HABERLER>EGE
4 Ocak 2012 Çarşamba - 09:21

Öğrenciler engelliler için umut oldu

Ege Üniversitesi BMYO Aliağa yerleşkesinde öğrenim gören öğrenciler engelliler yararına örnek bir projeye imza attılar. Kimya 2. Eğitim sınıfı öğrencilerinin başlattığı “Ege Engelleri Aşıyor” kampanyası kapsamında çeşitli kurum ve kuruluşların desteği ile öğrenciler 13 engelli yurttaşı tekerlekli sandalye sahibi yaptı.

Öğrenciler engelliler için umut oldu

İZMİR - Ege Üniversitesi BMYO Aliağa yerleşkesinde düzenlenen törende konuşan Ege Üniversitesi BMY Müdürü Prof. Dr. Ertan Taşkavak okulda öğrencilerin sadece pratik ve teorik eğitimin olmadığını öğrencilerin hayatı öğrenmelerine ve topluma faydalı olmaları için Sosyal Sorumluluk Projeleri olduğunu belirterek öğrencilerini örnek davranışlarından dolayı tebrik etti. Taşkavak; “ Biz öğrencilerimizi yetiştirirken klasik eğitim öğretimin dışında aynı zamanda hayatı öğrenmelerini topluma yaralı olmalarını istiyoruz. Yani onların sadece ders çalışmalarını istemiyoruz. Hayatta faydalı olabilecek işler de yapmalarını istiyoruz. Bu amaçla bütün bölümlerimizde 2. Sınıflarda Sosyal Sorumluluk Projesi dersi mevcuttur. Bu ders kapsamında Kimya 2. eğitim sınıfı öğrencilerimizin başlattığı bu kampanyaya tüm okulumuz dahil oldu. Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz katkı koydu. Birçok kurum kuruluş katkı koydu. En büyük katkıyı Aliağa Belediyesi yaptı. Sonuçta çok anlamlı ve güzel bir çalışla oldu ve arkadaşlarımız 13 adet tekerlekli sandalye aldı. Çeşitli çalışmalar ve araştırmalar neticesinde de Aliağa ve köylerinde oturan ihtiyaç sahibi yurttaşları tespit ettik ve bugün de bu sandalyeleri ihtiyaç sahiplerine teslim ediyoruz. Öğrencilerimi ve katkı koyan herkesi tebrik ediyorum, duyarlılık gösteren herkese teşekkür ediyorum.” dedi.
 
Başkan Yardımcısı Bayrav; “Öğrencilerin davranışı takdire şayan” 
Öğrencilerin davranışının takdire şayan olduğunu belirten Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Münir Nurettin Bayrav da Engelli olmak insanların elinde olan bir durum olmadığını belirterek, herkesi engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırması için elinden gelen çabayı göstermesi gerektiğini vurguladı ve öğrencileri tebrik etti. Bayrav; “Yapılan çalışma, dersin adına ve ruhuna oldukça uygun bir çalışma olmuş. Bundan daha iyi sosyal sorumluluk projesi olamaz. Biz yerel yönetim olarak engelli yurttaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak için çok önemli projelere imza attık. Öğrencilerimiz de çok anlamlı bir çalışma yapmışlar hepsini yürekten kutluyorum.”dedi. Tekerlekli sandalye dağıtım törenine Ege Üniversitesi Bergama Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ertan Taşkavak ve Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Münir Nurettin Bayrav’ın yanı sıra Menemen Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Yanar, Aliağa Kent Konseyi Başkanı Yakup Öztürk, Menemen Kent Konseyi Başkanı Arzu Taş, Aliağa Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Aziz Yaşar Kaya, kampanyayı başlatan öğrenciler, okulun öğretmenleri ve sandalye alacak yurttaşlar katıldı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Manisa'da MHP iktidarı eriyor
Geçtiğimiz hafta partisinden ayrılan Fatma Tunçkan’ın ardından MHP’li ...
Muğla’daki bıçaklı saldırgan tutuklandı
Muğla Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sıra bekleme nedeniyle ...
Kardak'ta bir kriz daha!
Yunan balıkçılar ve sahil güvenlik botu Türk karasularını ihlal etti.
 
AK Partili Zeybekci'den tehlikeli öneri!
AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, yerel bir televizyonda katıldığı ...
Alabanda Antik Kenti, turizmi canlandıracak
Alabanda'da kazı çalışmalarını yürüten Adnan Menderes Üniversitesi Fen ...
TARİŞ pamuk alım merkezinde korkutan yangın
Söke’ye bağlı Güllübahçe Beldesi'nde bulunan TARİŞ'e ait pamuk alım merkezinde ...
 
Aydın'da teknik ressamı biber gazıyla gasp ettiler
Aydın'da, inşaat teknik ressamı 74 yaşındaki Kaya Erdoğan, kendisine ait ...
Kaynana 'dırdırı' yeni evlileri boşatıyor
İlginç çalışmaları ve çeşitli tespitleri ile Aydın’da birçok sorunlara ...
Alkollü bisiklet sürücüsüne şok!
Manisa'nın Akhisar ilçesinde alkollü olduğu tespit edilen bisiklet sürücüsüne 590 lira ceza kesildi.
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva