HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
25 Temmuz 2011 Pazartesi - 12:47

Konak Belediyesi'nde maaş sıkıntısı

Ekonomik açıdan kötü bir dönem yaşayan Konak Belediyesi’nde bu kez de maaş sıkıntısı baş gösterdi. Belediyeye şirketi Merbel, 600 işçinin maaşlarını ödeyemeyince, sendika eylem kararı aldı. Araya giren Başkan Tartan, sorunun kısa sürede çözüleceği sözünü verdi.

Konak Belediyesi nde maaş sıkıntısı

Can Özlü/Egedesonsöz/Özel - Ekonomik açıdan sıkıntılı günler geçiren, son olarak, araç filosunu yenilemek üzere İller Bankası’ndan 4 milyon lira kredi çekme kararı alan Konak Belediyesi’nde şimdi de maaş sıkıntısı baş gösterdi. Sermaye artırımı konusunda sorun yaşayan belediye şirketi Merbel’e bağlı 600 işçinin bir aylık maaşlarını ve sözleşmede yer alan ilk altı aylık ikramiyelerini ödeyemeyen şirket yetkilileri, işçilerin örgütlü bulundukları sendika ile karşı karşıya geldi.
 
SENDİKA EYLEM KARARI ALDI
Maaşların zamanında yatmamasına itiraz eden Disk’e bağlı Genel İş Sendikası 5 No’lu Şube Başkanı Naci Çetin ve yönetim kurulu üyeleri, ikramiyeler ile birlikte personel başına iki bin lirayı bulan ödemelerin gerçekleşmemesi halinde eylem yapma kararı aldı ve ayın 20’sine kadar süre verildi. Verilen süre zarfında ödemeler yine yapılmayınca sendika ile şirket arasında ipler kopma noktasına geldi.
 
TARTAN DEVREDE
Gerilen ortamı Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan yatıştırdı. Sendika yöneticileri ile görüşen Başkan Tartan, ilk etapta maaşların üçte birlik kısmının yatırılacağı sözünü verdi. Maaşların geri kalanının da hafta içi yatırılacağının söylenmesi ile eylemden vazgeçildi. On gündür maaş sıkıntısı çeken şirket personeli de paraların bir kısmının yatırılması ile rahat bir nefes aldı. Maaşların geri kalan kısmının da önümüzdeki günlerde yatırılacağı öğrenildi. Çalışanların sözleşmelerinde yer alan “yılda iki ikramiye” maddesi de şimdilik askıya alındı. İkramiyelerin, şirketin sermaye artırımında yaşanan sıkıntının giderilmesi ile ödenebileceği belirtildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
doğrucu davut 26 Temmuz 2011 Salı 10:37

belediyelerde oynanan oyunlar.tiyatrolarda yok.oynansa zaten kapalı gişe olur.bu işin kuyruğu çoktur.yiye yiye bitiremezler .lakin konakta çok yemişlerki maaşlara para kalmamış.ahh gerçekten ciddi teftişler olsa görün bakın belediyelerin ali nice olur.müfettişler sadece şikayet edilen konuları teftiş edip gidiyorlar .halbuki o kadar çok.hile hurda varki evraklar arasında.

Yorumu oyla      15      9  
EMİN BALTAŞ 26 Temmuz 2011 Salı 10:23

DAHA FAZLA İŞÇİ İSTİHDAM EDECEĞİM DİYE ŞİŞİRİLEN KADROLAR,BİR YERDE BÖYLE TIKANIYOR.SAYIN BAŞKAN DA, ALSANCAK KÜLTÜR ETKİNLİKLERİNDEN FIRSAT BULUP, BELEDİYE ŞİRKETLERİNDE NELER DÖNÜYOR FARKINDA OLMASA GEREK..!

Yorumu oyla      17      9  
esmeray rodos 25 Temmuz 2011 Pazartesi 23:02

belediye şirketi giderleri tek tek incelenip yönetim ve denetim kurulu üyelerine verilen ücretler gerçekten çalışan işçilerle şirkette çalışıyormuş gibi gösterilenler tesbit edilmeli ve sanal harcamalar ortaya çıkarılmalıdır..

Yorumu oyla      16      7  
YILMAZ ÖLMEZ-GAZETECİ 25 Temmuz 2011 Pazartesi 20:47

AYDIN'DAN BAKIŞ."ALSANCAKLI BAŞKANA ÖĞÜTLER"BAŞLIĞIYLA YORUM YAPAN ARKADAŞ,ASLINDA BENİM UZUN ZAMANDIR HAYRETLE TAKİP ETTİĞİM BİR GERÇEĞİ ÇOK GÜZEL ÖZETLEMİŞ.KONAK'TA HER ŞEY BİTMİŞÇESİNE VE REFAH DÜZEYİNİN YÜZDE YÜZ BOYUTLARI ULAŞMIŞÇACINA MASK MÜZESİ,ÇOCUK OYUNCAKLARI MÜZESİ,LAY LOM ETKİNLİKLERİ GÜNDEMDEN HİÇ DÜŞMÜYORDU.BELEDİYE BAŞKANI HAKAN TARTAN SÜREKLİ BU ETKİNLİKLERLE GÜNDEME GELDİĞİ İÇİNDE,KONAK'TA İŞLEM TAMAM GİBİ GÖRÜNÜYORDU.FAKAT İŞİN ASLI ORTAYA ÇIKTI.İNŞALLAH İŞÇİLERİN MAAŞLARI BİR AN ÖNCE ÖDENİR. BU ARADA AYDIN'DAN İZMİR KARŞIYAKA BELEDİYE BAŞKANI NA TEBRİKLERİMİDE SUNMADAN GEÇEMEYECEĞİM.BÜYÜK ŞEHİR BELEDİYE BAŞKANIĞINA YAKIŞTIRIYORUM.ÇOK GÜZEL PROJELERE İMZA ATIYOR.GÜLER YÜZÜ VE SAMİMİ TAVRI GÜVEN VERİYOR.

Yorumu oyla      14      10  
partili 25 Temmuz 2011 Pazartesi 18:32

gülen yüzüne harcadığı layloma harcacagı yerde velinin çantasına daha çok girsin diye çaba harcama işçinin parasını öde

Yorumu oyla      16      7  
isimsiz 46 25 Temmuz 2011 Pazartesi 16:48

her ne hikmetse , bu ayrı ayrı toplantılar yapan belediye başkanlarının belediyelerinde hep benzer sıkıntılar ; bel.şirketlerinde sermaye arttırım çabaları , maaş ödeyememe vb...Sıkıntılar benzer olduğu kadar icraatları da benzer ( konserler , açılışlar , kutlamalar , vur patlasın çal oynasınlar...)...Sanki paralar boşa gidiyor gibi...

Yorumu oyla      22      7  
Şerif Cumhur Ceyhan 25 Temmuz 2011 Pazartesi 16:06

Fransız bir adamın 3. ölüm yıldönümü için 15.000 TL harcamışsın, mahalleniz şenleniyor diye çalgıcılara dünya paralar harcamışsın. Belediye batıyor, Danışmanların hiç mi uyarmadı seni..

Yorumu oyla      30      8  
Alsancaklı Başkana Öğütler.. 25 Temmuz 2011 Pazartesi 14:55

Kardeşim açmayıver Mask-Oyuncak-giyecek-içecek müzelerini..Kardeşim yapmayıver her ay birer konser festival...Kardeşim yapmayıver her ay yurtdışına gezi..Götürme yanında belediye meclis üyelerini..Çağırma buraya yurtdışından insanları...Ağırlama onları...!BAK O ZAMAN BİR YILLIK İŞÇİ MAAŞI ÖNÜNDE NAKİT DURUYOR MU? EVİNE EKMEK GÖTÜRMEK İÇİN ÇALIŞANLAR BAK O ZAMAN MUTLU OLUYOR MU..!!

Yorumu oyla      31      10  
yorumcu 25 Temmuz 2011 Pazartesi 14:22

ortada başka şeyler var.konak belediyesindeki kadrolu işçiler memurlar ve taşeron da çalışan işçiler.maaşlarını aldılar buraya kadar sorun yok.ama merbel işçisine gelince para yok deniliyo başka bir şeylerin hesabı yapılıyor

Yorumu oyla      25      9  
aliii 25 Temmuz 2011 Pazartesi 13:47

rıza kardes bunların zıhnıyetı bozuk.varyanta cocuk muzesı yapmıs hangı akılla cocukların can guvenlıgı yok ayrıca 3 sene once 3 trılyon para harcanmıs.yazıklar olsun ....

Yorumu oyla      31      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak’ta türkülü yaz akşamları
Konak 1.Kadriye Mahallesinde Zübeyde Hanım İlköğretim Okulu bahçesinde ...
İzmir Kent Konseyleri Birliği’nden önemli karar
Bornova’da toplanan İzmir Kent Konseyleri Birliği, kent içinde kalan kum ...
Gaziemir'de 'hep beraber spor'
Belediye tarafından eğitmen ve müzik eşliğinde yapılan spor etkinliği, ...
 
Büyükşehir desteğe devam ediyor
Dini bayramlar öncesinde ekonomik gelir düzeyi iyi olmayan ailelere yardımı ...
İZSU'dan 280 milyonluk kredi isteği
İZSU Genel Müdürlüğü il genelinde yapacağı yatırımlar için İller Bankası’ndan destek istedi.
Bayraklı’nın çocukları sanata çok meraklı
Bayraklı Belediyesi Kültür Müdürlüğü Drama Kursiyeri çocuklar, Heykeltraş ...
 
Evden 7 ton çöp çıktı!
Çiğli Belediyesi tarafından Köyiçi Mahallesi’ndeki bir çöp ev saatler ...
31 kuyu açıldı Torbalı susuz kalmadı
Büyükşehir su sıkıntısı çeken Torbalı’ya son 7 yıl içinde 31 kuyu birden ...
'Ekmeğe zam yapanı yakarım'
Çeşme’de ekmek 1 lira olunca İzmir’de de zam kıpırdanmalarının başlaması ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva