türkiye'ye gelen, kısa süre önce de ...
Koyun Olimpiyatları
Denizli'nin Çal İlçesi'ne bağlı Aşağıseyit Köyü'nde, geleneksel olarak ...
Bu pırasa dünyada ilk!
Pamukkale Üniversitesi bünyesindeki bilim adamlarınca, dünyanın ilk tozlanma ...
 
Çeyiz kamyonu kamyonla çarpıştı: 1 ölü 11 yaralı
Salihli’de çeyiz eşyası yüklü kamyonla karşıdan gelen başka bir kamyonla ...
Kaçak avcılardan pes dedirten buluş
Milas ve Bodrum ilçelerinde kaçak avlanma yapıldığı ihbarını alan Doğa ...
'Dede hani düğünümde oynayacaktın'
Yatağan’da yolun karşına geçerken otomobilin çarptığı 80 yaşındaki Hüseyin ...
 
Deposunda 10 bin kaçak içki bulundu, serbest kaldı
Salihli’de bir depoda yaklaşık 10 bin 964 şişe gümrük kaçağı içki ile ...
Düğün magandası fotoğrafçıyı vurdu
Çine’de İlçesi'nde, bir yakının düğününde av tüfeğiyle havaya ateş etmek ...
Kahve basan kadın 3 kişiyi bıçakladı
Yatağan’nın Şahinler Köyü'nde, oturan 45 yaşındaki Gülhan Hasse, miras ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva