HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
29 Ocak 2022 Cumartesi - 18:33

Mübadelenin 99. yılı Karşıyaka'da anıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, Batı Trakya Toplumsal Dayanışma Günü ve 30 Ocak Mübadele Anlaşması'nın 99. yılı anma etkinlikleri kapsamındaki panele katıldı. Özuslu, “Savaşın, acıların insan üzerinde yarattığı duyguların bir daha asla olmaması için hükümetlere, devletlere, Birleşmiş Milletler'de ne kadar devlet varsa hepsine çok büyük sorumluluk ve iş düşmektedir. Siyaset bunu çözmek ve başarmak zorundadır” diye konuştu.

Mübadelenin 99. yılı Karşıyaka da anıldı

Batı Trakya Toplumsal Dayanışma Günü ve Türkiye ile Yunanistan arasında yapılan mübadele anlaşmasının 99'uncu yılında Karşıyaka Ahmet Piriştina Kültür Merkezi'nde panel düzenlendi. Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliğe İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, 21. Dönem İzmir Milletvekili Kemal Vatan, CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı ve Balkan Masası Sorumlusu Görkem Duman, sivil toplum kuruluşlarının başkanları ile temsilcileri, oda ve derneklerin temsilcileri, muhtarlar, Balkan ve Göçmen derneklerinin temsilcileri, akademisyenler, meclis üyeleri ve yurttaşlar katıldı.



Özuslu: “Siyaset bunu çözmek zorundadır”
İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, “İnsandan bahsetmemiz gerekiyor. 2 milyona yakın insan doğduğu, doyduğu, yaşadığı, büyüdüğü, koştuğu, eğlendiği, sevdiği, öldüğü topraklardan göç etmek zorunda bırakılıyor. Ata toprağını bırakıp başka bir toprağa gitmesinden bahsediyoruz. Günümüzde hala bu tür insan hareketleri, göçler devam ediyor. İnsanlık dramları yaşanıyor. 50-100 sene sonra panellerde, kitaplarda, şarkılarda anlatılacak. Akdeniz'de botları batırılarak ölüme terk edilmeye çalışılan göçmenleri de düşünmek lazım. Avrupa'da herhangi bir ülke sınırından bir yere giderken güvenliklerin tekme tokat çelmelerle yere yıkmaya çalıştığı insanları da görmek lazım. Savaşın, acıların insan üzerinde yarattığı duyguların bir daha asla olmaması için hükümetlere, devletlere, Birleşmiş Milletler'de ne kadar devlet varsa hepsine çok büyük sorumluluk ve iş düşmektedir. Siyaset bunu çözmek ve başarmak zorundadır. Devletlerin yaşattığı sorunların, insanların acısı haline dönüştüğünde baş edilemeyecek felaketlerle karşı karşıya kalınıyor” dedi.

“İyi ki varlar”
Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, “İyi ki varlar, iyi ki gelmişler. Bu vatan hepimize yeter. Onların varlığıyla zenginleşiyor her şey” şeklinde konuştu. CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı ve Balkan Masası Sorumlusu Görkem Duman ise şöyle dedi: “Balkanlar bizim için barışın en güzel yaşanacağı yerdir. Bunun için her şeyi yapmaya hazırız” dedi. 21. Dönem İzmir Milletvekili Kemal Vatan, “20 yaşında göç ettim. Göçmenliği iliklerime kadar yaşadım. Çok şükür çalıştık, çabaladık bugünlere ulaştık” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından moderatörlüğünü Doç. Dr. Bilgin Çelik'in yaptığı, Doç. Dr. Tuncay Ercan Sepetçioğlu ile Prof. Dr. Hasan Mert'in konuşmacı olarak katıldığı panelle etkinlik devam etti. 

 
'Türkiye'nin kaderini gençler belirleyecek'
 
İzmir takımlarının özel maçında Göztepe galip
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Üç bin fidan toprakla buluştu… Başkan Soyer'den 'yol ayrımı' vurgusu
Menderes'te gerçekleştirilen fidan dikimi töreninde konuşan İzmir Büyükşehir ...
Başkan Karakayalı’dan Cumhur İttifakı’na sert sözler: Kültür seviyesi düşük insanlar!
Kemalpaşa Belediye Meclisi’nde Cumhur İttifakı meclis üyeleriyle yaşanan ...
Zabıta Koordinasyon Kurulu Dikili'de toplandı
İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı öncülüğünde 30 ilçe ...
 
'Başka Bir Tarım Mümkün' diyenler kazandı!
'Başka Bir Tarım Mümkün' diyenler kazandı!
Büyükşehir'in 2021 yılı bütçe karnesi: Hedef tuttu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2021 yılı bütçe gerçekleşme raporunun ...
'Foto Resne’nin izinde İzmir Hikayeleri' sergisi açıldı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer “Foto Resne’nin izinde İzmir ...
 
Çiğli’de kaçak moloz seferberliği sürüyor
Çevre kirliliğini önlemek amacıyla izinsiz moloz ve hafriyat dökümüyle ...
Başkan İduğ'dan geleceğin pastacıların istihdam sözü: Sizlere 'Altın Bilezik' takıyoruz!
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, İzmir Şekerciler ve Pastacılar ...
Mikrofon Bucalı öğrencilerde
Buca’da üniversitelilerin ikinci adresi olan Tarık Akan Gençlik Merkezi’nde ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Avrupa’yı daha da zor günler bekliyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Galiba, bu filmi seyretmiştik…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden 'erken seçim' için meydan okudu?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
1 Temmuz eşiği ve normalleşememe!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva