HABERLER>GÜNCEL
20 Nisan 2011 Çarşamba - 11:20

Okul kapısı Mehmet'in üzerine düştü

İzmir'in Menemen ilçesine bağlı Asarlık 75. yıl İlköğretim Okulu’nun bahçe kapısı 4 yaşındaki minik Mehmet Ali'nin üzerine okul kapısı düştü.

Okul kapısı Mehmet in üzerine düştü

İZMİR - İzmir’in Menemen ilçesine bağlı Asarlık 75. Yıl İlköğretim Okulu'nun bahçe kapısı 4 yaşındaki bir çocuğun üzerine düştü.
 
Önceki gün saat 17.00 sıralarında işsiz olduğu öğrenilen Şevket Yavuz'un 7 çocuğundan en küçüğü olan 4 yaşındaki Mehmet Ali Yavuz, Asarlık 75. Yıl İlköğretim Okulu’nun önünde oynarken raydan çıkan kapı küçük çocuğun üzerine düştü.
 


Okulun teneffüs saatinde olması nedeniyle dışarıda olan öğretmenler durumu görünce küçük çocuğu kapının altından çıkarmaya çalıştı. Yaşanan panik dolu dakikaların ardından küçük çocuk demir kapının altından çıkarılarak ailesi tarafından Menemen Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
 
Burada yapılan ilk müdahalenin ardından küçük Mehmet Ali, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi. Bilinci kapalı olduğu belirtilen küçük çocuğun hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.
 
Çok üzgün olduğunu bildiren baba Şevket Yavuz, "Kapının raydan çıkmasını engelleyen demir yaklaşık 7-8 ay önce kırıldı. Bunu da tamir eden olmadı. Bu yüzden kapı raydan çıkınca oğlumun üzerine düşmüş. Bu olayın sorumlularının cezalandırılmasını istiyorum" diye konuştu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
 
Mehmet Ali Yavuz'un amcası Şeref Yavuz ve dedesi Hasan Yavuz ise olayın şokunu üzerlerinden atamadıklarını belirtirken, Amca Şeref Yavuz demir kapıyı tutan demirin yaklaşık 7-8 ay önce kırıldığını ancak hiçbir yetkilinin bu demiri tamir etmediğini ileri sürdü.
 
Demir parmaklı kapıyı tutan parçanın olmaması nedeni ile kapının raydan çıktığını savunan amca Şeref Yavuz, "Kimse sorumluluk kabul etmiyor ama burada büyük bir ihmalkarlık var. Kırılan demir parçası neden bu zamana kadar yapılmadı. Doktorlar yeğenimizin beyin ölümünün gerçekleştiğini söylediler. Allah'tan ümit kesilmiş. İnşallah minik Mehmet Ali yaşama döner" diye konuştu.
 
Mide rahatsızlığı yüzünden 3 ay önce ameliyat olduğunu ve hastaneden yeni taburcu olduğunu vurgulayan dede Hasan Yavuz, torununun kurtulması için dua ettiğini belirterek olayın sorumlularının biran önce bulunup yargı önüne çıkarılması gerektiğini savundu.

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ: DEMİRLER HAFTASONU ÇALINDI
İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Rağip Üye, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aldığı ön bilgiye göre, okul kapısının demir dayanaklarının hırsızlarca hurdaya satılmak için hafta sonu kesildiğini, söz konusu parçaların bulunduğunu, olayı gerçekleştirenlerin arandığını söyledi.
    
Kapı çalışır halde olduğu, dayanaklar da gözle görülmediği için durumun fark edilmediğini belirten Üye, ''Olay günü Mehmet Ali Yavuz, kapının üzerine çıkarak oynamaya başlamış. Bu sırada kapı üzerine devrilmiş. Öğretmenler de hemen hastaneye kaldırmışlar'' dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
20 Nisan 2011 Çarşamba 20:23

7-8 aydır demir yok diyorlar. Sayın müdür'de kalkıp hurdacılar alıp satmış kapı çalıştığı için görülmemiş diyor. Bu kapının demirinin olmadığını insanlar biliyorsa okul yönetimi nasıl farkedemiyor veya duymuyor konuşulanları ? Çocuklar istediğini yapabilir. Çocuk çocuktur neyin nerede eksik olduğunu bilmez. Siz önleminizi alacaksınız herşeyden önce. İnşaAllah iyileşir.

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yol kenarında lahit kapağı bulundu
Bergama ilçesine bağlı Yukarıbey köyü yakınlarında yol kenarına atılmış halde lahit kapağı bulundu.
Günay’dan çocuk müzesine onay
Kültür ve Turizm Bakanı ve AK Parti İzmir 1. Bölge Milletvekili adayı ...
Polis: Öğle namazı kaç rekat?
Van'da polis, camiye kaçan göstericileri cemaatten ayırmak için ilginç ...
 
TSK'ya hiyerarşi ayarı
Hükümetin, Kanun Hükmünde Kararname çıkarma yetkisi kapsamında TSK’yı ...
Ankara'da EXPO 2020 şoku
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın EXPO 2020 adaylığını İzmir'e verdiğini ...
Gergin 'veto' gecesi
YSK’nın BDP’nin bağımsız adaylarından bazılanını veto kararı, sopalı ve ...
 
İşletme sahibi Odabaşıoğlu tutuklandı
Karabağlar’da bir kapı imalathanesinde çıkan yangın sonrası, daha önce ...
Çeşme'de 26 ruhsatsız ev yıkılıyor
Çeşme’nin Ovacık mahallesinde bulunan ruhsatsız 26 evin yıkımına başlandı.
Baran Tursun'un ailesini şok eden karar
Yargıtay, İzmir'de uyarı ateşi açılması sonucu ölen Baran Tursun'u vuran ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva