HABERLER>YEREL MEDYA
14 Haziran 2010 Pazartesi - 00:00

Oktay Gökdemir, yazılarıyla Egedesonsöz’’de

Egedesonsöz yazar ailesi büyümeye devam ediyor. İBB Ahmet Pirişitina Kent Arşivi ve Müzesi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Oktay Gökdemir de yazarlarımız arasına katıldı.’

Oktay Gökdemir, yazılarıyla Egedesonsöz’’de

Egedesonsöz yazar ailesi büyümeye devam ediyor. İBB Ahmet Pirişitina Kent Arşivi ve Müzesi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Oktay Gökdemir de yazarlarımız arasına katıldı.’
 
İZMİR- "Kent ve Tarih" başlıklı köşesi ile okurlarımızla buluşan Yrd. Doç Dr. Oktay Gökdemir, 1963 Akhisar doğumlu. 1985 yılında Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’’nden mezun olan ve 6 ay süreyle Yozgat Çayıralan Lisesi’’nde tarih öğretmenliği yapan Gökdemir,. DEÜ Atatürk İlkeleri İnkılap Tarihi Enstitüsü’’nde Yüksek Lisans ve Doktora yaptı.
 
1987-95 yılları arasında DEÜ. Buca Eğitim Fakültesi Tarih Öğretmenliği bölümünde öğretim görevlisi olarak çalışan Gökdemir, burada 1993 yılında düzenlenen Tarih Öğretimi ve Ders Kitapları Sempozyumu’’nun Yürütme Kurulu Üyeliği’’nde yer aldı. 1996 yılında Mersin Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü kurucusu oldu. Aynı üniversitenin 1998 ve 2001 yılları arasında Atatürk İlkerli ve İnkılap Tarihi Bölüm Başkanlığını yaptı. 1997 yılında Mersin’’de düzenlenen ’“Tarih ve Milliyetçilik’” konulu I. Ulusal Tarih Kongresi’’nin Yürütme Kurulu Başkanlığı’’nı üstlendi.
 
1999 yılında Fransa’’nın Strasbourg kentinde bulunan Türk Araştırmaları Merkezi’’nde konuk öğretim üyesi olarak bulunan Gökdemir, burada, Prof. Dr. Server Tanilli, Prof. Dr. İrene Melikoff ve Prof. Dr. Paul Dumont’’un derslerini izledi. Aynı yıl, Paris’’te bulunan Arşiv Nasyonal ve Aix ’– en Provence’’de bulunan Archive D’’autre Mer. ve Marsilya’’daki Archive Chambre Of Commerce’’de arşiv çalışmalarında bulundu.
 
Dr. Oktay Gökdemir Mersin’’de bulunduğu süre içinde Mersin Yerel Tarih Gurubu’’nun kuruluş çalışmalarına katıldı. 2000 yılında DEÜ. Fen ’– Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü kurucuları arasında yer aldı. 2004 yılında DEÜ. Stratejik Araştırmalar Merkezi Müdürü olan Oktay Gökdemir, aynı üniversitenin değişik fakültelerinde Cumhuriyet Tarihi üzerine dersler verdi.
 
2006 yılından bu yana İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediye Başkanlığı Danışmanlığı görevlerini üstlendi. 2007 yılı içinde Yunanistan’’ın Atina kentinde bulunan Centre d’’Etudes d’’Asie Mineure (Küçük Asya Araştırmaları Merkezi)’’de İzmir’’le ilgili araştırmalar yaptı.
 
TÜBİTAK Sosyal Bilimler Projeleri Koordinasyon Kurulu üyeliği görevini de yapan Oktay Gökdemir, 2004-2006 yılları arasında Buca Atatürkçü Düşünce Derneği başkanlığı görevini yürüttü. 2008 yılında İzmir Rotary Kulüplerince hizmet başarı ödülüne layık görülen Gökdemir, aynı yıl İzmir Büyükşehir Belediyesi’’nin düzenlediği Cumhuriyet Sempozyumu’’nun yürütme kurulu başkanlığını ve Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği’’nin düzenlemiş olduğu Mustafa Necati ve Cumhuriyet Eğitim Devrimi adlı sempozyumun yürütme kurul üyeliğini üstlendi. Gökdemir, aynı zamanda İzmir Kent Kitaplığı Yayın Kurulu Başkanlığını da yürütüyor. Kendi alanında çok sayıda makalesi, kitabı bulunan Oktay Gökdemir, halen DEÜ. Fen- Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’’nde öğretim üyesi olarak görev yapıyor.
 
 
 
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gazeteci Fevzi Yılmaz hayatını kaybetti...
İzmirli gazeteci Fevzi Yılmaz, küçücük bir ses teli polipinden ...
Harun Özdemir, yazılarıyla Egedesonsöz’’de
Kent Yönetimi Politikası ve Öğrenme Pedagojisi Uzmanı Yazar Harun ...
Tunç uyarmıştı, Türkmen yazdı: Buca’’da beklenen son’…
İzmir’’in güçlü kalemlerinden Hamdi Türkmen, Buca’’da yaşanan operasyon ...
 
Ekonomi muhabirleri yaza ’“merhaba’” dedi
Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) İzmir Şubesi, bir kokteyl düzenleyerek,’“Yaza Merhaba’” dedi.’
Levent Köstem'den 'ilginç' bir yazı...
İzmir Büyükşehir ve Buca Belediyesi’’nin CHP’’li Meclis Üyesi ve kentin ...
Sertel: Bu bir insanlık suçudur!
İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere düzenlediği saldırıyı, ...
 
Farklı Yorum’’da Kurultay tartışması
Kanal 35 ekranlarında her Çarşamba saat 19.30-21.00 arası yayınlanan Farklı ...
Sarıgül’’ün prensi Aslan ayrılıyor!
Liderliğini Sarıgül’’ün yaptığı oluşumda yaprak dökümü erken başladı. ...
İzmir basınının ve Egedesonsöz’’ün gurur gecesi
Şehit Gazeteci Hasan Tahsin Gazetecilik Yarışması ödül töreni Soyer ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva