HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
20 Ocak 2010 Çarşamba - 00:00

Başkan Özgüven ’‘davasına’’ katılmadı

Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven ile belediye üyeleri aleyhine, ''eski garaj'' ve ''ikinci el araç alımı'' ihalelerine fesat karıştırıldığına ilişkin davalara devam edildi. ’

Başkan Özgüven ’‘davasına’’ katılmadı


Başkan Özgüven duruşmaya katılmadı.

İZMİR - İzmir'in Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven ile belediye ihale komisyonu üyeleri aleyhine, ''eski garaj'' ve ''ikinci el araç alımı'' ihalelerine fesat karıştırıldığına ilişkin Bergama Ağır Ceza Mahkemesinde açılan davalara devam edildi.
    
Bergama Ağır Ceza Mahkemesinde ilk olarak eski Dikili otobüs garajının ihaleyle satışına fesat karıştırıldığı iddiasına ilişkin açılan davanın duruşması yapıldı.
    
Duruşmaya sanıklar ihale komisyonu üyeleri Bülent Karataş, Ahmet Karataş, Canan Işık, Nuri Afacan ve Sedat Öcal, müşteki sıfatıyla da Halis Devecioğlu ile Yüksel Uçar katıldı. Özgüven, duruşmaya gelmedi.
    
İhaleyi kazanan firmanın büyük ortağı Veli Caner, tanık sıfatıyla ifade verdi. Uzun süredir yurt dışında yaşadığını kaydeden Caner, İstanbul'da Level One isimli şirket kurmak için girişimlerde bulunduklarını belirterek, ''Muhasebecimiz bu şirketin kuruluş çalışmalarını başlattı. Level One olarak kurmak istedik, ancak Ticaret Sicil Müdürlüğünce, ismin yabancı oluşu nedeniyle kabul edilmemiş. Bunun üzerine şirketin ismini L Bir olarak değiştirdik. Bu durumu ben de sonradan öğrendim. Bu durum, 'Şirket kurulmamış' olarak değerlendirilmiş. Benim dahi bundan haberim yoktu'' dedi.
    
Caner, ihale komisyonu üyelerine şirketin kuruluşunda sorun çıktığına ilişkin bilgi vermediğini ve kendilerine müsamaha gösterilmesini talep etmediğini de savunarak, ''Almanya'da verdiğim ifadenin bu bölümünü kabul etmiyorum. Tercümanım yoktu. Kimseden ricada bulunmadım'' dedi.
    
Müşteki sıfatıyla davaya müdahil olan eski Dikili Belediye Başkanı Yüksel Uçar, tanığın beyanlarına katılmadığını kaydederek, ''Almanya'da 40 yıl kalmış birinin Almanca okuyup yazmaması mümkün değildir. 50 bin liraya kurulan şirketin 48 bin liralık ortağıdır. Böyle bir şirkete 3 trilyonluk mal verilir mi?'' dedi.
    
Müştekilerden, eski belediye meclis üyesi Demokrat Parti İlçe Teşkilatı Başkanı Halis Devecioğlu, ''Biz tanık ile sanıklar arasında bağlantı olduğunu söylemiştik. Yargılama aşamasında uzun süre kendisine ulaşılamadı. Savcı mütalaasını verdi. Bu aşamada sanık müdahilleri, tanığı hemen hazır etti. İfadeleri de çelişmektedir. Biz ifadelerini kabul etmiyoruz'' dedi.
    
Sanıkların avukatı Muhittin Üstündağ savunma için süre talep etti. Talebi kabul eden mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.
    
'İKİNCİ EL ARAÇ ALIMI İHALESİNE FESAT KARIŞTIRILDIĞI İDDİASI'
Ardından, aynı mahkemede, 2006'da yapılan ve hisselerinin büyük bölümü Dikili Belediyesinde olan Dikili Jeotermal Enerji AŞ'nin kazandığı ''İkinci el araç alımı ihalesine fesat karıştırıldığı'' iddiasına yönelik açılan davanın duruşması yapıldı.
    
Bu duruşmaya sanık ihale komisyonu üyeleri Nuri Afacan ve Halil İbrahim Tanık katıldı.
     
Cumhuriyet Savcısı esas hakkındaki mütalaasını mahkemeye sundu. Savcı, ''borç batağında olduğu kaydedilen'' Dikili Jeotermal AŞ'ye ait araçların, ihaleyle Dikili Belediyesine devredildiği, Belediyenin zarara uğratıldığını öne sürerek, Belediye Başkanı Özgüven'in de aralarında bulundu 6 sanık için Türk Ceza Kanununun ''ihaleye fesat karıştırma'' suçunu düzenleyen hükmü gereğince 18 yıla kadar hapis cezası talep etti.
    
Avukat Muhittin Üstündağ, savcının mütalaasına tepki göstererek, ''Savcılık makamı yalnızca iddiaları değil, sanık lehine olan delilleri de bildirmesi gerekir'' diyerek tepki gösterdi. Mahkeme Başkanı tarafından uyarılan Üstündağ, şeker hastası olduğunu kaydederek, heyetten ve savcılık makamından özür diledi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Muhalefetten Konak’’ta gökdelene ’‘hayır’’!
Konak meclisinde onaylanan ancak Büyükşehir meclisinden geçmeyen gökdelen ...
Kabak’’ın açıklamaları Kocaoğlu’’nu üzdü
AK Parti İl Başkanı Ömür Kabak’’ın İEKK’’ya yönelik eleştirilerini yorumlayan ...
350 genç kaşif daha mezun oldu
Bornova Belediyesi Genç Kaşifler Bilimevi’’nde Fizik, Kimya, Biyoloji, ...
 
Louvre’’dan cevap geldi
Paris’’teki ünlü Louvre Müzesi’’nden Smyrna Apollonu ve Smyrna Jüpiteri ...
Kocaoğlu ile dobra dobra
Yazarımız Halit Tunç’’un sorularına yanıt veren Büyükşehir Belediye ...
Karşıyaka’’da restoran sıkıntısı
Bostanlı’’da hızla artan restoran ve kafetaryaların gece geç saatlere ...
 
Küçük Menderes’’te 4. hamle Torbalı’’ya
Küçük Menderes Havzası’’nın kirlilikten kurtarılması için bir önemli adım ...
Pomak buluşması
Bulgaristan’’ın madenleriyle ünlü ve Pomakların yoğun şekilde yaşadığı ...
Zabıtadan haftasonu mesaisi
Karşıyaka Belediyesi Zabıta Müdürlüğü başta seyyarlar ve işgaliye ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yakıştı mı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
19’undaki genç, dedesi yaşındaki adama nasıl yumruk atar?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (5) Aşılar acıtmaz ki!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Namağlup Göztepe!!!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Asi bir yönetmeni kaybettik
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Daha ne olsun?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İyi oyuncu, kötü politikacı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Çiğli Güneş Ülkesi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eskidendi çok eskiden...'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva