HABERLER>EKONOMİ
6 Ekim 2011 Perşembe - 16:21

Özince: Merkez Bankası müdahalesi olumlu

İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince, Merkez Bankası'nın dövize müdahalesini olumlu bulduğunu belirterek, "Dünya çok büyük bir problemle karşı karşıya. Bütün dünyayı kriz götürüyor ve iyi yönetilmediği için de bu kriz artıyor. Oysa bizde Merkez Bankası ve ekonomi açısından çok iyi bir yönetim sergileniyor" dedi.

Özince: Merkez Bankası müdahalesi olumlu

İZMİR - İzmir'deki Yaşar Üniversitesi tarafından bu kez yedinci kez düzenlenen 'Uluslararası İşletme, Ekonomi ve Yönetim Konferansı' (ICMBE), Selçuk Yaşar Kampusü Konferans Salonu'nda başladı. Konferansın açılış oturumunda konuşan Yaşar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi ve Konferans Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Orhan İçöz, 40 ülkeden 200 katılımcının yer aldığı konferansta 33 oturum ve 143 sunum gerçekleştirileceğini belirtti.
 
Konferansta İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince de 'Finansal Kirizler ve Bankacılık' konulu bir konuşma yaptı. Merkez Bankası'nın 1.90 sınırını aşan dolara müdahalesini değerlendiren Özince, "Dünya çok büyük bir probleme girmiş vaziyette ne yazık ki. Dünya boşu boşuna büyük bir sıkıntıya sokuldu ve iyi yönetilmediği için de bu kriz artıyor. Halbuki bizde hem Merkez Bankası hem de ekonomi açısından çok iyi bir yönetim sergilendiğini düşünüyorum. Uluslararası Para Fonu toplantısında Merkez Bankası Başkanımızın konuşmasını gururla dinledim. Yıllardır biz bunu bekliyorduk. Merkez Bankası'nın müdahalesinin devam edip etmeyeceğine bunu düzenleyenler karar vermelidir" dedi.
 
Özince, Avrupa Birliği'nin teklemeye başladığını da dilegetirip şunları anlattı:
 
"Bazı Avrupa ülkeleri, Osmanlı İmparatorluğu durumuna düştü. Avrupa'nın daha ilk aşamada bu sorunlarla karşılaşması aslında iyi bir şey, çünkü bunlar çözülebilir. Umuyorum ki Türkiye- İsrail ilişkileri mümkün olan en kısa zamanda düzelecek. Türkiye'nin etrafında çok hızlı büyüyen bir bölge var ve soru şu; Avrupa nereye, ne tarafa bakıyor? Bana sorarsanız tabii ki yüzümü Doğu'ya çeviririm. Çünkü Batı'nın çoğu zaten dolmuş durumda, bankacılıkta, sigortacılıkta. Avrupa'da gidecek yerimiz yok onun için tabii ki Doğu'ya gitmeliyiz. Maastricht kriterleri açısından ülke olarak performansımızla gurur duyuyorum. Avrupa ülkelerinin çoğu bu kriterlere uymamışlar. Ama bu durumda bunu çözmenin bir yolu olmalıydı."
 

Bankalar Birliği başkanlığına başladığında birliğin 80 üyesinin olduğunu, görevi bıraktığında bu sayının 47'ye düştüğünü hatırlatan Özince, "2001 yılında biz 'iflas' etmiştik. Bugün 22 milyar dolarlık enerji projelerimiz var ve bu yap-işlet devret ile yapılacak üstelik. Bankalar, Yunan komşulara satıldığı zaman endişeler oldu. Fakat şimdi onlar Yunan kapitalinin en iyi kısmını oluşturuyorlar. Yunanistan'da kriz var fakat kimse buradaki şube hakkında kaygı duymuyor. Çünkü Türk bankacılık sistemi ve buradaki yetkililer gerekeni tamamıyla yaptılar. Burada, iç borca da bakılmalı. İç borcunuz varsa, kim ödeyecek bu büyümenin bedelini? İşte Yunanistan'ın en büyük sorusu da budur. Nereye harcandı bu paralar, insanlar bunu öğrenmek istiyor. Bunu biz de 2001 krizinde yaşadık" diye konuştu. (DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Marmaris Limanı'na turist yağdı
Muğla'nın Marmaris İlçesi limanına bu sabah demirleyen `Nautica' ve `Celebrity ...
Dolarda çok sert düşüş!
Merkez Bankası dünkü ihalenin ardından bugün de 1 milyar 350 milyon dolarlık ...
Yıldız: Doğalgaza artçı zam yok
Enerji Bakanı Taner Yıldız, doğalgaza artçı zam yapmayacaklarını belirtti.
 
Zeytinyağı tüketimi ikiye katlanacak
Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi (ZZTK), iç pazarda zeytin ve zeytinyağı ...
ESİDEF'ten EXPO atağı
Pakistan’ın ticaret şehri Lahor’a 29 kişiyle çıkarma yapan ESİDEF EXPO için oy istedi.
Vestel'e tasarımda büyük ödül
Vestel, dünyanın en prestijli tasarım yarışması Design Management Europe'da ...
 
'EXPO 2020'de 2015 şeffaflığına dikkat!
İzmir'in EXPO 2020 serüveninde rakip Tayland'ın kentte yürütülen adaylık ...
Kruvaziyer zirvesi İzmir’de toplanıyor
İzmir Ticaret Odası (İTO) .Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Ulaştırma ...
Merkez Bankası'ndan dolara müdahale
Merkez Bankası piyasadaki döviz likiditesini artırmak amacıyla döviz cinsinden ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva