HABERLER>GÜNCEL
3 Ocak 2023 Salı - 07:58

Pistin eski işletmecisi Hülagü'den Başkan İduğ'a yanıt: Orası zaten rekreasyon alanı!

İzmir Yarış Pisti’ni yapan, uzun yıllar işleten İzmir Otomobil Kulübü’nün eski Başkanı Erol Hülagü, kapatılan pistin alanıyla ilgili olarak “O alanın rekreasyon alanı olmasını biz de çok istiyoruz” diyen Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ’u eleştirdi: “Orası, İtalya’nın Monza pisti gibidir; orada yarışlar da olur, insanlar yürüyüşlerini, sporlarını da yapar. Yani orası zaten rekreasyon alanıdır. Ama ben Mustafa Başkandan, Bornova ve İzmir ekonomisine çok büyük katkı koyacak vizyonel görüşler beklerdim.”

Pistin eski işletmecisi Hülagü den Başkan İduğ a yanıt: Orası zaten rekreasyon alanı!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, Sayıştay’ın, kira süresi bittiği halde ecrimisil alınarak kiracıya kullandırıldığını tespit etmesi üzerine kapatma kararı aldığı İzmir Yarış Pisti ile ilgili tartışmalar devam ediyor. Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, SONSÖZ TV’de İzmir Yarış Pisti alanının rekreasyon alanı olarak değerlendirilmesi gerektiği yönünde görüş bildirmesi üzerine, o pistin kurulmasında büyük emeği olan ve uzun yıllar İzmir Yarış Pisti’ni işleten Erol Hülagü’den tepki geldi. İzmir Yarış Pisti’nin sadece pist olmadığını, rekreasyon alanı olarak da hizmet verdiğini hatırlatan Hülagü, söz konusu alanın, kent ekonomisine fayda sağlayacak projelerle değerlendirilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

BAŞKAN İDUĞ’DAN ‘YARIŞ PİSTİ’ ÇAĞRISI: REKREASYON ALANI OLSUN!

YARIŞ PİSTİ, KEK DAĞITILACAK YA DA ATIL KALACAK BİR YER OLAMAZ
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ’un alanın, rekreasyon alanı olması çağrısında bulunmakla birlikte, “EXPO ile ilgili fuar alanı olarak da düşünülmüştü. Birkaç alternatif vardı ancak pandemi sürecine girilince süreçle ilgili tıkanma yaşandı. Bornova’da 65 bin bina var, 500 bin nüfus var ve 1 milyon insan hareketliliği var. Kentsel genişleme alanı içinde Pınarbaşı ve Gürpınar bizim en çok tercih ettiğimiz alanlardır. Bu açıdan rekreasyon alanı olmasını biz de çok istiyoruz. Bu konuları iyi çalıştık, o taraflarda gelişmeler olacak” şeklindeki sözlerini değerlendiren Erol Hülagü, şunları söyledi:

“İzmir Yarış Pisti, zaten rekreasyon alanıdır. İtalya’daki Monza pisti gibidir. İnsanlar her şekilde o alandan, her şekilde faydalanır. Akşamüstü gider, yürüyüşünü yapar, sporunu yapar. Diğer zamanlarda orada yarışlar yapılır, antrenmanlar yapılır. Büyük bir ticaret döner orada, tabii ki iyi çalıştırıldığı zaman... Oranın vizyon sahibi biri tarafından hareketlendirilmesi gerekir. O alanın kek börek dağıtılacak bir bahçe olmasını, ya da atıl kalmasını, ayıp, günah ve yersiz bulurum. Orada insanlar motosiklet yarışı yapıldığında, yeni ürünler sergilenir, yeni motosikletler alınır. Otomobil yarışı düzenlenir, sporcular otomobillerini değiştirirler. Bu bir ticari gayedir. İnsanların düşleri düştü, artık hayal edemiyorlar. İnsanlarımız orada hayallerini gerçekleştirirlerdi. Keşke belediye başkanı orada üniversitelerle ilgili projeler üretse, makine fakülteleri öğrencileri, mimar adayları, mühendis adayları orada çalışma yapsalar, ekonomiye, eğitime katkı koysa. Orada gelişen insan, komşusuna bile vizyon katar.  Siz her yeri kapatalım derseniz, bu iş olmaz. Pisti kapatmakla elinize ne geçecek ki? Oranın ekonomik olarak değerlendirilip aynı zamanda rekreasyon alanı olarak, çok amaçlı olarak kullanılması gerektiğini söylemek istiyorum. Orası ticari olarak iyi çalıştırılsın.”

MUSTAFA BAŞKAN’DAN DAHA ANLAMLI GÖRÜŞ BEKLERDİM
Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ’un sadece rekreasyon alanı olması yönünde görüş bildirmesini yadırgadığını ifade eden Erol Hülagü, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Mustafa Başkanı çok severim, eski bir dostumdur. Ama ben ondan daha geniş, daha anlamlı, Bornova ekonomisine, İzmir ekonomisine katkısı olacak vizyonel bir görüş beklerdim. Sadece rekreasyon alanı olarak değerlendirmek yerine ekonomik olarak kente değer katacak projeleri öne çıkarmasını beklerdim. Gerçekten çok üzüldüm.”

 
Yağma ve silah kaçakçılığına şafak baskını!
 
Çanakkale Boğazı transit gemi geçişlerine kapatıldı
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Murat 4 Ocak 2023 Çarşamba 08:12

Yazık olur bunca emek bunca motor sporları tutkunu ve sporcu

Yorumu oyla      2      3  
Sadettin demirok 3 Ocak 2023 Salı 23:21

Doğma büyüme pınarbaşılıyım 48 yaşındayım her geçen gün büyüyen sanayi ve fabrikaların ağırlıklı olduğu böyle bir yere hastane yapılması daha iyi olur diye düşünüyorum bu konu üzerinde daha ağırlıklı durulması gerektiği kanatindeyim.saygılarımla

Yorumu oyla      2      3  
İlker 3 Ocak 2023 Salı 15:53

Ben eski işletmecisine katılmıyorum oraya rekreasyon projesi yapalım diyor bence de olmalı pistin kimseye faydası yok yazın herkes çamlık parkına gidiyor alan artık yetersiz böyle bir alan yapılabilir suni gölet olabilir böyle yöresel tezgahların olduğu insanların dinlenme vakit geçirme yerleri ortada güzel bir göl çocuklar için oyun parkı sonra mangal alanları bence harika olur.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yağma ve silah kaçakçılığına şafak baskını!
Mersin'de yağma ve silah kaçakçılığı suçlarına karıştığı iddia edilen ...
124 bin 441 düzensiz göçmen sınır dışı edildi
İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı, geçen yıl 124 bin 441 düzensiz ...
AK Partili vekile suikast girişimi son anda önlendi
AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'a suikast girişimi ...
 
6 işçi hayatını kaybetmişti... Dehşet anları!
İzmir'in Bornova ilçesinde, otel inşaatı yapımında devrilen vinçten kopan ...
Kadın doktoru darp etmişlerdi... 2 kişiye gözaltı!
Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bir kadın doktoru darbettikleri ...
Karşıdan karşıya geçerken canından oldu!
Adana'da yolun karşısına geçmek isterken otomobil ile hafif ticari aracın ...
 
Bakan Çavuşoğlu Pele'nin cenaze törenine katıldı
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 82 yaşında hayatını kaybeden Brezilyalı ...
Özel okul ücretlerine ne kadar zam gelecek?
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, özel öğretim kurumları zamlarına ilişkin, ...
Sis nedeniyle 48 uçuş iptal edildi
Tük Hava Yollarının (THY) alt markası AnadoluJet, yarın Sabiha Gökçen ...
 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kabiliyetsiz milletin Atatürk’ü olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
1 Temmuz eşiği ve normalleşememe!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Despina Vandi Çeşme’de… Kaçırmamak gerek
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Kaytara kaytara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Varlık-Hiçlik ekseninde gerilen insan
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Evlad-ı Fatihan ne yapacak?
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Belediye meclisleri
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva