HABERLER>GÜNCEL
15 Ocak 2012 Pazar - 13:54

Resmi bayram kutlamaları sil baştan

19 Mayıs’ın stadyumlarda kutlanması uygulamasının kaldırılmasının ardından 23 Nisan, 30 Ağustos ve 29 Ekim kutlamalarına da yeni düzenleme getirileceği öğrenildi.

Resmi bayram kutlamaları sil baştan

İSTANBUL - 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarının Ankara dışındaki illerde stadyumlar yerine okullara kaydırmasıyla ilgili tartışmalar devam ediyor.
 
Tartışmalar tüm hızıyla sürerken, bütün resmi bayram kutlamalarında köklü değişiklikler yapılmasının planlandığı öne sürüldü.
 
Vatan gazetesinde yer alan habere göre; 23 Nisan, 30 Ağustos ve 29 Ekim’deki kutlamalar da yeniden şekillendiriliyor.
 
2011 yılında 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda kutlamaların Genelkurmay Başkanı yerine Cumhurbaşkanı tarafından kabul edilmesine yönelik düzenlemenin ardından resmi bayram kutlama ve tören sisteminde daha kapsamlı bir değişikliğe gidilmesine karar verildi.
 
Cumhurbaşkanlığınca yürütülen çalışma çerçevesinde 12 Eylül darbesinin ardından 1981 yılında yeniden düzenlenen Cumhuriyet Bayramı, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı ile Zafer Bayramı Kutlama Törenleri ile bu törenleri düzenlemek ve yürütmekle görevli resmi-özel bütün kurum ve kuruluşların faaliyetlerini belirleyen yönetmelik masaya yatırıldı.
 
Askeri yönetime bağlı hükümetin kararıyla yürürlüğe konulan yönetmelik yerine yeni bir yönetmelik çıkarılmasının yanısıra kutlamaların ve törenlerin 1940’lı yılların otoriter yönetim anlayışının ritüellerinden kurtarılması konusunda görüş birliğine varıldı.
 
Gerekli görüldüğü takdirde kutlama ve tören sistemini düzenleyen yasanın değiştirilmesi formülü de seçenekler arasına alındı.
 
Cumhurbaşkanlığı tarafından yürütülen çalışmalar çerçevesinde ilk toplantı 11 Ocak’ta Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen başkanlığında yapılan toplantıya Başbakanlık, Genelkurmay Başkanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı temsilcileri katıldı. Genelkurmay’ı bir daire başkanı temsil etti.
 
Toplantıda kutlama ve törenler için “yeni bir yaklaşım tarzı” ortaya kondu. İthaf edildiği kesimlerin doğrudan katılımını ve törenlerin daha coşkulu daha anlamına uygun bir konseptte yürütülmesini sağlamayı hedeflediği belirtilen çalışmanın özellikle 23 Nisan ve 19 Mayıs törenlerine katılan öğrencilerin 2-3 ay arasında değişen hazırlık çalışmaları ve provalar nedeniyle eğitiminin aksamasını önlemeyi de amaçladığı belirtildi.
 
Bu çerçevede bu yıl sadece Ankara’da yapılacak 19 Mayıs’taki stadyum kutlamalarının, 23 Nisan ve 30 Ağustos’u da kapsayacak şekilde yeni bir konsepte dönüştürülmesi de gündeme geldi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
vatandaş 15 Ocak 2012 Pazar 22:41

İstanbulun fethi için yapılan kutlamalarada son verin o zaman. Fetih kutlamaları için harcanan paralar benim yani vatandaşın cebinden çıkıyor. Üstelik İstanbulun fethi bir ilden ibarettir, oysa 19 mayıs bir ülkenin kurtuluşu ve yeni bir ulusun doğuşudur, işte siz bu doğuşu içinize sığdıramıyorsunuz ama kafanıza vura vura kurulan bu Cumhuriyeti size anlatacağız.

Yorumu oyla      15      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TEM'de buzlanma faciası: 3 ölü, 30 yaralı
İstanbul’un Tuzla ilçesinde buzlanma nedeniyle zincirleme trafik kazası ...
Eski su zammı iptal, yenisi faturada
İzmir'de Büyükşehir Belediyesi, 1 Ocak 2012'den itibaren su tarifesine ...
Sır ölümde iki asker şüpheli
ASELSAN mühendisi Hüseyin Başbilen'in ölümüyle ilgili daha önce tanık ...
 
Erdoğan'ın 'Çılgın projesi'ne talip var
Panama Kanalı’nın mimarı MWH Global’in Direktörü Stefano Susani, Kanal ...
Önce dövdüler, sonra çırılçıplak bıraktılar!
Konya’da 44 yaşındaki K.K. birlikte yaşadığı 16 yaşındaki A.Ü.’ye cepten ...
Öteki kadından gelen SMS intihar ettirdi
İzmir'de, birlikte yaşadığı kişiye, başka bir kadından gelen mesaj üzerine ...
 
Tutuklu olmanın faydaları!
Genel Yayın Yönetmenimiz Ümit Yaldız, Büyükşehir Operasyonu'nda tutuklanan ...
Pınar Civek'in annesinin öldürülüşünü​n 1. yıldönümü
Bugün 14 Ocak 2012, kamuoyunun "İzmir'in Ayşe Paşalı'sı" olarak tanıdığı ...
İşte Kurtuluş Savaşı'nın gerçek görüntüleri
Bu görüntüler Genelkurmay'ın arşivinden ilk kez çıktı... Hem tüyleriniz ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva