HABERLER>GÜNCEL
30 Kasım 2011 Çarşamba - 16:27

İzmir’de müfettişler meydana indi

Milli Eğitim Bakanlığı Teşkilat ve Görevleri'ni düzenleyen 652 Sayılı kanun hükmünde kararname ile 'Denetmen' unvanı verilen eğitim müfettişleri, meydanlara indi. Denetmenlik unvanını kabul etmeyeceklerini ifade eden müfettişler, 2 Aralık 2011 Cuma günü tüm yurtta iş bırakacaklarını belirtti.

İzmir’de müfettişler meydana indi

İZMİR - Kanun hükmünde kararname ile bir gecede unvanlarının 'müfettiş'likten 'denetmen'liğe indirildiğini ifade eden milli eğitim müfettişleri, haklarını aramak için meydana indi. Türkiye Eğitim Müfettişleri Sendikası (TEM- SEN) İzmir Temsilciliği ve Eğitim- Sen İzmir Şubeleri, Konak Meydanı'nda bulunan İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanarak yeni düzenlemeyi protesto etti. 652 sayılı Milli Eğitim Bakanlığı Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname'yle eğitim müfettişliği unvanının kaldırılarak il eğitim denetmenliğinin getirildiğini söyleyen TEM- SEN İzmir Şube Başkanı Mehmet Ece, bakanlık müfettişlerinin denetçi, eğitim müfettişlerinin de denetmen olarak adlandırılacağını söyledi. Ece, "Eğitim müfettişlerinin iş yükü olabildiğince arttırılmış, buna karşın özlük ve ekonomik haklarında kısıtlama yapılmıştır" dedi.
 
Ece, yeni getirilen sistemin, eğitim konusunda büyük zaafiyetlere yol açacağını, denetleme konusunda aksaklıkların meydana geleceğini dile getirdi. Ece, "Denetmenlikle müfettişlik farklı şeylerdir. Denetmenler kontrol görevi yerine getirir, müfettişler ise teftiş, inceleme gerektiğinde sorgulama ve araştırma görevleri yaparlar. Bu nedenle eğitim müfettişi unvanımımızın geri verilmesini istiyoruz. Bu amaçla 2 Aralık 2011 Cuma günü görev yerlerimize gitmeyip, 9 Aralık 2011 Cuma günü de Ankara'da Milli Eğitim Bakanlığı önünde toplanacağız" diye konuştu.
 
EŞİT İŞE EŞİT ÜCRET

Öte yandan 666 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin kamudaki ücret dengesizliğini ortadan kaldırmayacağını ileri süren Türkiye Kamu Sen İzmir Şubesi üyeleri de Konak Meydanı'nda basın açıklaması yaptı. İzmir Şube Başkanı Merih Eyyüp Demir, son iki haftada yaklaşık 7 bin imzayı Milli Eğitim Bakanlığı ve Başbakanlığa gönderdiklerini dile getirdi. Demir, "Kamuda ücret adaletini sağlamak için hazırlandığı iddia edilen kanun hükmünde kararneme başta öğretmen, öğretim görevlileri, sağlık personeli, askerler ve din hizmetleri sınıfında çalışanlar, fazla mesai, ikramiye ve tazminat ödemesi olanlar ve KİT'lerde çalışan personel olmak üzere, kamuda çalışanlar açısından yeni adaletsizlikler ve mağduriyetler doğurmuştur. Adalet, devletin temeli olarak ancak varlığı da yokluğu da paylaşmakla tecelli edecektir. Bir kesimin ihya edilip bir başka kesimin ihmal edildiği bir sistemin adalet getirmesi mümkün değildir. Bir kesime kepçeyle verilirken, bir kesimin rızklarının kesilmesi asla adaletle bağdaşmaz. Bunun için de yapılacak düzenlemelerin muhataplarından kaçırılmadan, yasama, denetleme ve yargı sistemi işletilerek, ortak çalışmalar yapılarak hayata geçirilmesi gerekmektedir" dedi. (DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çete operasyonunda 10 kişi serbest kaldı
İzmir'de, çıkar amaçlı suç örgütü kurma, silahla tehdit, baskı, yıldırma, ...
İzmirli hayvanseverlerden Ukrayna'ya tepki
İzmir'de bir grup hayvansever, 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası öncesinde, ...
Dokuz Eylül Üniversitesi depremzedelere kucak açıyor
Dokuz Eylül Üniversitesi, Seferihisar Kaymakamlığı, Seferihisar Emniyet ...
 
İzmir AKM'deki yangın korkuya neden oldu
Konak'taki Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nin (AKM) bacasında ...
Münevver Karabulut sınav sorusu oldu!
Kamuoyunda sıkça gündeme gelen ve tartışılan Münevver Karabulut cinayeti ...
Yine maden, yine göçük: Zonguldak'ta 2 işçi öldü
Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'ne bağlı Kandilli Beldesi'nde özel bir şirkete ...
 
Eski ağır ceza hakimi, gazeteciye açtığı davayı kaybetti
İzmir'de rüşvet karşılığı tahliye kararı verdiği iddiasıyla tutuklanan ...
Yeşildere'de 6 kilo esrar yakalandı
Polisin Yeşildere Caddesi'nde şüphelenerek durdurduğu otomobilde 6 kilo ...
Yarım kilo altını alıp kaçtılar
Gaziemir İlçesi'ndeki bir kuyumcuya giren hırsız, yaklaşık yarım kilo ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva