HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
26 Temmuz 2011 Salı - 11:00

Farklı kültürler Seferihisar’da buluştu

Çocuk Dostu Kent olmak için UNICEF’e başvuran Seferihisar Belediyesi “Seferihisar, Higashimatsushima, Batman” dostluk projesi kapsamında farklı kültürlerdeki çocukları bir araya getirdi.

Farklı kültürler Seferihisar’da buluştu

İZMİR - Tsunami felaketinde ailelerini kaybetmiş Japon çocuklar ve hayatlarında ilk kez Batman dışına çıkan çocuklar, Seferihisar Belediyesi’nin öncülüğünde, Seferihisarlı 45 gönüllü ailenin yanında tatil yapacaklar. Seferihisar’dan tüm dünyaya “Farklı kültürlerle bir arada yaşamanın, çocuklarla birlikte öğrenmenin, yeni ve unutulmaz şeyler yaşamanın, renkleri, dilleri, ırkları ne olursa olsun tüm çocukların bizim çocuklarımız olduğunun” mesajı verilecek. 15 gün boyunca Seferihisar Belediyesi tarafından hazırlanan etkinliklerle, Seferihisarlı çocukların ev sahipliğinde bir tatil geçirecek olan Japon çocuklar Türk Hava Yolları’nın, Batman’lı çocuklar ise Niyazoğlu Turizm’in sponsorluğuyla İzmir’e geldi.
 
JAPONLARA HAVAALANINDA KARŞILAMA
Japonya’nın Higashimatsushima ve Seferihisar Belediyesi’nin karşılıklı görüşmelerinin ardından 25 Temmuz akşamı Adnan Menderes Havaalanı’na inen 20 çocuk Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Çocuk Belediyesi Başkanı Sıla Doğru ve gönüllü aileler tarafından havaalanında çiçeklerle karşılandı. Karşılamada bir açıklama yapan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer Japon çocukları misafir ettikleri için çok heyecanlı olduklarını belirterek, “Japonya’da yaşanan büyük felaketin ardından onlara acılarını unutturacak bir tatil planladık. Onları çocuk belediyemiz karşılıyor. Çok güzel bir program hazırladık. Birlikte yemek yapacaklar, birlikte spor yapacaklar, gezecekler, eğlenecekler onlar Türkçe bizimkiler Japonya öğrenecek. Keyifli bir 15 gün olacak” dedi. Seferihisarlıların projeye sahip çıktığını ve 45 gönüllü aile arıyoruz ilanından birkaç gün içinde inanılmaz bir taleple karşılaştıklarını belirten Başkan Soyer, “Japon çocuklar henüz yaraları daha tazeyken bir aile şefkatine, bir tabak yemeğe, bir büyüğe, bir kardeşe kısacası bir aileye özlem duyuyor, Batmanlılar hayatlarında ilk kez Batman dışına çıkıyor ve denizi görüyor. Böyle büyük bir sosyal sorumluluk projesine Seferihisarlılarla birlikte imza attığımız için çok mutluyum” dedi.
 
Japon heyetinin gözetmeni Posterus Corporations Başkanı Takahashi Kuniko ise; Çok değerli Belediye Başkanımız Tunç Bey’in katkılarıyla ve davetleriyle depremde büyük felaketi yaşayan ve evlerini kaybeden 20 çocuğu Seferihisar’a getirdik. Japonya ve Türkiye gibi deniz aşırı iki ülkede çocukların başka arkadaşları olacak. Çocuklar hem kendi kültürlerini anlatacak, hem çocuklar rahatlayacak hem de bu çocuklar arasında büyük bir köprü kurulacak. Burada olduğumuz için çok mutluyuz” dedi.
 
ÇOCUKLAR EVLERE YERLEŞTİ
Japon ve Batman’lı çocukları evlerinde ağırlayacak 45 aile misafirlerini teslim aldı. Hediyelerle karşılanan çocuklar, yol yorgunu oldukları için hemen evlere götürülerek dinlendirildi. 26 Temmuz Salı gününden itibaren başlayacak etkinliklerle çocuklara oryantasyon ve adaptasyon çalışmaları yapılacak, karşılıklı Türkçe ve Japonca eğitimleri verilecek. Yaz Spor Okulu, yemek atölyesi, aquapark gibi etkinliklere katılacak çocuklar İzmir Valisi Cahit Kıraç’ı makamında ziyaret edecek ve Sasalı Doğal Yaşam Parkı, Uzay Kampı, Ümran Baradan Oyuncak Müzesi ziyareti gibi birçok etkinliğe katılacak.  

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Tayfun 26 Temmuz 2011 Salı 18:12

Tunç Başkan ve ekibi yine güzel bir sosyal olayı gerçekleştirmiş ; kendilerini tebrik ediyoruz.

Yorumu oyla      19      7  
tayfun ilhan 26 Temmuz 2011 Salı 17:41

Doğarken gözlerini, terörün olanca çirkinliğine açan Batman’lı çocuklarımız ve Genlerine Atom bombasının korkunçluğu işliyken birde üzerine deprem travması yaşayan Japon çocuklarımızın, kısa bir süreliğine de olsa bunca olumsuz duygularından bir nebzede olsa arındırılacak olmasına olanak yaratan ve bu enfes organizasyona imza atan Tunç başkan ve emeği geçenleri canı gönülden kutluyorum.

Yorumu oyla      19      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İki teker tutkunları bu festivali kaçırmayın
Karşıyaka Belediyesi ve İZMOT işbirliğinde ortaklaşa düzenlenen 28-29- ...
Onlar artık tıbbi sekreter
Selçuk Belediyesi ve Selçuk Kadın Eğitim ve Gelişim Merkezi (SEGEM) işbirliğiyle ...
Artık bir ailesi var
Konak Belediyesi Hayvan Bakım Merkezi’ne bırakılan ve sıcak bir yuva arayan ...
 
İki yeni pazaryerinin tezgahları dağıtıldı
Bornova Belediyesi’nin yapımını tamamladığı Doğanlar ve Mevlana Pazaryerleri ...
Gürçeşme’ye “Kale modeli”
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kadifekale’nin ardından Gürçeşme’de de kentsel ...
Kocaoğlu’ndan termal terapi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, belediye bürokratlarıyla Salihli’de kampa giriyor.
 
İlk durakları Ata’nın eviydi
Bu yıl 13. sü 27- 31 Temmuz tarihlerinde İtalya’nın Alba kentinde gerçekleştirilecek ...
Konak Belediyesi'nde maaş sıkıntısı
Ekonomik açıdan kötü bir dönem yaşayan Konak Belediyesi’nde bu kez de ...
Konak’ta türkülü yaz akşamları
Konak 1.Kadriye Mahallesinde Zübeyde Hanım İlköğretim Okulu bahçesinde ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva