HABERLER>GÜNCEL
12 Ekim 2011 Çarşamba - 10:55

Özel birlikler PKK'nın komuta merkezine girdi

Özel Harekât polisi ve Jandarma birlikleri, terör örgütü PKK'nın en stratejik kamplarından birisi olarak bilinen Hakkâri'nin Kavaklı bölgesine kapsamlı bir operasyon başlattı.

Özel birlikler PKK nın komuta merkezine girdi

HAKKARİ - Zaman Gazetesi'nin haberine göre, örgütün komuta merkezi olarak kullandığı ve insanları dağa çıkarıp sorguladığı, işadamlarından ihale başına pay aldığı kamp yerle bir edildi. Kirpi tipi araçlarla yıkılan üç katlı mağaralarda, infaz edilen vatandaşların cesetleri bulundu. Çukurca'da 7 askeriyle birlikte şehit edilen Jandarma Binbaşı Yavuz Başayar'ın adının verildiği operasyonda, çok sayıda terörist etkisiz hale getirilirken, örgütün silah deposu da ele geçirildi.
 
Teröre karşı uygulamaya konulan yeni mücadele stratejisinin sonuçları alınıyor. Hakkâri'de bulunan Kavaklı ile Kato Dağı'ndaki PKK sığınaklarına yönelik geniş çaplı operasyonlarda örgüte büyük darbe vuruldu. Örgütün Kato, Çeltik, Beytüşşebap, Kavaklı, Yoncalı ve Armutlu bölgelerindeki sığınak ve mağaraları yok edildi. Operasyonla ilgili Hakkâri Valisi Muammer Türker, "Elimizde çok sayıda örgüt mensubunun etkisiz hale getirildiği bilgisi var. Dağlık alandaki operasyonlar devam ediyor. Durum tespitinden sonra net bilgiler ortaya çıkacak." dedi.
 
Hakkâri Piyade Tugay Komutan-lığı'na bağlı birlikler, bir hafta boyunca bu bölgede bulunan terör unsurlarını bombardıman altına aldı. Bolu Dağ Komando birliklerinin de katıldığı operasyona Jandarma Özel Harekât birlikleri ve Emniyet Özel Harekât polisleri de destek verdi. Kaynaklardan edinilen bilgiye göre bu olayla birlikte polis Özel Harekât birlikleri de ilk kez kırsalda yapılan operasyonlarda aktif rol aldı.
 
Saldırı öncesi güvenlik birimlerinin örgütün güzergâh üzerine mayın döşeyebileceği ihtimali üzerine geniş çaplı bir mayın arama tarama çalışması da yaptığı edinilen bilgiler arasında yer alıyor. Bölgede mayın patlamalarına karşın etkin olan Kirpi adındaki zırhlı araçlar da kullanıldı. Belirlenen hedefler vurulurken, Çukurca ilçesine bağlı Davultepe mevkiine yerleşen Özel Harekât polisleri ile Jandarma Özel Harekât birlikleri, saldırılara karşı tedbir aldı.
 
BASKINLARDA 4 TERÖRİST ELE GEÇİRİLDİ
Örgütün bu saldırıda onlarca zayiat verdiği, 4 teröristin yakalandığı da öğrenildi. Kaynaklar, özellikle terör örgütü mensupları arasında telsiz konuşmalarına ulaştıklarını, buradaki konuşmaların da kendilerini doğruladığını dile getiriyor. Güvenlik kaynakları, Kavaklı kampının örgüt için önemine dikkat çekiyor. Bu mevkinin PKK için dokunulmazlığı temsil ettiği, Kavaklı'nın yerle bir edilmesi ile birlikte örgüte büyük darbe vurulduğu belirtiliyor. Kamp, PKK'nın infaz ve sorgu gibi işlerinin yanı sıra halka işkence yaptığı yer olarak da biliniyordu. Örgütün 'sorgu odaları'nda kafası koparılmış 2 ceset de bulundu. Bu arada, operasyonlarda örgütün malzeme, silah ve mühimmat depolarına da ulaşıldı. Doçka uçaksavar silahı, RPG-7 roketatar mühimmatları, AK-47 Kalaşnikof ile Kanas keskin nişancı silahlarına ait şarjörler ve mermiler, gece görüş dürbünleri, mayın ve el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan kablo, pil, fünye ve patlayıcı madde, jeneratör, bol miktarda ayakkabı, elbise, askerî elbise de ele geçirildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
EÜ'de kadına şiddet konuşuldu
Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Ege Ajans’ın 25. Yıl Etkinlikleri ...
Baro'da otopark krizi
İzmir barosunun eski başkanı Özdemir Sökmen ile Sema Pekdaş, Konak Belediyesi’nin ...
Tecavüz spreycisi yakalandı!
İzmir Emniyeti, internette, erkeklerin kadınları bayıltarak cinsel ilişkiye ...
 
'Kadın vekile pantolon' geri çekildi
Kadın milletvekillerinin Genel Kurul'da pantolon giymesine imkan sağlayan ...
Ekonomi Üniversitesi 11. kez kapılarını bilime açtı
İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sezgin: ''11. akademik yıla ...
Sağlığın için son 24 saat
Green Peace Akdeniz: Tehlike kapıda. 24 saat içinde Türkiye’de GDO’lu mısır kullanmak yasal olabilir
 
İZBAN'da görme engelliler için düzenleme
Aliağa'dan Cumaovası'na kadar tüm istasyonları engelli erişimine sahip ...
Belçika Büyükelçsi: Vizede sıkıntılar olduğunun farkındayız
Belçika'nın Ankara Büyükelçisi Witte: ''Vize süreci konusunda sıkıntılar ...
Kandil’den gelenlere 10 yıl hapis
“Demokratik Açılım” projesinin başladığı günlerde Kuzey Irak’tan gelen ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva