HABERLER>SEÇİM 2015
18 Kasım 2013 Pazartesi - 11:10

Piriştina’dan Buca’ya engelleri kaldıracak proje

CHP Buca Belediye Başkan aday adayı Levent Piriştina, engellilerin yaşamda karşılaştıkları tüm engelleri kaldırmaya kararlı olduğunu söyledi. Engellilerin sosyal ve ekonomik yaşama katılımları başta olmak üzere kapsamlı hazırlanan projede, ‘engelli yaşam evi’ de yer alıyor.

Piriştina’dan Buca’ya engelleri kaldıracak proje

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Buca Belediye Başkan adayı adayı Levent Piriştina, engellilerin yaşamda önlerine çıkan tüm engelleri kaldırmaya kararlı bir yönetim anlayışıyla kapsamlı bir hazırlık başlattı. Engellilerin sosyal ve ekonomik hayata katılımları başta olmak üzere kapsamlı biçimde başlatılan proje, eğitimden rehabilitasyona, fiziki ve mimari engellerden spor konusuna kadar tüm detayları kapsıyor. Türkiye’de engellilere yönelik huzurevlerinin olmadığı gerçeğinden hareketle hazırlanan proje, “engelli yaşam evi” adıyla bir ilki de içerisinde barındırıyor.

Ülke nüfusunun yüzde 12’sinin engelli olduğunu, Buca’da yaklaşık 60 bin engelli bulunduğunu söyleyen Piriştina, aileleri ve yakınları hesaba katıldığında bu sorunun toplumun yarısını kapsadığını dile getirdi. Merkezi ve yerel yönetimlerin bugüne kadar engelliler için önemli yasal ve sosyal düzenlemeler yapmış olmasına rağmen yapılacak alınması gereken çok yol olduğuna işaret eden Piriştina, ekibiyle birlikte uzun soluklu bir proje hazırladıklarını anlattı. Piriştina, göreve gelmesi durumunda projenin ivedilikle hayata geçirileceğini söyledi.
 
BİR İLKE İMZA ATMAYI HEDEFLİYOR…
Çalışma hakkında bilgi veren Levent Piriştina, “Anne babalarının en büyük korkusu, onların ölümünden sonra engelli olan çocuklarına en olacağıdır. Bu amaçla ‘engelli yaşam evleri’ni hayata geçireceğiz. Önceliğimiz olan bu projeyle engelli bireylerin anne babaları ile yakınlarının bu korkusunu ortadan kaldırmak istiyoruz. Engellilerin ve ailelerinin yaşamlarını gelecek endişesi taşımadan, güvenli ve huzurlu şekilde sürdürmelerini istiyoruz” diye konuştu. Piriştina, engellilerin sosyal yaşama katılımları ve istihdamları konusuna özel önem vereceğini de kaydetti.

Kentlerde engellilerin sokağa çıkmasının önünde fiziki ve mimari olmak üzere çok büyük eksiklik bulunduğuna da işaret eden Piriştina, CHP Genel Merkezi tarafından hazırlanan programda engellilere yönelik hazırlanan projeleri de detaylı şekilde ele aldıklarını söyledi. Piriştina, şöyle devam etti: “Eğitimden rehabilitasyona, fiziki ve mimari engellerden spor olanaklarına kadar birçok konuyu ele aldık. Eğitimli ve kendi hayatlarını kazanan, mutlu ve gelecek endişesi taşımayan engellileri, spor başta olmak üzere sosyal hayata çekecek çalışmaları ivedilikle tamamlayacağız.”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TC DEMOKRAT 18 Kasım 2013 Pazartesi 11:59

Şimdi Gelde Muhalafet Yapma Arkadaş.Buca"da Yaklaşık Olarak 60 Bin Engelli Vatandaşın Olduğunu Nasıl Saptadınız.Bu Veriye Bu Günkü İnternet Ortamından Bile Ulaşamazsınız.Valiliğin Sitelerine Girin,Kesinlikle Hangi İlçede Ne Kadar Engelli Vatandaşımız Vardır Net Bir Rakama Ulaşılmaz.Bu Rakama Bakarsak Buca Nüfusunun %10 nun Engelli Olması Gerekir.Yani Bir Şeyler Yapmaya Çalışıyorsunuz Ama Bunu Bile Ciddi Olarak Yapmıyorsunuz.Maksat Milletin Kafasını Karıştırmak Olsun,Dostlar Alışverişte Görsün Misali Olunca Böyle Oluyor Maalesef.

Yorumu oyla      15      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Soylu'dan sorunları engellilerle birlikte aşma sözü
CHP Çiğli Belediye Başkan A.Adayı Birol Soylu, Görmeyenler Kültür ve Birleşim ...
Hasan Arslan Çiğli'de çalmadık kapı bırakmadı
CHP Çiğli Belediye Başkanı Aday adayı inşaat mühendisi Hasan Arslan gezmedik ...
‘Sessiz çoğunluk’ Baran'ı başkan gibi karşıladı
AK Parti İl Engelliler Koordinasyon Merkezi Başkanı ve Karşıyaka Belediye ...
 
Gürkan Güzelbahçe projelerini Kılıçdaroğlu'na anlattı
Güzelbahçe Değişim Derneği Başkanı ve CHP Güzelbahçe Belediye Başkan Aday ...
Piriştina’dan su baskınlarına karşı şantiye projesi
CHP Buca Belediye Başkan aday adayı Levent Piriştina, Zeytintepe mahallesinde ...
Gaziemir aday adayı Kar’dan İZAKS’a tatlı ziyaret
Gaziemir İZAKS Gaziemir Spor Kulübünü ziyaret eden CHP Gaziemir Belediye ...
 
Güzelbahçe aday adayı Yelekli’den Sertel’e ziyaret
Güzelbahçe Belediye Başkan Aday Adayı Uğur Yelekli Türkiye Gazeteciler ...
Piriştina’dan Buca’ya ‘Hollywood’ projesi
Levent Piriştina, Belediye Başkan aday adayı olduğu Buca’da ‘film platoları’ ...
Buca aday adayı Akdemir’den gençlere siyasi taktik
Buca Belediye Başkan Aday Adayı Mimar Remzi Akdemir, Buca ilçeyi ziyaret ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Acılar ‘askı’da!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva