HABERLER>GÜNCEL
28 Eylül 2011 Çarşamba - 09:54

Önce öldürdü sonra eğlendi!

Efes Döviz Bürosu'nun sahibini öldüren zanlının, cinayetten sonra arkadaşlarıyla Kordon'a eğlenmeye gittiği ortaya çıkarıldı.

Önce öldürdü sonra eğlendi!

İZMİR - Önceki gün akşam saatlerinde İzmir Çankaya'daki Efes Döviz Bürosu'nun sahibi Hasbi Tıriş'i tabancayla vurup öldüren ve gasp ettiği paralarla kaçan, İZSU'da güvenlik görevlisi M.Y. (42), kendisine yardım ettikleri öne sürülen H.A. (37), S.T. (30) ve M.U. (29) yakalandı. Zanlıların sorguları sürerken, olayın ayrıntıları da ortaya çıktı.

Efes Döviz'in sahibi öldürüldü habari için tıklayın

Olayın ardından harekete geçen polisin, saldırganın eylemini gerçekleştirirken "Hasta çocuğum için istiyorum" şeklinde konuşması nedeniyle çevredeki 11 hastane, 100'e yakın otelde kalan 176'sı sabıkalı bin 76 kişi üzerinde yoğunlaştığı, Basmane, Kapılar, Alsancak ve Çankaya'daki 12 işyerine ait güvenlik kameralarını incelediği öğrenildi. Güvenlik kameralarından yapılan inceleme sonrası, eşgali belirlenen saldırganın, Basmane Meydanı yakınlarında bindiği otomobilin plakasından yola çıkılarak 8 saatlik bir çalışma sonucunda izine ulaşıldığı açıklandı.

Bu arada yapılan araştırmada M.Y. ve diğer üç arkadaşının, olaydan sonra Birinci Kordon'daki bir restorana gidip Galatasaray-Eskişehirspor maçını izleyerek eğlendikleri kaydedildi. Eğlencenin, sanıklardan H.A'nın, kesinleşmiş hapis cezası nedeniyle önümüzdeki salı günü cezaevine girecek olmasından dolayı tertiplendiği de saptandı.
 
RUHSATLI SİLAH
Tıriş'i, ruhsatlı tabancasıyla öldürüp 24 bin lira gasp eden M.Y.'nin, Selvilitepe Pompa İstasyonu'nda güvenlik görevlisi olarak çalıştığı, üç çocuk sahibi olduğu, 10 bin dolar bozdurmak bahanesiyle döviz bürosuna girip "Çıkarın bütün paraları. Şakam yok. Vururum. Bu parayı hasta çocuğum için istiyorum" dediği ortaya çıktı. M.Y.'nin, paraları aldıktan sonra daha önceden randevulaştığı, içinde market sahibi H.A, fabrika işçileri S.T. ve M.U'nin bulunduğu otomobile binip bölgeden uzaklaştığı anlaşıldı .

M.Y.'nin arkadaşlarıyla birlikte gittiği bir berberde saçlarını kazıttığı, bıyıklarını kestirdiği, yeni kıyafetler alıp giydiği belirlendi. Zanlının 160 liraya aldığı ayakkabının fişi de yapılan aramada üzerinde bulundu.

Cinayet Büro Amirliği'nde sorgusuna devam edilen M.Y, ifadesinde, 20 bin liralık kredi borcu nedeniyle evine haciz geldiğini, borçlarından kurtulmak için bu yola başvurduğunu, Tıriş'i kışkırtması nedeniyle vurduğunu, yakalanmaması halinde vicdanen rahatsızlık yaşadığı için intihar edeceğini söylediği öğrenildi.

Olay günü işe gitmeyen M.Y'nin, diğer arkadaşlarının olaydan haberleri olmadığını, gasp ettiği paranın 3 bin 500 lirasını, borcunun olduğu H.A.'ya verdiğini, geri kalan para ile tabancasını, eğlenmeye gitmeden önce yine H.A'nın evine bıraktığını dile getirdiği bildirildi.
 


GÖZYAŞLARIYLA UĞURLANDI
Efes Döviz'in sahibi Hasbi Tıriş'in cenazesi Gültepe Durak Camii'nde kılınan İkindi Namazından sonra Buca Kaynaklar Mezarlığında toprağa verildi. Hasbi Tıriş'in eşi Mümine Tıriş ve babalarını son yolculuğuna uğurlayan Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi KBB Doktoru olan kızı Zeynep Fatma Tıriş ve oğulları Mustafa, İbrahim ve Emre Tıriş gözyaşlarına boğuldu.
 
3 ZANLI TUTUKLANDI
İzmir'in Çankaya Semti'nde, döviz bürosu sahibi Hasbi Tıriş'ı tabancayla vurup öldüren ve gasp ettiği paralarla kaçtığı iddia edilen İZSU'da güvenlik görevlisi Mustafa Y., ile kendisine yardım ettiği ileri sürülen 3 arkadaşı Hasan A, Sedat T. ve Muharrem U., çıkarıldıkları adliyede cumhuriyet savcısına verdikleri ifadenin ardından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Zanlılardan Mustafa Y., Hasan A. ve Sedat T. mahkemece tutuklanırken, Muharrem U. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.(Yeniasır/DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
WikiLeaks Ankara’yı karıştırdı
WikiLeaks belgelerinde Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın, ABD Büyükelçisi ...
AB'ye vizede kritik gün
Türkiye ile Avrupa Birliği arasında ‘en büyük sorun’ haline dönüşen vize ...
'Daimi üyelerin kölesi gibiyiz'
Başbakan Erdoğan, dünyanın en saygın dergilerinden TIME’a konuştu ve BM’de ...
 
Teröristler 5 öğretmeni kaçırdı
Elazığ’ın Arıcak İlçesi’nde PKK’lı teröristler öğretmenleri köye taşıyan ...
Ege TV, 17 yılı geride bıraktı
Kurulduğu günden bu yana İzmir ve Ege Bölgesi gündemine yön veren Ege ...
9 terörist teslim oldu
Terör örgütü kamplarından kaçan 9 terörist Şırnak'ın Silopi ilçesi yakınlarında ...
 
Dünyada ilk 10 ülke arasına girdik
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye artık dünyada savaş gemisi tasarım ...
19 yaşındaki genç otostop kurbanı oldu
Aliağa’da yolda otostop yapan 19 yaşındaki Doğan Özoğlu'nu kullandığı ...
Mahkeme, Kayseri katili için kararını verdi
2009 yılının Ramazan bayramında şeker toplamaya giden ve ortadan kaybolduktan ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva