HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
26 Temmuz 2011 Salı - 10:59

Ramazan hazırlıkları tamam

Ramazan’ın yaklaşması ile birlikte ilçe belediyeler ve sivil toplum kuruluşları da hazırlıklarını tamamladı. Bu yıl da kentin farklı yerlerinde iftar çadırları kurulacak ve binlerce vatandaş ağırlanacak. Dağıtılacak erzak paketleriyle de yoksul vatandaşların mutfak ihtiyaçları giderilecek.

Ramazan hazırlıkları tamam

Can Özlü/Egedesonsöz -  On bir Ayın Sultanı Ramazan geldi. İzmir’de belediyeler ve sivil toplum kuruluşları hazırlıklarını tamamladı. Bu yıl da değişik bölgelerde iftar çadırları kuracak. Ekonomik açıdan sıkıntılı olan ihtiyaç sahiplerine sıcak aş ikram edilecek. Karagöz-Hacivat, meddah, sema gösterileri düzenlenecek. Dağıtılacak erzak paketleriyle muhtaçların en azından bir aylık mutfak ihtiyaçları da karşılanacak.

İLÇE İLÇE RAMAZAN PROGRAMI:
 

Balçova: Belediye tarafından kurulan 7 semt evinde de bir ay boyunca iftar sofraları kurulacak. İftar sofralarına katılanlar, evlerinde hazırladıkları yemekleri getirecek. Ramazan boyunca günde iki bin kişi faydalanacak. Belediye ekipleri, üç bine yakın aileye de erzak desteğinde bulunacak. Yardımlar gece ve sivil araçlarla yapılacak. Ay boyunca, ilçenin 7 farklı mahallesinde toplam 12 gece nostaljik Ramazan Şenlikleri gerçekleşecek. Aileler, Karagöz- Hacivat ve Meddah gösterileri ile keyifli anlar yaşayacak.

Çiğli: Çiğli Belediyesi Gıda Bankası aracılığı ile beş bine yakın aileye erzak yardımı yapılacak. Çiğli Cumhuriyet Meydanı’nda kurulacak olan dev çadırda, vatandaşlara ikramlarda bulunulacak. Nostaljik ramazan eğlenceleri de bu çadırda gerçekleştirilecek. Ay boyunca Karagöz- Hacivat, Tahta Bacak, fasıl, Kavuklu ve Pişekar gösterileri düzenlenecek. İlçenin farklı mahallelerinde açık hava sineme gösterimleri ve konserler gerçekleştirilecek. Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak da eşi Ayfer Solak ile birlikte çat kapı iftar ziyaretlerinde bulunacak.

Konak: İlçenin dört bir yanında gerçekleştirilecek etkinliklerde, halk, ramazan şenliklerine doyacak. Alsancak Sevgi Yolu bu Ramazan İzmirlilerin iftar sonralarında uğrak yeri olacak. Konak Belediyesi Ramazan Etkinlikleri sadece Sevgi Yolu’nda değil, Güzelyalı, Kılıç Reis Parkı, Hatay Pazaryeri ve Güneşli Mahallesi’nde de İzmirlilerin hoşça vakit geçirmesini sağlayacak. Hacivat-Karagöz, orta oyunu, Meddah, kukla gösterileri ve fasılın yanında ünlü sanatçılar da neşeye neşe katacak. Ramazan denince akla ilk gelen isimlerden olan ünlü Kantocu Nurhan Damcıoğlu birbirinden güzel şarkılarını İzmirliler için seslendirecek ve muhteşem sahne şovlarıyla büyüleyecek. İlçenin her mahallesinde ramazan coşkusu yaşanacak.

BAŞKANLAR DA KATILACAK

Karşıyaka: Karşıyaka Belediyesi, Ramazan Ayı’ndaki etkinliklerde rol almak isteyen gönüllü sivil toplum örgütleri ile ortak hareket edecek. Eski Lunapark alanının karşısında, geleneksel olarak her yıl kurulan iftar çadırında, bu yıl da binlerce vatandaş iftar yapacak. İlçenin 12 farklı mahallesinde, geleneksel ramazan eğlenceleri düzenlenerek vatandaşlara keyifli anlar yaşatılacak. Belediye Başkanı Cevat Durak da her gün farklı bir mahallede etkinliklere katılarak vatandaşlarla iç içe olacak.

Bayraklı: Geçen yıl iki noktada kurulan iftar çadırlarında halka sıcak yemek dağıtan Bayraklı Belediyesi bu kez üç iftar çadırı ile günde yaklaşık 2 bin kişiye ulaşacak. Çadırlar, Bayraklı Merkez, İmbat İlköğretim Okulu bahçesi ve Yamanlar Traktörcüler Durağı yakınında kurulacak. Ay boyunca 4 bin 300 aileye erzak yardımı yapılacak. Meddah, Hacivat-Karagöz, sinema gösterimleri yapılacak. Belediye Başkanı Hasan Karabağ da etkinliklere katılacak.

HER İLÇEDE AYRI COŞKU

Buca: Belediye iftar çadır kurmayacak. İhtiyaç sahibi bin 200 aileye erzak paketi dağıtılacak. Gölet’te, Hacivat-Karagöz sergilenecek.

Güzelbahçe: Sivil toplum kuruluşlarının çadırlarına destek verilecek. 600’e yakın yeşil kart sahibine erzak yardımında bulunulacak. Amfi tiyatroda da çeşitli gösteriler sergilenecek.

Karabağlar:Başkan Sıtkı Kürüm, Eserkent ve Eskiizmir’de 400’er kişilik iftar çadırları kuracaklarını açıkladı. Ramazan ayının iftar sofralarıyla toplumun kaynaşmasına birlik ve beraberliğin pekiştirilmesine katkıda bulunduğunu vurgulayan Başkan Kürüm, " İlçemizdeki sivil toplum örgütleriyle birlikte çalışma yaptık. Değişik noktalarda 5 iftar çadırı kurulacak. 400’er kişiye iftar yemeği servisi yapacak 2 iftar çadırını biz kuruyoruz ” dedi. Yoksulluğa Sessiz Kalma Derneği’nin oluşturduğu Gıda Bankası’nda da Ramazan öncesi hazırlıkları tamamlanmaya başladıklarını belirten Kürüm, 500 aileye erzak yardımı yapılacağını belirtti.  Ayrıca Uğur Mumcu Parkı’ndaki etkinliklerde Hacivat-Karagöz, sema, meddah gösterileri sunulacak. Çocuk oyunları sahnelenecek. 

Bornova:  5 noktada iftar çadırı kurulacak. Çamdibi Atatürk Parkı, Doğanlar Pazaryeri, Tarlabaşı, Bornova Merkez Otopark, Altındağ Rekreasyon Alanı’nda oluşturulacak olan iftar çadırlarında binlerce aileye yemek verilecek. İlçenin farklı noktalarında nostaljik ramazan eğlenceleri gerçekleştirilecek. Ayrıca vatandaşlara erzak yardımı da yapılacak. Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır da iftar yemeklerine katılacak. Gaziemir ve Narlıdere’de de benzer etkinlikler gerçekleştirilecek.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
cakhall 26 Temmuz 2011 Salı 22:13

gölete ne gerek var, belediyede oynanan oyunları vatandaş heyecanla izliyor zaten.... daha bakalım kaç seans,kaç perde daha oynayacaklar..... orta oyuncuları sahnede.... aşuk'la, maşuk.....

Yorumu oyla      12      26  
HÜSEYİN KORKMAZ 26 Temmuz 2011 Salı 12:32

Gölette sadece hacivat karagözmü var yoksa sizmi yanlış biliyosunuz?

Yorumu oyla      34      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Farklı kültürler Seferihisar’da buluştu
Çocuk Dostu Kent olmak için UNICEF’e başvuran Seferihisar Belediyesi “Seferihisar, ...
İki teker tutkunları bu festivali kaçırmayın
Karşıyaka Belediyesi ve İZMOT işbirliğinde ortaklaşa düzenlenen 28-29- ...
Onlar artık tıbbi sekreter
Selçuk Belediyesi ve Selçuk Kadın Eğitim ve Gelişim Merkezi (SEGEM) işbirliğiyle ...
 
Artık bir ailesi var
Konak Belediyesi Hayvan Bakım Merkezi’ne bırakılan ve sıcak bir yuva arayan ...
İki yeni pazaryerinin tezgahları dağıtıldı
Bornova Belediyesi’nin yapımını tamamladığı Doğanlar ve Mevlana Pazaryerleri ...
Gürçeşme’ye “Kale modeli”
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kadifekale’nin ardından Gürçeşme’de de kentsel ...
 
Kocaoğlu’ndan termal terapi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, belediye bürokratlarıyla Salihli’de kampa giriyor.
İlk durakları Ata’nın eviydi
Bu yıl 13. sü 27- 31 Temmuz tarihlerinde İtalya’nın Alba kentinde gerçekleştirilecek ...
Konak Belediyesi'nde maaş sıkıntısı
Ekonomik açıdan kötü bir dönem yaşayan Konak Belediyesi’nde bu kez de ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva