HABERLER>GÜNCEL
13 Aralık 2011 Salı - 21:21

Rektör Pakdemirli’yi babasına şikayet ettiler

Eski bakanlardan Ekrem Pakdemirli'ye konuşmacı olarak katıldığı Manisa Celal Bayar Üniversitesi'ndeki (CBÜ) konferansta, bir öğrenci rektör oğlu Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli'yi şikayet etti.

Rektör Pakdemirli’yi babasına şikayet ettiler

MANİSA - Öğrencinin, "Atatürk'ü savunan öğrencilerin oğlunuz Mehmet Pakdemirli tarafından okuldan uzaklaştırıldığını biliyor musunuz? Parasız eğitim hakken, buna rağmen yüzlerce lira harç ödenirken, bir öğrencinin bir yılı ve geleceği ile oynamak nasıl izah edilir?" sorusuna Pakdemirli, benzer konuşmaların kendi öğrenciliğinde de olduğunu belirterek, "Herkes herkesin fikrine tahammüh göstermeli. Yeterki kaba kuvvet olmasın" diyerek, cevap verdi.
 
Eski bakanlardan Ekrem Pakdemirli, oğlu Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli'nin rektörü olduğu Celal Bayar Üniversitesi'ndeki 'Cumhuriyet Dönemi Türkiye'sinin Sosyo-Ekonomik Gelişimi' konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı. Süleyman Demirel Kültür Merkezi'ndeki konferansı Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, CBÜ Rektörü Prof. Dr Mehmet Pakdemirli, Anavatan Partisi Manisa eski İl Başkanları'ndan işadamı Ersan Atılgan, öğretim üyeleri ve öğrenciler izledi.
 
1923 yılında Türkiye'nin 560 milyon dolar olan milli geliri olduğunu söyleyen Prof. Dr. Ekrem Pakdemirli, "O dönemde 88 dolar olan kişi başı milli gelir bugün 10 bin 436 dolara çıktı. Türkiye koalisyon hükümetleri dışında iyi bir şekilde gelişmiştir. Yöneten hükümetlerin hataları da olmuştur. Bugün Türkiye daha iyi yerlere de gelebilirdi. Örneğin NATO'ya girmişiz. Diğer ülkeler bütçelerinin yüzde 3.3 ile katılırken biz her yıl yüzde 5 vermişiz. Biz de diğer ülkeler kadar vermiş olsaydık, bugün bütçe açığı olmazdı. Zirai topraklar, miras yoluyla sürekli bölünmüş. Bugün, küçük küçük ziraat alanları olmuş. Rantabl değil. İngiltere'de 200 dönümden aşağı tarım arazisi yok. Hükümet izin vermiyor. Ölümler sorasında toprak büyük oğlanın kullanımını veriliyor. Oğlan yoksa büyük kıza o da yoksa devlet işletiyor. Bizde ise küçük küçük arazilerde tarım yapılmaya çalışılıyor" dedi.
 
"BABASINA ŞİKAYET ETTİLER"
Pakdemirli, konuşması bitiminde, dinleyicilerin sorularını yanıtladı. İlk soru Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Manisa yöneticilerinden CBÜ Uluslararası İlişkiler Bölümü Dördüncü sınıf öğrencisi Ezgi Daryürek'ten geldi. Daryürek, "Atatürk ve Atatürk'ü savunan öğrencilerin oğlunuz Mehmet Pakdemirli tarafından okuldan uzaklaştırıldığını biliyor musunuz? Parasız eğitim hakken, buna rağmen yüzlerce lira harç ödenirken, bir öğrencinin bir yılı ve geleceği ile oynamak nasıl izah edilir?" diye sordu. Bu sırada üniversitenin özel güvenlik görevlileri bir anda Daryürek'in etrafına dizildi.
 
Bu tür konuşmaların kendi öğrencilik dönemlerinde de olduğuna dikkati çeken Ekrem Pakdemirli, Dağdelen'in sorusuna, "Bizim dönemimizde üniversite için sınava girerdik. O zaman her üniversitenin giriş sınavları ayrı yapılırdı. Ankara'da kazanamayanlar okul bahçesinde çadır kurarlardı. Üç, beş ay üniversitelere giremezdik. Bütün hükümetler, üniversitelerde kapasiteyi arttırmaya yönelik çalışmalar yaptı. Meslek okulundan niye kaçtılar? Meslek okuluna yatırım lazım. Diğer okullar bir mühür, bir binayla yapılıyordu. Bunun için Türkiye'de liseye, imam hatipe gidilmiş. Çünkü, o okullar çok yapılmış. Şimdi dışarıda üniversiteyi bekleyen 1 milyon genç var. Önceleri, bazı akımlardan dolayı sol, sağ, faşist, sol akım. Bu akımların peşinden giden derslerini ihmal edenler vardı. Dördüncü sınıf öğrencisine soruyorsun, dört yılda bir ders verebilmiş. Bugün bunlar hala olmamalı. Herkes herkesin fikrine tahammüh göstermeli. Yeterki kaba kuvvet olmasın" diye yanıt verdi. Konferans Pakdemirli'nin diğer soruları da yanıtlamasıyla sona erdi.
 

Konferansın bitiminde Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Pakdemirli'ye üzerinde rektör oğlu Mehmet Pakdemirli'nin imzası bulunan bir teşekkür plaketi verdi. Ekrem Pakdemirli, 18, 19, 20 ve 21'nci dönem Manisa Miletvekili, Ulaştırma, Maliye ve Gümrük, Devlet Bakanlığı ve Başbakan Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştu. (DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karakolda dayak yiyen kadın ifade verdi
Karabağlar Karakolu'nda polisler tarafından dövülmesiyle ilgili görüntüler ...
12 Eylül İlköğretim Okulu'na 'Erdal Eren’ pankartı
Narlıdere Demokrasi Platformu, ilçede bulunan 12 Eylül İlköğretim Okulu'nun ...
İntihar eden genç 5 kişiye hayat verdi
Bayraklı’da, kız arkadaşının Facebook'taki sosyal paylaşım sitesindeki ...
 
Prof. Işıkara: Ege'deki sessizlik hayra alamet değil
PROF. Dr. Ahmet Mete Işıkara, Ege Bölgesi’nde 1 Kasım 1992’deki 6 büyüklüğündeki ...
Mahkemeden 'soyadı' için devrim gibi karar
Anayasa Mahkemesi, Soyadı Kanunu'nun, evliliğin feshi veya boşanma hallerinde ...
Habersiz boşanan eşe 500 binlik dava
İzmir'de, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde memur olarak çalışan Güzide T. ...
 
Ölen yavrusunun başında saatlerce bekledi
İzmir'de sokak köpeği 'Krabaş', plakası ve sürücüsü belirsiz bir otomobilin ...
"Yumurta atmayın, tweet atın!"
Yeni YÖK Başkanı Prof. Dr. Çetinkaya ilk mesajını verdi.
Cübbeli Ahmet Hoca'nın 300 seks kasedi var!
Polisin yaptığı teknik takibe takılan telefon konuşmalarında, Cübbeli ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva