HABERLER>POLİTİKA
9 Haziran 2011 Perşembe - 12:15

Moroğlu: Muhallebicinin sütünü de İzmir'den al

CHP İzmir 2.Bölge Milletvekili Adayı Mustafa Moroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın 15 milyon çiçek alımını içeren sözleşmeye imza atmak üzere Bayındır’a geldiği gün, ilçede seçim mesaisindeydi.

Moroğlu: Muhallebicinin sütünü de İzmir den al

İZMİR - Çiçek alımının, iktidarın Türkiye’yi ayrıştıran ve seçim öncesi oy manevralarına yeni bir örnek olarak değerlendiren Moroğlu, “Bayındır’ın çiçeğini aldın. Sahibi olduğun Saray Muhallebicisi’nin ihtiyacı olan sütleri de İzmir’den al. Tire’de, Ödemiş’te, Kiraz’da süt kooperatifleri var. Alım için yeni bir seçimi bekleme” çağrısında bulundu.
 
Bayındır Belediye Başkanı Mehmet Kertiş’in Kadir Topbaş’a yönelik “Bayındır çiçekçiliğini şahlandırdığınız için teşekkür ederiz” pankartlarıyla donatılan Bayındır, seçim öncesi çiçek üzerinden siyasi tartışmaların yapıldığı bir kent haline geldi.
 
İşte böyle bir ortamda Bayındır’da seçim çalışması yapan CHP Milletvekili Adayı Mustafa Moroğlu, CHP İlçe Başkanı Hüseyin Tamer Yanık ile hem yurttaşların elini sıktı hem de gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. CHP Milletvekili Adayı Mustafa Moroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Bayındır’dan çiçek alımına yönelik seçime 4 gün kala alım sözleşmesi imzalamasını, siyaset dışı her şeyi kullanan hükümetin “ülkeyi ayrıştırmaya dönük uygulamalarının yeni bir örneği” olarak nitelendirdi.
 
Bayındırlı çiçekçilerin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin çiçek alım yöntemine ilişkin ayrımcı tercihe yönelik tepki içinde olduğunu vurgulayan Moroğlu, , “Çiçekler, 25 yıllık kooperatife alternatif olarak 1 yıl önce kurulan birlik eliyle alındı. Bu, çiçekçileri bölen bir zihniyettir. Birlik, kooperatiflerle hareket etmeliydi. 350 çiçek üreticisi görmezden gelindi. Kadir Topbaş, Bayındır’da çiçek yetiştirildiğini ya yeni öğrenmiş ya da 2 yıllık belediye başkanı bunu yeni anlatabilmiş. Biz 7 yıl sonra bile bunu öğrenmesinden memnuniyet duyuyoruz. Bayındır’ın çiçeğini İstanbul’a, Türkiye’ye tanıtmada Aziz Kocaoğlu’nun ve kooperatif yöneticilerinin büyük katkısı var” dedi.
 
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a “sütümüzden de alın” çağrısında bulunan Moroğlu, şöyle konuştu: “Sayın Topbaş, sahibi olduğu Saray Muhallebicisi’nin sütlerini de İzmirli süt üreticilerinden alırsa seviniriz. Tire’de süt kooperatifi var. Bu alım için önümüzdeki seçimi beklemesin. CHP’li belediyeler, hem Bayındır’ın çiçeğini hem Tire’nin sütünü tüm Türkiye’ye tanıtmış oluyor. Halk iktidarında tüm dünyaya tanıtacağız. Halkın iktidarında üreticimiz çiftçimiz rahat bir nefes alacak. Halkın iktidarında üreticiyi destekleyen alımların oy hesabıyla değil hak hesabıyla yapılacak.”
 
“Samimi destekçi, Başkan Kocaoğlu”
CHP Bayındır İlçe Başkanı Hüseyin Tamer Yanık ise, çiçekçilik sektörünün ilçe açısından önem taşıdığını ve Aziz Kocaoğlu’nun yedi yıldır çiçek üreticilerine yönelik önemli katkılar sağladığını söyledi. Seçimlere 4-5 gün kala İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın Bayındır’a çiçekçilerle anlaşma yapmak için gelmek istemesini “siyasi” olarak nitelendiren CHP Bayındır İlçe Başkanı Yanık, “Madem çiçekçileri çok düşünüyorlardı, amaçları siyasi değildi, bu anlaşma seçimlerden birkaç ay önce ya da sonra yapılabilirdi. Biz çiçekçilik sektörüne samimi desteğin Aziz Kocaoğlu tarafından verildiğine inanıyoruz. Zaten Sayın Topbaş’ın Bayındır’a gelip 350 üyeli kooperatifle değil de sadece Çiçekçiler Birliği ile anlaşma yapması, olayın siyasi boyutunu ortaya koyuyor” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sait: Hizmetin adresi AK Parti’dir
AK Parti İzmir 1. bölge milletvekili adayı Rifat Sait, kararsız veya siyasete ...
Çıray: Ülkeyi yönetmeye hazırız
CHP İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Dr. Aytun Çıray Beydağ’da köy kahvesinde ...
Şengül: Biz İzmir’e hizmete sevdalıyız
AK Parti İzmir 2.Bölge milletvekili adayı Şehir Plancısı Aydın Şengül, ...
 
Sezer: Köyler CHP iktidarında mutlu olacak
Seçim çalışmalarını sürdüren CHP İzmir 2.Bölge Milletvekili adayı Hüseyin ...
Susam: İzmir’e 4 yılda çağ atlatacağız
CHP İzmir milletvekili ve adayı M. Ali Susam, seçime yönelik son değerlendirmesinde ...
SP’li adayların ‘Seçim Reçetesi’
Seçime sayılı günler kala tanıtım faaliyetlerine renkli bir katkıda bulunan ...
 
Dağ: Projeler İzmir’e çağ atlatacak
AK Parti İzmir 2. bölge milletvekili adayı Hamza Dağ, Menemen’de köy köy ...
‘İzmir’de dev kentsel yenileme yapılacak’
AK Parti İzmir 1. bölge milletvekili adayı Ali Aşlık, AK Parti hükümetinin ...
Umdular: Çocuklarımızın geleceğini koruyacağız
CHP milletvekili adayı Kazım Umdular, CHP iktidarında sosyal devlet projeleri ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva