HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
10 Aralık 2009 Perşembe - 00:00

Özfatura: KİK hatalı, Aziz Bey haklı

Metro tartışmalarında KİK’’in hatalı, Kocaoğlu’’nun haklı olduğunu savunan Özfatura, ’“Geçmişte aynı şeyi yaşadım. Yargı kararını dinlemedim. Aziz Bey de aynısını yapmalı’” dedi.’

Özfatura: KİK hatalı, Aziz Bey haklı

Metro tartışmalarında KİK’’in hatalı, Kocaoğlu’’nun haklı olduğunu savunan Özfatura, ’“Geçmişte aynı şeyi yaşadım. Yargı kararını dinlemedim. Aziz Bey de aynısını yapmalı’” dedi.’
 
İzmir metrosunun KİK yarım kalan tünellerini yasanın 21 B maddesinden ihaleye çıkaran ancak Makro Yapı isimli şirketin mevzuata aykırı başvuru dilekçesinin dikkate alınarak KİK tarafından iptal edilmesinin yankıları sürüyor. Metro tartışmalarına katılan ve www.egedesonsoz.com’’a çok özel açıklamalar yapan Özfatura, KİK’’in hatalı, Aziz Kocaoğlu’’nun haklı olduğunu savunarak, ’“Burada tüneller çökebilir, insanlar ölebilir. Geçmişte aynı şey benim başıma geldi, yargı kararını tanımadım, inşaatları tamamladım. Aziz Bey de haklı olduğu konuda, inşaatlara devam edip, tünelleri bitirmeli’” dedi.
 
KOCAOĞLU HAKLI
AKP’’nin İl Başkanı düzeyinde KİK’’i savunduğu, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’’nun da Ankara’’ya adalet çağrısı yapıp hukuk mücadelesi başlattığı metro tartışmasına katılan Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Burhan Özfatura, tartışmada Aziz Kocaoğlu’’nun haklı olduğunu savundu. KİK kararının yanlış, hatalı ve siyasi olduğunu söyleyen Özfatura, ’“Buradaki acil durum her türlü itirazın üstündedir. Kaldı ki 21 B’’den çıkılan bu ihalede her şey yasal. Amaç metroyu engellemek, geciktirmek’” diye konuştu.
 
KİK KARARI HATALI, SİYASİ
Eski Başkan Özfatura, ’“Tartışmayı takip ediyorum. Kamu İhale Kurumu İzmir Metrosu’’nun yarım kalan tünellerine ilişkin kararı son derece hatalıdır. Kaldı ki bu hata kurumun siyasi kurumlardan gelmeyen iki üyesi tarafından da ortaya konulmuştur. İzmirspor-Hatay arasında yarım kalan tünellerin bir an önce bitirilmesi, bu bölgede yaşayanların can ve mal güvenliği açısından da çok önemlidir. O nedenle bu tür konularda karar verirken biraz vicdanlı olmak, hukuk kurallarını kamu yararına kullanmak gerekir. Ne yazık ki KİK kararı bu yönüyle de yanlıştır, siyasi etki söz konusudur’” dedi.
 
FEVZİPAŞA’’DA AYNISINI YAŞADIM
Metro çalışmalarının İzmir’’de zor bir zeminde yürüdüğüne dikkat çeken Özfatura, ’“Bu gün Aziz Bey’’in başına gelenler Fevzipaşa’’da benim de başıma geldi. Birkaç heykel çıktı diye bir grup istemezükçü inşaatı durdurmak için yargıya gitti. İnşaatları durdurma kararı aldılar. Ama ben yargı kararına rağmen yoluma devam ettim. Çünkü bu alanda inşaatların durması demek, aynı bugün KİK tarafından iptal edilen güzergahta olduğu gibi can ve mal güvenliği açısından sorun demekti. Üniversitelerden ve teknik odalardan rapor alıp, ’‘can ve mal güvenliği yoktur’’ raporuyla inşaatlara devam ettim. Dava açıldı, ancak ben kamu yararına hareket ettiğim için yargı bizi haklı buldu. Bir tarafta birkaç heykel, bir tarafta binlerce kişinin can ve mal kaybı sorunu. Bugün yaşanan durumun neredeyse aynısı’” diye konuştu.
 
CAN VE MAL GÜVENLİĞİ YOK
Üçyol-Üçkuyular arasındaki hattın yarım bırakılan tünel inşaatlarının derhal tamamlanması gerektiğini savunan Eski Başkan Özfatura, ’“Burada ne KİK kararı ne de yargı kararı dinlenir. İnsanların can ve mal güvenliği her türlü kararın üstündedir. Bu hattın ne kadar tehlikeli olduğunu herkes ama herkes biliyor. Üniversite ve teknik odalardan rapor alıp Aziz Bey, derhal tünellerin betonlama işini tamamlamalı. Yeni ihale ve dava sürecini beklemeden belediye eliyle buradaki can ve mal güvenliğini sağlamak belediye başkanının öncelikli görevidir. Biz Fevzipaşa’’da işi devam ettirirken Burhan Özfatura ve yandaşlarına çıkar sağlamak için değil, insanların ölmemesi, can ve mal güvenliğini sağlamak için hareket ettik. Bugün aynı şeyi Aziz Bey yapmalı. Çünkü o da kamu yararı için hareket edecek’” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’’de organik kahvaltı zamanı
’‘Yarımada’’da Organik Tarım’’ projesi çerçevesinde, Urla ve Seferihisar’’da ...
Aydın’’da ’‘first lady’’ buluşması
İzmirli belediye başkan eşleri, Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ...
Sakin Şehir İl Genel Meclisi'nde...
Türkiye'nin ilk ''Sakin Şehri'' (Cittaslow) unvanını ...
 
Başkan Solak’’a 'hemşeri' ziyareti
Çiğli’’de yaşayan Tokatlı kadınlar, kendisi de Tokatlı olan Çiğli Belediye ...
Bayraklı’’da kurban isyanı
Cengizhan Mahallesi sakinleri kurban kesim alanında biriken atıkların ...
’‘Cittaslow’’da’’ Toprak Ana kutlaması
Türkiye'nin ilk sakin şehri (Cittaslow) Seferihisar'daki kadınlar, ...
 
İTO’’dan Bayraklı’’ya ziyaret
İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, oda yöneticileri ile birlikte ...
Menderes’’te imar planı isyanı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’’nin askıda bulunan 1/25 binlik imar planı ...
Bornova’’da gündem doğalgaz
Her geçen gün kullanımı artan doğalgaz ile ilgili vatandaşları bilgilendirmek ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gönlüm hep seni arıyor neredesin?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli giderek kendini daha kötü hissediyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tire pazarında…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İsrailli çocuklara mektuplar (2) Barış sizin elinizde çocuklar!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva