HABERLER>EGE
17 Aralık 2011 Cumartesi - 12:54

Muhalefetken açtığı dava başına dert açtı

Muhalefetteyken açtırdığı davanın bugün cezasını ödemek durumunda kalan Belediye Başkanı Uysal, "Böyle olacağını düşünmemiştim" dedi.

Muhalefetken açtığı dava başına dert açtı

AYDIN - Kuşadası’na bağlı Davutlar Beldesi'nin DP'li Belediye Başkanı Tuncay Uysal, seçilmeden önce belediye binasının yapımında mağdur edilen 116 kişiye öncülük etti ve avukat arkadaşına yönlendirip o dönem ANAP'lı Adem Tuna'nın Başkanlık yaptığı belediyeye dava açılmasını sağladı. 2002 yılında görülmeye başlanan dava bir ay önce sona erdi. Belediyenin 116 kişi ile avukatlık ve mahkeme giderleri dahil olmak üzere toplam 1 milyon 151 bin TL ödemesine karar verildiKuşadası İlçesi'ne bağlı Davutlar Beldesi'nin dönemin Belediye Başkanı ANAP'lı Adem Tuna, belediye binasını yaptırmak üzere 116 üyeli Almancılar Yapı Kooperatifi'nin 3 dönümlük arazisini kamulaştırdı. Bugün kullanılan belediye binası, arazi üzerinde yükselirken, ANAP'lı Başkan Tuna'nın rakibi Tuncay Uysal, kooperatif yöneticilerine öncülük edip arkadaşı olan avukata yönlendirdi ve belirlenen kamulaştırma bedeline itiraz etmek üzere dava açılmasını sağladı. 2002 yılında açılan dava çeşitli nedenlerle 2011 yılına kadar sürdü.
 
Bu süreçte de muhalefette olan Tuncay Uysal Belediye Başkanı seçildi. Kuşadası Asliye Ceza Mahkemesi Davutlar Belediyesi'nin, 116 kişiye, kişi başı 8 bin 500'er TL ile avukatlık ve yargılama giderleri dahil olmak üzere toplam 1 milyon 151 bin lira ödenmesi kararlaştırdı. Belediye avukatları davaya itiraz etti, ancak yaklaşık bir ay önce Yargıtay da kararı onadı.
 
BELEDİYEYE HACİZ ŞOKU
Muhalefetteyken açtığı davanın cezasını çekmek zorunda kalan DP'li Belediye Başkanı Tuncay Uysal, istenen parayı ödeyemeyince, arkadaşı da olan mağdurların avukatı, belediyenin tüm hesaplarına haciz koydurdu. İki dönemdir başkanlık yapan Tuncay Uysal, "O dönemde vatandaşa öncülük ettim. Haklarını aramalarını sağladım. Avukata kendim götürdüm. Bugün mahkemenin verdiği karar sonrası kazandıkları parayı ben ödemek zorunda kalıyorum. 51 bin liralık avukat ve yargılama giderlerini ödedik. Yıl sonu olduğu için bütçemizden mahkemenin belirlediği rakamı ödeyemeyince avukat, İller Bankası gelirlerimiz de dahil olmak üzere tüm hesaplarımıza haciz koydurdu. Bunun üzerine 200 bin lira ödeyerek hacizi kaldırdık. Böyle olacağını düşünememiştim" dedi.
 
"BUYURSUN ÖDESİN"
Anavatan Partili Davutlar eski belediye Başkanı Adem Tuna, "O zaman İstimlak Yasası'na göre tespit yapıldı, parası bankaya yatırıldı. İtiraz etmek vatandaşın en doğal hakkıydı. O zaman da onlara öncülük yapan Tuncay Uysal, madem o kadar ödenmesi için çaba gösterdi, buyursun ödesin. Belediyelerde devamlılık esastır. 'Allah, herkesin gönlüne göre versin' diye bir söz vardır. Tuncay, beyin de gönlüne göre verdi" dedi.
 
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Manisa'da iki gizemli ölüm vakası
Manisa’nın Salihli ve Ahmetli ilçesinde iki vatandaş ölü bulundu.
Mucize bebek babasına teslim edildi
Muğla Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, 8 aylık hamile 19 ...
Fırtınada teknesi batan balıkçı, 5 mil yüzerek kurtuldu
Muğla'nın Gökova Körfezi açıklarında, telsizden fırtınaya yakalandığını ...
 
Manisa’da ‘aşkın tanımı’ tartışma başlattı
Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz'ün, göreve gelmesiyle başlattığı '251 ...
Tecavüz davasında kadınlardan yine eylem
Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde 2007 yılında 8 kişinin tecavüzüne uğradığı ...
Bu kadınlar asgari ücrete, balyozla taş kırıyor
Aydın'ın Nazilli İlçesi'ndeki Tekcan Doğaltaş ve Madencilik adlı firmada ...
 
Kardak'ta Yunan balıkçıların ihlali başladı
Kardak kayalıklarına bu sabah saatlerinden itibaren gelen 12 Yunan balıkçı ...
Manisa’da motosiklet kamyonla çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı
Manisa'nın Turgutlu İlçesi'nde, kamyonla çarpışan motosikletin kasksız ...
Kuşadası Limanı'ndaki yıkımda geri adım
Kuşadası Limanı'ndaki, imara ve hukuka aykırı olarak yapıldığı gerekçesiyle, ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva