HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
20 Ocak 2010 Çarşamba - 00:00

Muhalefetten Konak’’ta gökdelene ’‘hayır’’!

Konak meclisinde onaylanan ancak Büyükşehir meclisinden geçmeyen gökdelen projesi sonrası Ak Parti İlçe Başkanı Bayram’’dan Belediye Başkanı Tartan’’a mesaj geldi. ’

Muhalefetten Konak’’ta gökdelene ’‘hayır’’!




İZMİR - Konak Belediye Meclisi'nde CHP'li meclis üyelerinin oy çokluğuyla AK Parti grubunun yoğun muhalefetine rağmen geçtiğimiz aylarda onaylanan Çankaya Hilton'un karşısındaki gökdelen projesinin Büyükşehir Belediye Meclisi'nde reddedilmesi yeni bir tartışma başlattı.
AK Parti Konak İlçe Başkanı Fevzi Bayram, konuyla ilgili Belediye Başkanı Tartan'ı defalarca uyardıklarını söylerek ’“Bu alanda gökdelen projesinin yönetmeliklere aykırı olduğunu belirttik ve Sayın Tartan'ı uyardık ama dinlemedi’” dedi.
 
Konunun Konak Belediye Meclisi'nde görüşüldüğü sırada defalarca basın açıklaması yaptıklarını dile getiren Bayram, İmar Yönetmeliği'nde yüksek yapılara ilişkin bölümde ’“Parsel alanı, yüksek yapı tarifine giren yerlerde 3 bin metrekareden az olamaz’” şartı bulunduğunu, Özgörkeyler'in residance yapmak istediği arsanın büyüklüğünün ise yaklaşık bin 500 metrekare olduğunun altı çizdi.
 
Bayram şöyle devam etti, ’“Burada gökdelen projesinin İmar Yönetmeliği'ne ayıkırı olduğunu defalarca belirttik ve Başkan Tartan'ı hukuk kurallarına saygılı davranmaya davet ettik. Ayrıca İzmir'deki bir çok sivil toplum kuruluşu da buraya gökdelen yapılması konusunda muhalefet etti. Sayın Tartan konuyu alel acele CHP'li meclis üyelerinin çoğunluğuyla onaylattı. Gelinen noktada İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi konunun İmar Yönetmeliği'ne aykırı olduğunu tespit ederek reddetti. Sayın Tartan, yasalara ve yönetmeliklere uymayan bir kararın meclisten geçirilmesinde üstlendiği görev nedeniyle Konak Belediye Meclisi'nin itibarını tartışılır hale getirmiştir. Tartan'ın bu karardan ders çıkararak bundan sonraki çalışmalarında meclis üyelerinin sayısal üstünlüğünü değil de yasalar, yönetmelikler ve hukuk kurallarının üstünlüğünü göz önüne almasını temenni ediyoruz’”
 
Özgörkey grubuna söz konusu arsaya eşdeğer başka bir yer verilmesi ve buranın yeşil alan olarak değerlendirilmesini öneren Fevzi Bayram, ’“Bu alanda Hilton ve Gürel Rezidance var. Söz konusu binanın yapılması için de alanın boyutları yetersiz. 80 metre yükseklikte yapılacağı belirtilen bina ile çevresindeki Hilton ve Gürel Rezidance arasında en azından 100 metre mesafe olması gerekiyor. Ama bu mesafe yok. Bu alanın sahiplerine bu araziye eş değerde gökdelen yapımına uygun bir yer verilerek bu alanın yeşil alan olarak değerlendirilmesini öneriyoruz. Yeşil alan açısından son derece fakir olan Konak'ta buranın yeşil alan olarak değerlendirilmesi kent merkezinde büyük rahatlama sağlayacaktır. AK Parti Konak olarak buranın yeşil alan olması konusunda yapılacak çalışmalara destek vermeye hazırız’” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kabak’’ın açıklamaları Kocaoğlu’’nu üzdü
AK Parti İl Başkanı Ömür Kabak’’ın İEKK’’ya yönelik eleştirilerini yorumlayan ...
350 genç kaşif daha mezun oldu
Bornova Belediyesi Genç Kaşifler Bilimevi’’nde Fizik, Kimya, Biyoloji, ...
Louvre’’dan cevap geldi
Paris’’teki ünlü Louvre Müzesi’’nden Smyrna Apollonu ve Smyrna Jüpiteri ...
 
Kocaoğlu ile dobra dobra
Yazarımız Halit Tunç’’un sorularına yanıt veren Büyükşehir Belediye ...
Karşıyaka’’da restoran sıkıntısı
Bostanlı’’da hızla artan restoran ve kafetaryaların gece geç saatlere ...
Küçük Menderes’’te 4. hamle Torbalı’’ya
Küçük Menderes Havzası’’nın kirlilikten kurtarılması için bir önemli adım ...
 
Pomak buluşması
Bulgaristan’’ın madenleriyle ünlü ve Pomakların yoğun şekilde yaşadığı ...
Zabıtadan haftasonu mesaisi
Karşıyaka Belediyesi Zabıta Müdürlüğü başta seyyarlar ve işgaliye ...
Başkan Durak muhtarlarla buluştu
Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, muhtarlarla bir araya gelerek ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yakıştı mı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
19’undaki genç, dedesi yaşındaki adama nasıl yumruk atar?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (5) Aşılar acıtmaz ki!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Namağlup Göztepe!!!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Asi bir yönetmeni kaybettik
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Daha ne olsun?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İyi oyuncu, kötü politikacı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Çiğli Güneş Ülkesi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eskidendi çok eskiden...'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva