HABERLER>GÜNCEL
30 Haziran 2023 Cuma - 12:50

Protokol imzalandı... Öğrencilerde afet farkındalığı oluşturulacak!

İzmir'deki ortaokul öğrencilerine yönelik hazırlanan 'Afet Eğitimi ile Bilinçlenelim, Korunalım, Yaşayalım!' Projesi kapsamında çocukların afet öncesi, sırası ve sonrası yapılması gerekenler, psiko-sosyal destek çalışmaları, ilk yardım becerileri gibi pek çok konuda bilinçlendirilmesi amaçlanıyor. 1 Eylül'den itibaren yürürlüğe girecek proje ile gönüllülerden oluşan öğrencilere toplam 30 saat yüz yüze eğitim verilecek.

Protokol imzalandı... Öğrencilerde afet farkındalığı oluşturulacak!

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) ve Genç Rumeli Derneği'nin birlikte hazırladığı 'Afet Eğitimi ile Bilinçlenelim, Korunalım, Yaşayalım!' Projesi ile İzmir'deki ortaokul öğrencilerine afet bilinci açısından duyarlılık kazandırılması hedefleniyor. 1 Eylül'den itibaren saha ve atölye çalışmalarının başlatılacağı, bütçesi onaylanan projenin anlaşma protokolünü İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger imzaladı. DEÜ Buca Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Günay Balım, proje kapsamında, ortaokul öğrencilerine afet eğitimlerinin verilmesinin amaçlandığını söyleyerek afet bilinciyle ilgili bilgi ve farkındalık sağlanacağını ifade etti. Projenin hedef kitlesinin 2023-2024 eğitim-öğretim yılında İzmir ili ve çevresinde öğrenim gören ortaokul öğrencilerinden oluştuğunu anlatan Prof. Dr. Balım, projeye katılan ortaokul öğrencilerinin afet bilinci ve deprem risk algılarının tespit edileceğini kaydetti.

'GÜNDE 6 SAAT TOPLAM 30 SAAT'
Alanlarında uzman ve afet sahalarında görev yapmış olan bireyler ile iş birliği yapılacağını söyleyen Prof. Dr. Balım, "Etkinlik toplam 5 gün, yüz yüze olacak şekilde, günde 6 saat toplam 30 saat sürecektir. Süreç içerisinde afetler hakkında bilgilerin verilmesinin yanında afet öncesi, sırası ve sonrası yapılması gerekenler, psiko-sosyal destek çalışmaları, ilk yardım becerilerinin kazandırılması gibi birçok konuda öğrencilerin bilinçlendirilmesi hedeflenmektedir. Bu hedefleri gerçekleştirebilmek adına alanlarında uzman ve afet sahalarında görev yapmış olan bireylerin öğrenciler ile buluşturulması planlanmaktadır. Proje sonunda web sitesine ek olarak bireyler için afet bilincine yönelik etkinlik planları, poster ve broşürler e-kitap halinde toplanarak tüm paydaşlara açık erişim ile ulaşabilme imkanı sağlanacaktır" dedi.

'ÇOCUKTAKİ HAZIRLIKSIZ OLMA DUYGUSU KORKUYU ARTTIRIYOR'
Prof. Dr. Balım, büyük bir çoğunluğun deprem anında ailece evde yapılması gerekenler konusunda bir deprem planı yapmadığını vurguladı. Prof. Dr. Balım, sözlerini şöyle sürdürdü: "Çocuklar, doğal bir felaket olan deprem ile yaşamının herhangi bir döneminde karşılaşabilir. Deprem sırasında ve sonrasındaki fiziksel ve psikolojik travmaya maruz kalma açısından en büyük risk grubunu oluşturmaktadırlar ve depremler çocuğun tüm yaşamını ciddi boyutlarda etkilemektedir. Çocukların çoğu depremin neden kaynaklandığını, deprem sırasında neler yapmaları gerektiğini bilmemekte ve çocuktaki hazırlıksız olma duygusu onların korkularını daha da artırmaktadır. Olmakta olan olay üzerindeki kontrolü kaybetme korkusu, genellikle kendilerini daha büyük tehlikelere attıklarının pek farkında olmayarak çocukların etkisiz ve rastgele davranışlar yapmalarına sebep olmaktadır. Doğal afetler, özellikle de depremin meydana gelmesi ve yarattığı sorunların kalıcı çözümündeki yaklaşımlarda eğitim etkinliklerinin önemli olduğu bilinen bir gerçektir. Deprem konusunda bilinçli ve duyarlı bireyler yetiştirmek, bu problemlerin çözümü için en etkili yöntem olarak karşımıza çıkmaktadır. Bireyleri deprem ve korunma yolları konusunda bilgilendirme ve onlara olumlu tutumlar kazandırarak davranış değişikliği oluşturma zorunluluğu vardır. Bu bağlamda, depremin vermiş olduğu zararları önlemede, verilecek eğitimin ne kadar önemli olduğu ortaya çıkmaktadır."

DUYURULAR YAPILARAK BAŞVURULAR ALINACAK
Hedef kitleye ulaşma yöntemi olarak internet ortamlarından yararlanacaklarını dile getiren Prof. Dr. Balım, internet ortamlarından çeşitli duyurular yapılarak afet bilinci kazanmak isteyen öğrencilerin başvurularını alacaklarını söyledi. Afet bilinci kazandırmaya yönelik olan bu çalışmaya gönüllü olarak katılım sağlanacağını belirten Prof. Dr. Balım, "İzmir ili ve çevresinde ortaokul seviyesinde öğrenim gören öğrenciler seçilecektir. Bir diğer hedef kitleye ulaşma yöntemi ise çeşitli okullarda duyuruların yapılarak projeye katılım sağlamak isteyen öğrencilere ulaşılması planlanmaktadır. Proje süreci boyunca elde edilen veriler ve içerikler buna ek olarak proje tanıtımı, başvuru formu ve katılımcı listesi ise web sitesi aracılığıyla duyurulacaktır. Hazırlanacak web sitesine ülkemizde yer alan tüm öğrenciler ve bu konuda bilgi almak isteyen tüm bireylerin ulaşarak faydalanabilmesi sağlanacak" diye konuştu.(DHA)

 
DEÜ Güzel Sanatlar'dan karma sergi!
 
Polis lojmanında ölü bulunmuştu... Yeşim'in ailesinin hüzünlü bayramı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DEÜ Güzel Sanatlar'dan karma sergi!
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Güzel Sanatlar Enstitüsü lisansüstü öğrencilerinin ...
Mantar zehirlenmesi 6 kişiyi hastanelik etti
Kırıkkale'de biri çocuk 6 kişi, mantar zehirlenmesi şüphesiyle tedavi altına alındı.
Urla eski kaymakamından dolandırıcılık uyarısı!
Urla’da kaymakamlık yaptığı sırada kullandığı telefon hattının yeni sahiplerinin ...
 
İzmir'de kanlı gece... Sokak ortasında çatıştılar: 1 ölü!
İzmir'İn Bornova ilçesinde husumetli 2 grup arasında çıkan silahlı kavgada ...
'Çocuğunu göremedi adaleti arayacağım'
Zonguldak’ta kaçak ocakta göçük altında kalıp yaşamını yitiren maden işçisi ...
Kaçan toplarının peşinden ölüme gittiler
Kırıkkale'de kaçan toplarını almak için girdikleri Kızılırmak'ta sulara ...
 
‘Avcılık yasaklansın’ çağrısı: Bu canlara kıymayın!
Doğa Derneği, birçok yaban hayvanı ile nesli tehlikedeki elmabaş patka ...
Ölüm içkisi baskını: 371 ton ele geçirildi
Tekirdağ'ın Şarköy ilçesinde jandarma ekiplerinin bir işletmede yaptığı ...
Serinlemek için nehire girdi, canından oldu!
Diyarbakır'da arkadaşlarıyla birlikte Dicle Nehri kıyısında pikniğe giden ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İngiltere seçimini okuyalım
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Bozkurt' işareti Avrupa'ya neden dert oldu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kültürel İslam, Siyasal İslam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva