HABERLER>YEREL MEDYA
28 Mayıs 2010 Cuma - 00:00

Farklı Yorum’’da Kurultay tartışması

Kanal 35 ekranlarında her Çarşamba saat 19.30-21.00 arası yayınlanan Farklı Yorum programında İzmirli gazeteciler, Türkiye ve Ege’’nin gündemini tartıştı.’

Farklı Yorum’’da Kurultay tartışması


Kanal 35 ekranlarında her Çarşamba saat 19.30-21.00 arası yayınlanan Farklı Yorum programında İzmirli gazeteciler, Türkiye ve Ege’’nin gündemini tartıştı.’

İZMİR -
Kurultay sonrası CHP İzmir’’de bütün dengelerin değiştiğini, milletvekilliği, Büyükşehir belediye başkanlığı hesapları yapanların hesaplarını yeniden gözden geçirmesi gerekeceğini, bazı isimlerin ise siyaseten bittiğini savunan Egedesonsöz Genel Yayın Yönetmeni Ümit Yaldız, ’“Aziz Kocaoğlu İzmir’’de belirleyici güç oldu. Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, İzmir Milletvekili A.Rezzak Erten gibi isimler Genel Sekreter Sav ekibinden aldıkları güçlü İzmir sürecinin kurultaydan en kazançlı çıkan isimleri oldu. Baykal’’ın eski ve yeni bütün ekibi tasfiye edildi. İl Başkanı bu şartlarda daha fazla tutunamaz. Dayanağı yok. Baykal ve adamları, Kemal  Kılıçdaroğlu’’nun tökezlemesini, yara almasını bekleyecekler. Kısacası CHP’’de parti içi mücadelede çok şey yaşanabilir. Kılıçdaroğlu’’nun gerçek bir lider olabilmesi için bir seçim geçirmesi, iyi bir seçim başarısı yakalaması şart’” şeklinde konuştu.
Kurultayın İzmir sonuçlarına da değinen Yaldız, Karşıyaka, Konak, Buca, Bayraklı ve Bornova gibi ilçe belediye başkanlarının siyaseten istediklerini alamadıklarını, MYK Üyesi Susam başta olmak üzere çok sayıda milletvekilinin de Parti Meclisi dışında kalarak siyaseten tehlike sinyalleri verdiğini söyledi.
 
SAV-KOCAOĞLU İTTİFAKI
Yeni PM üyelerinin kongre sürecindeki Aziz Kocaoğlu-Genel Sekreter Sav ittifakından çıktığını savunan Yaldız, ’“İzmir siyasetinde Baykal’’ın 24 Şubat il kongresi sürecinde yaptığı darbe tersine çevrilmiş, Baykal’’ın adaylıktan çektiği İl Başkan Adayı Rıfat Nalbantoğlu, Baykal muhalifi Eski İl Başkanı Alaattin Yüksel gibi isimler PM’’ye alınmıştır. Sav ekibinden de örgüt emekçileri Mehmet Süne ve Semra Tanülkü’’nün alınması sevindiricidir. Ayrıca Başkan Kocaoğlu da Eşrefpaşa Belediye Hastanesi Başhekimi Prof. Hülya Güven’’i listeye yazdırarak ilk kez bir bürokratının siyaseten önünü açmıştır’” diye konuştu.
 
SOYOĞUL: SARIGÜL BİTMİŞTİR
Hüseyin Aslan’’nın, Türkiye Değişim Hareketi’’nin Ege Bölge Sorumluluğundan ayrılmasının sürpriz olmadığını, beklenen bir gelişme olduğunu savunan, CHP’’deki değişimin TDH’’yı bitirdiğini iddia eden Egedesonsöz yazarı Gönül Soyoğul ’“Bana göre bu hareket bitmiştir. Bunu bitiren Baykal’’ın gidişiyle CHP’’ye olan umutların yenilenmesidir. Çünkü Sarıgül’’ün yürüttüğü siyaset, anti Baykalcılığa dayanıyordu. Baykal gidince bu söyleminin altı boşaldı.  Daha önce de Sarıgül’’den cacık olmaz diye yazmıştım. Nitekim olmadı’” dedi.
 
TUNÇ: BU ÜLKE CHP’’YE TESLİM EDİLEMEZ
Kılıçdaroğlu’’nun CHP’’nin başına geçmesiyle, hükümet karşıtı çevrelerde erken bir bayram havasının yaşandığını, CHP’’nin iktidar olma hayali kurduğunu, oysa partinin böyle bir hedefe göre yapılanmadığını öne süren gazeteci yazar Halit Tunç ise şunları söyledi;
’“Bu ülkenin anahtarını CHP’’ye teslim etmek, her şeyi yerle bir edebilir. Çok risklidir. 7-8 yıl öncesine dönelim, hortumlanan bankaları, enflasyonu, bol sıfırlı Türk lirasını, ülkeyi yönetecek kadar palazlanan mafya örgütlerini, sağlık ve güvenlik sektörünün iflasını, yolların durumunu, 3.sınıf bir ülkeye  özgü hava alanlarını, dış ticaret hacmini, eğitimi, ticareti’… Ak Parti hükümeti döneminde Türkiye çok büyük bir değişim yaşadı. Şimdi yurt dışına çıktığımda pasaportumu çok daha gururla gösterebiliyorum. CHP,  Avrupa Birliği hedefimiz başta olmak üzere, dış ilişkilerde, komşularla barış politikamızda, terörde, onlarca konularında ülkenin gerçekleriyle örtüşecek bir politikaya sahip değil.’”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sarıgül’’ün prensi Aslan ayrılıyor!
Liderliğini Sarıgül’’ün yaptığı oluşumda yaprak dökümü erken başladı. ...
İzmir basınının ve Egedesonsöz’’ün gurur gecesi
Şehit Gazeteci Hasan Tahsin Gazetecilik Yarışması ödül töreni Soyer ...
Yeni Asır attı, Sabah kaptı!
Yeni Asır Gazetesi’’nde muhabirlikle başladığı gazeteciliği uzun ...
 
İzmir’’den gündeme en ’‘Farklı Yorum’’
Kent ve bölge gündemine ilişkin en farklı yorum, İzmirli gazetecilerin ...
Çaldağı’’nda hukuk zaferi
Çaldağı Nikel Madeni için Sardes Nikel Şirketi’’ne orman alanlarının ...
İzmir'de Sağlık ve Eğitim Muhabirleri Derneği
İzmir’’deki gazete ve televizyonlarda çalışan sağlık ve eğitim muhabirleri ...
 
Zahide Özpelit yazarlarımız arasına katıldı
İzmir’’de 13 yıldır faaliyet gösteren Dominat İletişim’’in kurucu ...
Çinli gazeteciler İzmir’’e hayran kaldı
Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün davetlisi ...
’“Beni tıp tepti’”
İzmirli gazeteci Fevzi Yılmaz, küçücük bir ses teli polipinden kendisini ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva