HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
10 Aralık 2009 Perşembe - 00:00

Aydın’’da ’‘first lady’’ buluşması

İzmirli belediye başkan eşleri, Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve İncirliova Belediye Başkanı Fadime Orbay’’ı ziyaret ederek destek mesajları verdi. ’

Aydın’’da ’‘first lady’’ buluşması



İZMİR - Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’’nun eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu öncülüğünde bir araya gelen başkan eşleri, ilk olarak Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Meclis üyeleri Sümran Ünal, Şehnaz Bağcı ve Saadet Kavasgil ile biraraya gelerek siyasette kadının yerini konuştular. Dr. Türkegül Kocaoğlu ve başkan eşlerini Aydın'da ağırlamaktan mutlu olduğunu söyleyen Özlem Çerçioğlu, kadının siyasette daha geniş ve aktif rol alması gerektiğini vurguladı. Başkan Çerçioğlu konuşmasında İzmir’’i de överek, ’“İzmir’’deki tüm belediye başkanlarını kutluyorum. Müthiş başarı elde ettiler’” dedi. Aydın halkına layık olmak için çalışmalarını sürdürdüğünü söyleyen Özlem Çerçioğlu, ’“Hizmette sınır da yoktur, mevki de yoktur. O yüzden milletvekilliğini bırakıp Aydın halkı için, doğduğum topraklar için aday oldum ve Aydınlılar’’ın teveccühü ile başkan seçildim. Onların verdiği destekle çalışmalarımıza devam ediyoruz’” diye konuştu.

Kadınlara toplumun her alanında büyük görevler düştüğünü söyleyen Dr. Türkegül Kocaoğlu da, "Kadının değdiği yer her zaman daha güzel oluyor" diyerek kadınları sadece siyasette değil, her alanda aktif rol üstlenmeye çağırdı. Dr. Türkegül Kocaoğlu, gazetecilerin sorusu üzerine şehit ailelerine de başsağlığı dileyerek, ’“Terör ve şiddet olaylarında içimiz acıyor. Son olarak 7 şehit verdik. Hepimiz anneyiz, üzüntümüzü anlatmaya kelimeler yetmez, sözün bittiği yerdeyiz’” değerlendirmesinde bulundu.
 

 
İncirliova ziyareti
Aydın Belediyesi’’nin ardından İncirliova Belediye Başkanı Fadime Orbay’’ı ziyaret eden Başkan eşleri, Orbay'a görevinde başarı dileklerinde bulundular. Eşi Yahya Ümit Orbay’’ın vefatının ardından seçimlerde adaylığını koyan ve kazanarak eşinin bıraktığı yerden çalışmalarına devam eden Başkan Fadime Orbay, ’“Eşimle birlikte seçime girdim ve onunla birlikte kazandım. O'nun bıraktığı yerden İncirliovalılar’’ın da desteği ile çalışmalarımıza devam ediyoruz’” diye konuştu.

İncirliova Belediyesi tarafından Aydın-İzmir karayolu üzerinde devam eden ağaç dikim projesini yerinde inceleyen Dr. Türkegül Kocaoğlu ve Başkan eşleri de dikim çalışmalarına yardımcı oldu. Yol boyunca toplam 400 akasya ağacının dikileceği bilgisini veren Fadime Orbay, yolun tamamen ağaçlandırılarak daha güzle ve yeşil bir görünüme kavuşacağını müjdeledi. Dr. Türkegül Kocoağlu da Fadime Orbay ile birlikte diktikleri ağaca ’“İzmir’” adını verdi.
 
Ziyaretlerde Dr. Türkegül Kocaoğlu’’nun yanı sıra, Aliağa Belediye Başkanı’’nın eşi Emine Oğuz, Balçova Belediye Başkanı’’nın eşi Fatma Çalkaya, Buca Belediye Başkanı’’nın eşi Oya Tatı, Güzelbahçe Belediye Başkanı’’nın eşi Nilüfer İnce, Kemalpaşa Belediye Başkanı’’nın eşi Lütfiye Karakayalı, Menderes Belediye Başkanı’’nın eşi Huri Ser Özgün, Mordoğan Belediye Başkanı’’nın eşi Havva Çakır, Narlıdere Belediye Başkanı’’nın eşi Ferah Batur, Seferihisar Belediye Başkanı’’nın eşi Neptün Soyer, Foça Belediye Başkanı’’nın eşi Derya Demirağ, Urla Belediye Başkanı’’nın eşi Feyza Karaosmanoğlu ile Zeytinova Belediye Başkanı’’nın eşi Ayşe Doğu ile Kınık Belediye Başkanı’’nın ablası Hanife Tütüncü katıldı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sakin Şehir İl Genel Meclisi'nde...
Türkiye'nin ilk ''Sakin Şehri'' (Cittaslow) unvanını ...
Başkan Solak’’a 'hemşeri' ziyareti
Çiğli’’de yaşayan Tokatlı kadınlar, kendisi de Tokatlı olan Çiğli Belediye ...
Bayraklı’’da kurban isyanı
Cengizhan Mahallesi sakinleri kurban kesim alanında biriken atıkların ...
 
’‘Cittaslow’’da’’ Toprak Ana kutlaması
Türkiye'nin ilk sakin şehri (Cittaslow) Seferihisar'daki kadınlar, ...
İTO’’dan Bayraklı’’ya ziyaret
İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, oda yöneticileri ile birlikte ...
Menderes’’te imar planı isyanı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’’nin askıda bulunan 1/25 binlik imar planı ...
 
Bornova’’da gündem doğalgaz
Her geçen gün kullanımı artan doğalgaz ile ilgili vatandaşları bilgilendirmek ...
İnönü Sokağı’’na makyaj
Konak Belediyesi, 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün doğduğu evin bulunduğu ...
Gaziemir çöpleri poşetle toplayacak
Gaziemir’’de çevre temziliğinde yeni dönem başlatılıyor. Belediye, çöpleri ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gönlüm hep seni arıyor neredesin?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli giderek kendini daha kötü hissediyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tire pazarında…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İsrailli çocuklara mektuplar (2) Barış sizin elinizde çocuklar!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva