HABERLER>GÜNCEL
1 Aralık 2011 Perşembe - 08:10

Neslihan'ı kardeşi tuttu, kocası boğdu

Tahtalı Baraj Gölü’nde geçtiğimiz Temmuz ayında cesedi bulunan 26 yaşındaki 3 çocuk annesi Neslihan Adıgüzel'in fuhuş yaptığı gerekçesiyle töre cinayetine kurban gittiği ortaya çıktı.

Neslihan ı kardeşi tuttu, kocası boğdu

İZMİR - İzmir'de töre cinayetine kurban gittiği ortaya çıkan 26 yaşındaki Neslihan Adıgüzel'in katil zanlısı eşi Nezih Adıgüzel ile aralarında kardeşi ve kayınbiraderinin de olduğu 8 kişi hakkında ömürboyu hapis istemiyle dava açıldı. İddianemede töre cinayetinin vahşiliği de gözler önüne serildi. Zorla Tahtalı Barajı'na götürülen genç kadının, kardeşi ve kayınbiraderi tarafından kollarının tutulduğu, eşi Nezih Adıgüzel tarafından boğularak öldürüldüğü ileri sürüldü.

Geçtiğimiz Temmuz ayında Polis İmdat telefonuna, Gediz semtindeki bir evde kavga yaşandığı ihbarı geldi. Olay yerine giden polis ekipleri, kavga eden çiftin evden ayrı ayrı çıktıklarını öğrendi. Kısa süre sonra aynı sokakta bu kez bir kadının dövüldükten sonra otomobile bindirilerek kaçırıldığı ihbarını alan polis, plaka üzerinden soruşturma başlattı. Kaçırılan kişinin Neslihan Adıgüzel olduğunu belirleyen ekipler, komşuların ifadesine başvurdu.
 
CESEDİ BULUNDU
Genç kadının mobilya işçisi olan eşi Nezih Adıgüzel (28), kayınbiraderi Fesih Adıgüzel (32) ve kardeşi Hüseyin Anuk (30) tarafından kaçırıldığının söylenmesi üzerine ekipler, bu kişileri gözaltına aldı.

Karakolda ifade veren Nezih Adıgüzel, 3 çocuk annesi eşi Neslihan Adıgüzel ile tartıştıklarını belirterek, bir süre sonra kendisinin yanından ayrıldığını ve intihar etmiş olabileceğini ileri sürdü. Kayınbiraderi Fesih Adıgüzel ise "kardeşinin, kavganın ardından akrabalarına sığınan yengesini aldığını, sonra 35 AS 0045 plakalı otomobille Tahtalı Barajı'na gittiklerini, kardeşi ile yengesinin baraj kenarında tartıştıklarını gördüğünü" söyledi. Kadının kardeşi Hüseyin Anuk da aynı yönde ifade verirken, otomobil Gaziemir'de bulundu. Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, barajın Değirmendere köyü yakınlarında Neslihan Adıgüzel'in cesedini buldu. Sığ suda bulanan ceset üzerinde darp ve kesici alet izi ise bulunamadı.

Soruşturma kapsamında Neslihan Adıgüzel'i kötü yola düştüğü iddiasıyla, aile meclisi kararıyla öldürdükleri öne sürülen Nezih ve Fesih Adıgüzel ile Hüseyin Anuk tutuklandı. Savcılık iddianamesi ise cinayetin nasıl vahşice işlendiğini tüm çıplaklığıyla gösterdi. Savcılık makamı, iki kardeşin kadını kollarından tuttuğunu, eşinin boğarak öldürdüğünü ileri sürdü. İddianameyi tamamlayarak ağır ceza mahkemesine gönderen savcılık, Neslihan Adıgüzel'in fuhuş yaptığı iddiasıyla aile meclisi kararıyla öldürüldüğü görüşüne yer verdi.
 
AİLE MECLİSİ KARARI
Savcılık, görgü tanıkların ifadelerine dayanarak hazırladığı iddianamede, genç kadının zorla arabaya bindirilerek baraja götürüldüğünü, aile meclisinin aldığı öldürme kararının uygulandığını ifade etti. İddianamede, ağabeyi Hüseyin Anuk ile kayınbiraderi Fesih Adıgüzel'in genç kadını kollarından tuttuğunu, kocası Hüseyin Adıgüzel'in ise başını suya batırarak, sığ olan suda boğarak öldürdüğü ileri sürüldü ve 3 tutuklunun ömür boyu hapisle cezalandırılması istendi.
 
8 KİŞİYE ÖMÜR BOYU
Savcılık, koca Nezih Adıgüzel'in cinayeti üstlendiğini ve tek başına işlediğini itiraf ettiğini ancak cinayetin töreye dayalı nedenle işlendiğini ifade etti. Savcılık makamı, görgü tanıklarının beyanlarıyla bu durumun gayet açık olduğunun görüldüğünü belirterek, genç kadının öldürülmesi kararını aldıkları iddiasıyla Bedran, Abdullah, Ahmet, Mahmut ve Şeref Adıgüzel'in de cinayete azmettirmek suçundan ömür boyu hapis istemiyle yargılanmaları gerektiğine karar verdi.(Ali Eyce/Yeniasır)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de tutuklu 5 sendikacı için 5 bin işçi yürüdü
DİSK'e bağlı Genel-İş, Birleşik-Metal İş üyesi işçiler İzmir Büyükşehir ...
Skandal: Hastanede unutuldu, geri döndü
CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, Ergenokan davasıyla ilgili skandal ...
Yasak aşk cinayetinde üç sanığa 20'şer yıl hapis
Menderes’te sütçülük yapan Oktay Aydın'ın, yasak aşk yaşadığı öne sürülen ...
 
İzmir’de müfettişler meydana indi
Milli Eğitim Bakanlığı Teşkilat ve Görevleri'ni düzenleyen 652 Sayılı ...
Çete operasyonunda 10 kişi serbest kaldı
İzmir'de, çıkar amaçlı suç örgütü kurma, silahla tehdit, baskı, yıldırma, ...
İzmirli hayvanseverlerden Ukrayna'ya tepki
İzmir'de bir grup hayvansever, 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası öncesinde, ...
 
Dokuz Eylül Üniversitesi depremzedelere kucak açıyor
Dokuz Eylül Üniversitesi, Seferihisar Kaymakamlığı, Seferihisar Emniyet ...
İzmir AKM'deki yangın korkuya neden oldu
Konak'taki Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nin (AKM) bacasında ...
Münevver Karabulut sınav sorusu oldu!
Kamuoyunda sıkça gündeme gelen ve tartışılan Münevver Karabulut cinayeti ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva