HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
20 Ocak 2010 Çarşamba - 00:00

Ömür Kabak’’a tepki yağmuru

İzmir Ekonomik Kalkınma Kurulu üyeleri kendileri için ’‘yönlendiriliyorlar, ayıp olmasın diye konuşmuyorlar’’ diyen AKP İl Başkanı Kabak’’a sert sözlerle yanıt verdi.’

Ömür Kabak’’a tepki yağmuru


 
Yusuf Kırbiç/Egedesonsöz - İzmir Ekonomik Kalkınma Kurulu üyeleri için ’‘Kocaoğlu tarafından yönlendiriliyorlar, zaten kesinleşmiş, mutabakata varılan konular hakkında gereksiz ekipler oluşturuyorlar, ayıp olmasın diye İzmir’’in gerçek sorunlarını dillendiremiyorlar’” diyen AKP İl Başkanı Ömür Kabak’’a kurul üyelerinden ve siyasi çevrelerden tepki yağdı.

Kabak'tan özel ekip açıklaması... haberi için tıklayınız...

Kocaoğlu: Sadece üzüldüm...haberi için tıklayınız...
 
Aralarında İTO, EBSO, İESOB, ESİAD, MÜSİAD, İZSİAD gibi kentin lokomototif sivil toplum örgütlerinin başkanlarının yanı sıra kentteki tüm üniversitelerin rektörleri, İzmir’’de yatırımı olan önemli şirketlerin başkanları gibi 80 kişiden oluşan kurul, AKP İzmir İl Başkanı Ömür Kabak’’a ateş püskürdü.
 
İŞTE KABAK’’A YÖNELİK SERT ELEŞTİRİLER:
 
Uğur Yüce (İşadamı): Yanıtlamayı bile doğru bulmuyorum
İzmir, İzmir olduğundan beri böyle bir birlikteliğe şahit olmamıştı. Burada ortak akılda insanları birleştirerek bir sinerji oluşturmaya çalışıyoruz. Bu sayede Ankara ve siyasiler nezdinden İzmir'nin sorunlarının daha kısa sürede çözülmesini amaçlıyoruz. İktidarda olan ancak İzmir'de başarısızlığı kanıtlanmış bir partinin il başkanının bu sözlerini cevaplandırmayı bile doğru bulmuyorum.
 

 
İlknur Denizli (İZSİAD Başkanı): Kurulu geliştirmemiz gerekiyor
Biz bu Kurul'da temel olarak bir araya gelerek İzmir'in öncelikli sorunları konusunda ortak tavır geliştirmeye gayret gösteriyoruz. Yerel Yönetim ve Vali bey ile kent için bir şeyler yapmak isteyen bürokratik kadrolara sivil destek sağlamaya çalışıyoruz. Kurul otoyol inşaatı ve mega müze kurulması ile ilgili başarılı icraatlara imza attı. Doğru şeyleri el birliği ile yapan bu Kurul'a daha çok sahip çıkmamız gerekiyor.
 
Hüseyin Porsuk (BASİFED Başkanı): Saygısızlık etmeye hakkı yok
Ömür Kabak, çok aklı başında dürüst bir avukat ve iş insanlarından biri ama eleştirirken kurul üyelerine saygısızlık etmeye hakkı yok. Kurul üyelerinin tamamına yakını alanında başarılı olmuş, seçimle gelen insanlar. Biz burada kente yarar sağlamak için hiçbir şey talep etmeden özveri ile çalışıyoruz. Kimseye yaranmak gibi de bir derdimiz yok. İlk günkü heyecanla çalışma yapıyoruz. Bu tür sözler moral bozar.
 
Yılmaz Temizocak (EGEV): Politik değiliz
İzmir'in sorunlarını geniş bir platformda tartışarak kısa sürede çözmeyi amaçlıyoruz. Hiçbir politik görüş sergilemiyoruz. Bir çalışma grubumuz var. Gündemi belirliyor ve konuşuyoruz. Herkes görüşünü söylüyor. Doğru yapılanları da belirtiyoruz, yanlış yapılanları da çekinmeden dile getiriyoruz. Başka bir derdimiz yok. Elbirliği ile bütün arkadaşlar özverili olarak çalışıyoruz.
 
ESİAD Başkanı Sıtkı Şükürer: Eleştiri için çok erken
Bu tip kurullar doğru bir yapılanma. Kendi geleneklerini zaman içinde oluşturuluyor. Bu gerçekleştiği zaman kurulun İzmir için daha faydalı olacağını düşünüyorum. O zaman kurul Ömür Kabak'ı mutlu edecek bir şekle bürünecektir. Şimdiden bu tip sert eleştiriler için çok erken. Biraz fırsat tanımak gerekiyor.

 
İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel: Polemiğe girmek istemiyorum
Ben bu konularda polemiğe girmek istemiyorum. İzmir için karar alınan bir kurul. İzmir’’in gelişimi için çaba sarf ediyorlar. Fahri işler yapılıyor. İzmir’’e katkı koymak için düşüncelerin konuşulduğu bir kurul. 
 

 
Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Mehmet Gülaylar: Kocaoğlu kimseye baskı yapmadı 
AK Parti İl Başkanı Ömür Kabak’’a katılmıyorum. Kendisi konu hakkında yanlış bilgilendirilmiş. Bu güne kadar Aziz Kocaoğlu’’nun hiç kimse üzerinde baskısı olmadı. Bugüne kadar da kimsenin kalbi kırılmasın diye bir durum olmadı. Uzlaşma alanında İzmir tartışıyoruz.
 

 
Fatih Dalan (Demokrat Parti İl Başkanı): Eleştiriler sert ve de gereksiz
''Ben bu kurulda bulunan pek çok değerli insanla çok uzun yıllar birçok sivil toplum kuruluşunda birlikte çalıştım. Bu kişiler kimsenin yönlendirmesi altına girmeyecek bilgi ve tecrübe birikimine sahiptir. Bu nedenle ön yargılı düşüncelerle kişileri de yıpratmanın anlamı yoktur. Ömür Bey'in (AK Parti İzmir İl Başkanı Ömür Kabak), düne kadar bu kurulda yer alan pek çok insanı ziyaret ederek destek istemişken, şimdi bu insanların çalışmalarına verimsiz damgası vurması hiç de hoş değildir. Demokrat Parti İl Başkanı olarak, ben de şehrimizde oluşturulan böyle bir kurumda siyasi partilerin en üst düzey temsilcileri olan İl Başkanlarının olmamasının önemli bir eksiklik olduğunu düşünüyorum. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Bey'in, daha kurul oluşturulurken bunu düşünmüş olması gerekirdi. Çünkü il başkanlarına bu kurulda yer alıp, çalışmaları izleme şansı yaratılsaydı, Ömür Bey'in yaptığı gibi dışarıdan fikir yürütülmesine gerek kalmazdı. Siyasi güç ve katılımın olmadığı hiçbir yerde, projeler kolay kolay gerçekleştirilemez. Biz niyetin iyi olduğuna inanıyor ve bu tür eksiklerin en kısa zamanda sağduyu içinde tamamlanacağını umuyoruz.''

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Özgüven ’‘davasına’’ katılmadı
Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven ile belediye üyeleri aleyhine, ''eski ...
Muhalefetten Konak’’ta gökdelene ’‘hayır’’!
Konak meclisinde onaylanan ancak Büyükşehir meclisinden geçmeyen gökdelen ...
Kabak’’ın açıklamaları Kocaoğlu’’nu üzdü
AK Parti İl Başkanı Ömür Kabak’’ın İEKK’’ya yönelik eleştirilerini yorumlayan ...
 
350 genç kaşif daha mezun oldu
Bornova Belediyesi Genç Kaşifler Bilimevi’’nde Fizik, Kimya, Biyoloji, ...
Louvre’’dan cevap geldi
Paris’’teki ünlü Louvre Müzesi’’nden Smyrna Apollonu ve Smyrna Jüpiteri ...
Kocaoğlu ile dobra dobra
Yazarımız Halit Tunç’’un sorularına yanıt veren Büyükşehir Belediye ...
 
Karşıyaka’’da restoran sıkıntısı
Bostanlı’’da hızla artan restoran ve kafetaryaların gece geç saatlere ...
Küçük Menderes’’te 4. hamle Torbalı’’ya
Küçük Menderes Havzası’’nın kirlilikten kurtarılması için bir önemli adım ...
Pomak buluşması
Bulgaristan’’ın madenleriyle ünlü ve Pomakların yoğun şekilde yaşadığı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yakıştı mı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
19’undaki genç, dedesi yaşındaki adama nasıl yumruk atar?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (5) Aşılar acıtmaz ki!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Namağlup Göztepe!!!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Asi bir yönetmeni kaybettik
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Daha ne olsun?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İyi oyuncu, kötü politikacı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Çiğli Güneş Ülkesi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eskidendi çok eskiden...'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva