HABERLER>ULUSAL MEDYA
3 Kasım 2009 Salı - 00:00

Rojin'in sorusu, İbişin özrü

Yıldırım Türker Serdar Turgut’’un ’‘Rojin’’ hakkında söylediği davalık sözler üzerine yazdı.’

Rojin'in sorusu, İbişin özrü

Yıldırım Türker Serdar Turgut’’un ’‘Rojin’’ hakkında söylediği davalık sözler üzerine yazdı.’
 
Geçirdiği büyük rahatsızlık sonrası memlekette milliyetçi muhafazakar (aman modernite kısmını unutmayalım) gazete olmadığından dem vurarak genel yayın yönetmenliğine soyunmuştu. Milliyetçi muhafazakar ve modern bir gazeteyi çıkarabilecek yegane şahıstı kendileri. Hastalığı sonrası kısa yoldan milletinin ve dininin nemli kucağına sığınıvermişti işte. Serdar Turgut’’tan bahsediyorum elbet. Aramızdaki küçük Amerikalıdan.
Biz kendisini ilk olarak Ertuğrul Özkök’’ün Pişekar’’ı olarak tanıdık. O da efendisi gibi putkırıcılıkta sınır tanımıyordu. Mizahını gözü dönmüş bir ırkçılık, mıymıntı bir cinsellik gıdıklayıcılığı, patronla cilveleşme karikatürü üstüne kurmuştu. Marduk’’a ve ’‘Önce vatan’’a vardığında zaten gidecek başka kapısı kalmamıştı.
Geçen hafta, Kürt açılımı çerçevesinde yurda dönen mülteci ve PKK’’lıların karşılanma tarzından milli hassasiyeti rencide olmuş bir milliyetçi muhafazakar olarak yine mizah bildiğine sarılmıştı.
Terörist olamadığına yanıyor, şirazeden çıktığı noktada da PKK’’lı kadınlardan hoşlanmadığı için Rojin’’i dağa kaldırıp seks kölesi yapma hayalinden bahsediyordu.
Rojin, bu salyalı gıdıklamaca karşısında Turgut’’un yazısını barışa düşman bir manevra olarak gördüğünü belirttikten sonra en canalıcı, en isabetli soruyu soruverdi: ’“Serdar Turgut, bu çirkin amaç için adımı da aynı çirkinlikte kullanmıştır. ’‘Dağa kaldırmak’’, ’‘seks kölesi yapmak’’ gibi ağzı salyalı erkek edebiyatının en ucube cümlelerini fütursuzca kullanmaya cesaret etmesinin nedeni benim Kürt olmam mı hele de kadın olmam mıdır?’”
Evet, sorulması gereken soru tam da budur? Serdar Turgut’’u ortalama bir Türk ergeni olarak alırsak, onu bu pek ’‘esprili’’ buluşunu kaleme alırken hiç uyarmayan ruh ve akıl örgütlenmesi nasıl bir şeydir diye sormak zorundayız. Ebedi ergen olmanın kendisine sonsuz genişlikte bir alan açacağını mı düşünüyor bu küçük Amerikalı?
Beklemediği şiddette bir tepkiyle karşılaşınca da özür dilemek zorunda kaldı. Ama ne özür!
Kabahatinden beter: ’“Gülüp geçecek yerde o mağdur olmayı tercih etti.’” Meğer Rojin’’in çok zeki olduğunu düşünürmüş. Buradaki rafine mizahın tadını çıkarabileceğini zannedermiş. Oysa fena yanılmış.
Yazısının başından itibaren bu memlekette farklı ve yırtıcı bir mizah anlayışını yerleştirmeye çalıştığından, ama heyhat, memleketin henüz buna hazır olmadığından yakınıyor. Kısacası yazısı, apaçık mağduriyet hıçkırıklarıyla üremiş. Yegane sahiciliğine, ikiz kulelere yapılan saldırıdan sonra yazmış olduğu New York güzellemesinde döktüğü yaşlarda tanık olmuştuk.
Şimdi Rojin’’den özür dilerken kıymeti bilinmemiş bir mizahçı olarak hayal kırıklığını belirtiyor.
Biz de kendisine teşekkür ediyoruz. İlhamını aldığı timsahların yanında gerçekten de pek saftoron kaldığı için. Dilinin kemiği olmadığı için. Bu toplumun ağır sakatlıklarını kendi bünyesinde bize aşikar ediverdiği için. Lafı dolandırmadan. Bir Kürt kadınının öteki ne kelime, ancak bir şey olarak yazı malzemesi edilebileceğini kanıtladığı için. On yıllardır türlü çeşitli saldırılardan, tecavüzlerden geçmiş Kürt kadınlarının böyle bir ’‘espri’’ karşısında ne hissedeceklerini düşünemeyecek kadar aşmış bir aydın olduğu için.
O koşullarına pek özendiği teröristlerin hayatları üstüne bir an olsun düşünmeyip, umursamayıp onların dağa çıkmalarına neden olan ideolojik yapılanmayı gözlerimizin önüne utanmadan serebildiği için.
Mizah üstüne ne okur, ne düşünür, bilemiyorum. Ama mutlaka bu yazılarını okuyup kaşına kaşına gülenler vardır. Mizah, sahipsiz bildiğini köşeye sıkıştırıp canına okumak değildir. Onun yeri ancak eski saraylardır. Kralını gıdıklamak için söylediklerini gazetende yayınlama.
Kaldı ki Kürtler de kadınlar da Kürt kadınları da kendi haklarına sahip çıkmayı iyi bilir.
Senin gibilere rağmen ayakta kalmış olmaları bunun kanıtı değil mi?
Bir de besbelli anan baban uyarmamış; el içinde çükünle oynama.
Yıldırım Türker

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Serdar Turgut’’tan ’‘seks kölesi’’ özrü
Akşam gazetesi yazarı Serdar Turgut 24 Ekim tarihli yazısında, ’“Dağa ...
Fırat Haber Ajansı kapatıldı
Fırat Haber Ajansı, mahkeme kararı ile akşam saatlerinde kapatıldı.’
Taraf, NTV'den özür diledi
Taraf gazetesinin ortaya attığı BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu’’nun helikopteri ...
 
NTV telefonları açıkladı, Taraf köşeye sıkıştı!
Taraf Gazetesi’’nin dün yayınladığı ’“Yazıcıoğlu’’nun helikopteri NTV ...
"Camilere niye bayrak asılmıyor?"
Usta gazeteci, Sözcü Gazetesi’’nde bugünkü köşesinde Cumhuriyet Bayramı ...
Çölaşan medyaya kızdı!
Sözcü Gazetesi yazarı Emin Çölaşan, PKK’’lılar’’ın teslim olmasının ülke ...
 
Basın özgürlüğü ’‘geri’’ gidiyor!
Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü’’nün basın özgürlüğü raporuna göre, ...
Çölaşan’’dan teslim olan PKK’’lılar üzerine’…
Sözcü Gazetesi’’nin usta kalemi bugünkü yazısında açılım süreci ve Habur’’da ...
Gazeteciler Kışlalı’’yı unutmadı
Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Sertel, merhum gazeteci-yazar ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva