HABERLER>POLİTİKA
2 Ekim 2024 Çarşamba - 19:29

Özel’den Kılıçdaroğlu’na ‘ayağa kalkma’ yanıtı!

CHP’nin lideri Özgür Özel, Kılıçdaroğlu’nın eleştirilerine “Ayağa kalkan vekiller için kullandığı ifadeye üzüldüm. Çok incitici buldum. Benden sonraki genel başkanlardan saygı beklerim” ifadelerini kullandı.

Özel’den Kılıçdaroğlu’na ‘ayağa kalkma’ yanıtı!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel bugün Kübra Par ile tv100 Ana Haber konuğu oldu. Cesur soruları ve tarafsız yorumlarıyla Kübra Par soruyor, CHP lideri Özgür Özel yanıtladı.

"SİYASİ SORUMLULUK BANA AİT"

Özel'e sorulan sorulardan ve verdiği yanıtlardan öne çıkanlar şu şekilde:

CHP, TBMM açılışında Cumhurbaşkanı Erdoğan geldiğinde neden ayağa kalktı?

Geldiğimiz noktada 2007'den beri biz kalkmıyorduk. MYK'nın aldığı bir karar... Anayasa referandumu sonrası bu noktadaydık. Partili cumhurbaşkanı olması nedeniyle...

Biz kalkmamakta çok haklıydık ancak referandumun ardından seçmen bize "Benim seçtiğim Cumhurbaşkanı'na saygı göstermiyorsun." diyor. Yeni bir siyaset izliyoruz ve sonuç aldığımızı görüyoruz. 31 Mart akşamı söyledim: Bu oyların hepsi bizim değil. Bundan sonra daha belirgin bir siyaset izliyoruz. Anketlerde birinci partiyiz.

Ülkede 11 miting yaptık. Türkiye'de insanlar sorunlarının konuşulmasını istiyor. Siyasilerin kendi aralarındaki tartışma kutuplaşmaya neden oluyor. Otoriter liderler de kutuplaşmadan besleniyor.

105 tane miting yaptım, Erdoğan'la polemiğe girmedim. Seçimlerde bunun olumlu sonucunu gördük. En sert tartışmaları yaparım, kişiselleştirmem.

CHP içinde ayağa kalkma kararına uymayan vekiller oldu mu?

Grup kararı bağlayıcıdır. Bu konuda grup kararı almadık. Cumhurbaşkanı'mızı ayakta karşılayacağız dedik, kimseye de zorla ayağa kalkacaksınız demedik. Bunu yapmak istemiyorum diyenlere de girmeyeni şöyle yaparız demedik. Altan Öymen, Hikmet Çetin ve Murat Karayalçın gibi 3 eski genel başkanımdan görüş aldım. Onlar da uygun gördüler. Siyasi sorumluluğu bana aittir.

"İLK GENEL SEÇİMDE PARTİYİ BİRİNCİ YAPMAZSAM İSTİFA EDECEĞİM"

İlk genel seçimde partimi birinci yapmazsam istifa edeceğim. Bu partiyi iktidar yapan ilk genel başkan olacağım. Türkiye'de kutuplaşma düşünce gerçek sorunlar konuşuluyor. Bunun için kavga yapmıyoruz.

KILIÇDAROĞLU'NUN AYAĞA KALKMA ELEŞTİRİSİ

Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Sadece halk için ayağa kalkarız" eleştirisine yorumunuz...

Kemal Bey kimler için ayağa kalkarız dediyse biz onlar için ayağa kalkın dedik. 11 tane mitingi bunun için yaptım.

Kılıçdaroğlu'nun tweetinde kullandığı ayağa kalkan vekiller için kullandığı ifadeye üzüldüm. Çok incitici buldum.

Benden sonraki genel başkanlardan saygı beklerim. Benden önceki genel başkanların tüm eleştirileri başımın üstündedir.

Eski genel başkanın yeni genel başkanı eleştirmesi kamuoyunda nasıl karşılanıyor?

Bunu ölçmedik. Ben çok güçlendirdiğini sanmıyorum. Umarım çok zayıflatmıyoruz ve iyi gidiyoruz. Parti iyiye gidiyor ama kendi takdirleri. Ben saygıda kusur etmeyeceğim.

Kılıçdaroğlu'nun amacı ne? Bütün bu çıkışları genel başkanlığıa geri dönmek için mi yoksa parti için mi yapıyor?

Bu sorunun muhatabı ben değilim.

"BAHÇELİ DE NORMALLEŞMEK İSTİYOR"

(Meclis'te Bahçeli'nin "Birbirimizi kırmıyoruz inşallah" sözleri ve tokalaşma)

Bahçeli'nin 4 gazeteciyi, beni ve Sinan Ateş'in ailesini tehdit etmesini eleştirdim. Meclis'te rastladığımızda da sözlerini siyaseten söylediğini belirtti.

Erdoğan, normalleşmeyi bitirmeye yönelik çok sert sözler söyledi. Teğmenlerin yeminiyle ilgili sert sözler söyledi. Devlet Bey görüğüm kadarıyla şunu yapmak istiyor: Normalleşmeye biz de katılalım, tek başına CHP'ye kalmasın.

Devlet Bey'in yaptığı siyaset kurumunu yıpratan bir şey. Sabahki sözlerin dozu çok kaçıktı. Meclis'teki tavrı böyle olunca bu siyaseti yıpratıyor.

Türkiye siyasetini kafes dövüşünden çıkarmamız lazım. Bir yuvarlak masaya sizlerin bizi davet etmesi lazım. Biz Biden ile Trump'tan geri kalabilir miyiz?

KÜBRA PAR'DAN ERDOĞAN VE BAHÇELİ'YE ÇAĞRI

Bu vesileyle Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve Sayın Devlet Bahçeli'ye buradan çağrı yapıyorum. tv100 ekranlarında sizleri konuk etmek isteriz.

(İYİ Parti lideri) Müsavat Bey de var...

IRAK'IN KUZEYİNDE 12 ŞEHİT VERİLDİĞİNDE NEDEN ORTAK BİLDİRİYE İMZA ATMADI?

Kendi memleketimde saldırdılar. O günkü Vali Bey'in arabasına binerek oradan uzaklaştım. Ardından 6 şehit verdik. Biz ayrı bildiri yayımladık.

Libya Tezkeresi bir daha gelse evet oyu vereceğiz. Torba tezkereye karşıyız. Türkiye'ye yabancı asker sokulmasına karşıyız. Suriye ile Irak'ı aynı tezkereye koyuyorlar, karşıyız.

NEW YORK'TA TÜRKEVİ'NE ZİYARET

New York'taki Türkevi binasını ziyaretiniz çok tartışıldı...

Gitmem çok iyi oldu. Orada TÜRGEV'in yaptırdığı bir gökdelen var. Benim gittiğim yer Türkiye Cumhuriyeti'nin tapulu malı olan, Dışişleri Bakanı İhsan Sabri Çağlayangil'in satın aldığı gurur verici bir bina. 

Size bir ofis tahsis edecekleri doğru mu?

Bizce iktidar kullanıyor, o zaman muhalefet partilerine bir ofis tahsis edilebilir. Hangi muhalefet partisi giderse o kullanabilir.

New York Belediye Başkanı'na bu binayla ilgili rüşvet verildiği iddia edildi. Ziyaretinizdeki sözleriniz çok tartışıldı.

Türkiye rüşvet vermiştir dememi kim bekliyor, anlamış değilim. Bizim sorunumuz bir cümle üzerinden değerlendirilmesi kahrediyor beni. Bugün burada rüşvetle ilgili gündme var. ABD'de yargı bağımsız, rüşvet vakası varsa mutlaka ortaya çıkacaktır. Türkiye'den bu işe karışan varsa Türkiye'ye büyük kötülük yapmıştır. dedim. Türkiye rüşvet verecek ülke değildir sözümle rüşveti akladığımı söylüyorlar. Bu mümkün mü?

Rüşvet olduysa en ağır cezayı almasını isterim, bizi rezil etti. Erdoğan ziyarete gelecek diye yetiştirmek için rüşvet verildiyse bu demokratik bir lidere olmaz. Bu korkulan bir lider için yapılır. "Yetiştiremezsek Erdoğan bizi mahveder" diyenler yapar bunu. Böyle bir şey olmadıysa nasıl kendi vatandaşımı suçlayayım?

NORMALLEŞME ELEŞTİRİSİ

Normalleşmeyi taban nasıl karşılıyor?

Özgür Bey bunu niye yapıyorsun diyen yok. Son dönem yaptıklarınızı çok doğru buluyorum sözünü onlarca kez duydum. Normalleşmeye sahada itiraz görmedim. Millet normal zaten. Farklı partililer tokalaşmıyor mu?

Sert muhalefet isteyenlerin ezberini bozuyorsunuz. Kendi tabanınızı ikna edebilecek misiniz?

Sıfır olur diyemem. Benim işim partiyi büyütüp iktidara taşımak. Yüzde 25'le iktidar olamayız. Anketlerde yüzde 32 görünüyoruz. 3-4 puan önde olarak birinci partiyiz. Bizim tabanın sözüme değer verdiğini biliyorum. Hiçbir zaman bile isteye yanıltmadım. Onlara dedim ki: Artık bu seçimlerde bu partinin ışıkları erkenden sönmeyecek, kadınlar başlarına tülbent sarıp baş ağrısı çekmeyecek.

Sonra bir baktık parti Genel Merkezi'nin önü doldu. Bunu genel seçimde de yapmak istiyorum. Bunu yapmak isterken partiyi satacağımı kim düşünür?

Sosyal medya eleştirilerini dikkate almıyor musunuz?

Twitter'a bakarsak evin yolunu kaybederiz. Her eleştiriye saygımız var ama troll orduları gerçeği yansıtmıyor. CHP'yi karıştırıp bir tartışma içinde tutumak isteyenler var, onlara pabuç bırakmam.

Süleyman Soylu 300 tane AK Parti'yi provoke ederek o kadar kişi üzerime yürüdü. Esas normalleşmeyle yapmaya çalıştığımız Türkiye'nin geleceğini kurtarmak.

Otoriterleşm, değiştirilemeyen lider... Bunun sonunda abat olan hiçbir ülke yok. Kimsenin kimseyle konuşmadığı rejimler otoriter rejimler... 

İMAMOĞLU SİYASİ YASAK ALIRSA CHP NE YAPACAK?

İmamoğlu siyasi yasak alırsa yol haritanız ne olacak?

Birkaç kez toplantılar yapıldı. Böyle bir şey olduğunda ne yapacağımız konuştuk ama bunu şimdiden açıklamak doğru olmaz. Bu cezayı normalleştirmemmiz lazım. Öyloe bir kararın alınamamsı lazım. Alındıktan sonra da Yargıtay aşaması var.

Bence siyasi yasak istinafta onaylanacak ama Yargıtay aşaması akalacak. Acaba İmamoğlu cumhurbaşkanı adayı oalcak mı tartışmasında tutmak isteyenler var, bu oyuna gelmeyelim.

İmamoğlu'nun aday ilan edileceği konuşuluyor...

Böyle bir şey yok. Ekrem Bey bana insanların ona 5 yıl için yetki verdiğini vurguladı.

Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu arasında kalındığında nasıl karar verilecek?

Allah ikisinin de eksikliğini göstermesin. Ya olmasalardı?.. Bu tartışmalara erkenden başlamayacağız. Partinin hedefi çok net: Biz bu iktidarı seçim yoluyla değiştirip güçlü bir parlamentoyu kurmak istiyoruz. Güçlü bir yürütme, güçlü bir başbakan...

CUMHURBAŞKANI ADAYI NASIL BELİRLENECEK?

Cumhurbaşkanı adayını belirlemek için yönteminizi nasıl olacak? Sizi aday gösterirlerse...

Üyelerden böyle bir şey beklemem. En doğru adayın en doğru mutabakatla sağlanmasından yanayım.

İşiniz çok zor. Kimi aday gösterseniz diğerini neden aday yapmadınız denilecek. tv100 editörü Betül Araz'ın kulis haberi vardı. Yavaş ve İmamoğlu arasında bir protokol imzalanacağını söyleyen bir CHP'li var.

Partide böyle bir şey söylemedi bu arkadaş. Yazı itimatsızlıktır. Biz sevgi bağıyla bağlıyız. Artık özgüven eksikliğimiz de yok. Bambaşka bir isim çıkarsa Ekrem Bey bana der ki: Bunu aday yapalım. Ekrem Bey bana diyor ki ben İstanbul'a en iyi hizmeti yapmak istiyorum. Mansur Bey de benim için bu tartışma dıoğru değil dedi.

Bu tartışmaları bizden olmayanlar ve adım adım iktidara yürümemizi engellemek isteyenler yapıyor. Esas hedefimiz Türkiye'yi güçlü parlamentoya dönüştürmek. ABD istisna en güçlü devletler parlamentoyla yönetiliyor. Gücü dağıtan ülkelerde halk zenginleşiyor. 

CHP'NİN VAATLERİ

Erken seçim isteyen CHP bu ülkeye ne vadediyor? Çözüm önerileriniz ne?

Biz değişim kurultayı yaptık. Tüzüğümüzü değiştirdik. Nereden ve nasıl başlayacağımızı biliyoruz. CHP il ve ilçelerde en doğru temasları kurarak kendi çözüm önerilerini konuşup katkılar alacak. İlk önce talep toplayacak.

Tarım, hayvancılık, balıkçılık, makro ekeonomi, eğitim ve kültür sanatta tüm talepler toplanacak. 6 ayın sonunda olgunlaşan metinler kağıda dönecek. Türkiye'yi nasıl yöneteceğimizi parti programını sıfırdan yeniden yazarak duyuracağız.

Anlattıklarınız DEVA Partisi'ni hatırlattı. Uzun çalışmalar halkla buluşamayabiliyor. Somut öneriler görebilecek miyiz?

Hepsini göreceksiniz. 1 ay sonraya seçim istiyoruz. 1 sene sonunda politika programı ve vaatlerini somutlaştıracak. En büyük vaadi Avrupa Birliği'ne tam üye olmak. Yargıyı güçlendirip şeffaflaştırdığınızda sıcak para oluk oluk gelecek.

Sosyalist Enternesyonal'deki 77 ülkeye, Yunanistan Temsilcisi dahil Türkiye'yi AB üyeliğinde destekleme imzası attırdım. 

RAKI'NIN 140 LİRA OLMASI VAADİ

Biz etiketlerden sıfırı atacağız. (Rakının 140 lira olması) Demek istediğim paranın alım gücünün 10 kat artmasıydı. Kimsenin yaşantısına karışamayız.

OKULLARDA TEMİZLİK TARTIŞMASI

Mansur Yavaş, okullara gittiklerinde temizlik görevlilerini geri çevirdiklerini, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ise 21 okula gittiklerini sanki 2 bin 100 okulmuş gibi söyledikleri şeklinde yanıt verdi.

Okullardaki talebe göre gidiyoruz. Eğer okul müdür bir temizlik sorunundan bahsediyorsa belediyelerimizden yardım alabilir dedik. Çağrılmadığımız yere gitmiyoruz. Buna engel olmaya çalışıyorlar.

Bu Milli Eğitim Bakanı başarısızdır. Bakanları değil de bakanı atayanı değiştirmeden bu iş çözülmeyecek. Bu bakan "Okullar 5 yıldızlı otel gibi." dedi sonra "Berbat durumda." dedi. Bakan'ın çok ciddi bir tutarsızlığı var. O zaman neden 30 bin temizlik personeli alımına girişildi?

Beyoğlu Belediye'miz başlattı. Okullara sebil koyuyoruz.

Erken seçim çağrısı yaptınız. AK Parti kabul etmedi. Seçime 6 ay kala AK Parti çağrı yaparsa ne dersiniz?

Hayır, kabul etmeyiz.

İsrail'in Türkiye'ye saldırması tehlikesini görüyor musunuz?

Dün Erdoğan Meclis kürüsünde böyle bir cümle kurdu. Cumhurbaşkanı bunu söylüyorsa bunu ciddiye alırım. Derhal bir gizli oturumda Cumhurbaşkanı Erdoğan ve bakanları bunun ne demek olduğunu paylaşmak zorunda.

Ekonomi kötü diye milleti savaşla ardınızda toplamaya çalışırlarsa bundan endişe ederim.

Yeni anayasa çalışmasına destek verecek misiniz?

Mevcut anayasaya uysunlar. Can Atalay içeride. Anasayasa Mahkemesi kararlarına uymaları gerekiyor.

ESAD'LA GÖRÜŞME

Esad'dan randevu istediniz. Size ne cevap verildi?

Olumlu bakıyoruz dediler. Resmi talep yazımızı yolladık, o aşamada Erdoğan ben de görüşeceğim dedi. Tahmin ediyorum, Suriye tarafı bir durdu gibi geliyor bana. Gün bekliyoruz. Bu adımım Erdoğan-Esad görüşmesini başlatıyorsa ve sığınmacı sorununun çözümünü sağlayacaksa destekliyorum.

FİLİSTİN'E NE ZAMAN GİDECEK?

İsrail Dışişleri Bakanı'ndan uçuş onayı bekliyoruz. Sosyalist Enternesyonal'in bir sonraki toplantısının Ramallah'ta yapılmasını önerdim.

Çankaya Belediye Başkanı'nın düğününde eşinizle dansınız çok konuşuldu...

Özgür Özel boşanıyor dediler. Öyle bir şey yok. 18 yaşından beri (1993) birlikteyiz. Allah bozmasın.

 
İsrail: İran'a cevabımız acı verici olacak
 
Rojin beş gündür kayıp: Özel cihazla aranıyor!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Partizan 2 Ekim 2024 Çarşamba 22:28

Grup kararı alabilmek için, sizin gibi düşünen milletvekili az CHP''de.Sizin siyaset anlayışınıza şaşıran yarıdan fazla milletvekili var partide.Bu yüzden grup kararı alamazsınız.Grup kararı bağlayıcıdır...Ya ne yapmaya çalıştığınızı anladık artık.Korku imparatorluğuna teslim edemezsiniz.Partimizi.2014-15 lerde "GÜÇ VERMEYE GELDİK SÖYLEMİ İLE PARTİYİ; İÇERDEN VE DERİNDEN FAALİYETLER ANLAŞILAMAMİŞTI AMA TAKKE DÜŞTÜ KEL GÖRÜNDÜ ARTIK"! Cumhuriyet Halk Partisi Üyeleri ve Seçmenleri uyutularak, önceden planlı biçimde Kılıçdaroğlunun Yani CHP''nin antiemperyalist cumhur başkanı olması çeşitli kol faaliyetlerine asist yaparak ve örgüt içine sızan;seçim sandıklarındaki görevlileri parti üyelerinden yazıp seçim kurullarına vermeyenlerle yotube üzerinden yayın yapan kaçak fetullahçıların yayınlarını etkili biçimde ajitasyon ve çesitli algı yöntemleriyle bir biçimde entegre olanların desifresi çabuk olduğundan erken fiyasko....Kema Kılıçdaroğlu''nun izlediği yol dogru yol iken; yanlışta ısrarın bilançosu kötü görünüyor.Sessizliğe son verilmesi ve sorgulanması gereken durumlaf var."KİMSE YOK MU"....

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan, KKTC Başbakanı Üstel'i kabul etti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KKTC Başbakanı Ünal Üstel'i kabul etti.
Yılmaz: KKTC'ye yönelik haksız ambargolar son bulmalı
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, uluslararası toplumun Kuzey Kıbrıs ...
AK Parti İzmir’de ilçe kongre takvimi belli oldu
AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı, mahalle delege seçimleri sürecini ...
 
Başkan Aslanoğlu'ndan en yaşlı üyeye ziyaret
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Örgütü,  İzmir’in 30 ilçesinde ilçelerin ...
Kılıç'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Anayasa tepkisi: 22 yıllık suçlarınızın ortağı olmayacağız!
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi Sevda Erdan Kılıç, ...
Saniye Ateş’ten Bahçeli’ye: Yüreğin varsa karşıma çık!
Sinan Ateş’in annesi Saniye Ateş, kendisini hedef alan MHP Genel Başkanı ...
 
Dervişoğlu'ndan 'merkez siyaset' açıklaması
İYİ Parti lideri Müsavat Dervişoğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. ...
Kılıçdaroğlu’na yanıt: Parti terbiyeme uymaz
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kılıçdaroğlu’nun sosyal medya paylaşımının ...
Bakan Kacır: TEKNOFEST'te rekor katılım bekliyoruz
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TEKNOFEST Adana'da Bayraktar-TB3 ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Titre oligarşi, sosyalizm geliyor!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bağırın ki sesimiz duyulsun!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir acayip zor yarış!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Kartla ödemede 'derin' sorular!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva