HABERLER>DÜNYADAN
29 Ocak 2013 Salı - 10:34

Mısır'da sıkı yönetim ilan edildi!

Mısır hala diken üzerinde. Mursi karşıtları sokaklara döküldü. Yüzlerce insan yaralandı. Mursi, Port Said, İsmailiye ve Süveyş kentlerinde bir ay boyunca olağanüstü hal ilan edildiğini açıkladı.

Mısır da sıkı yönetim ilan edildi!

KAHİRE - Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, cuma gününden bu yana ülkede 47 kişinin hayatını kaybettiği 433 kişinin yaralandığı olayların ardından Port Said, İsmailiye ve Süveyş kentlerinde bir ay boyunca olağanüstü hal ilan edildiğini açıkladı.
 
Mısır'da ülkenin farklı bölgelerinde protestocularla polis arasında çatışmalar devam ederken, Cumhurbaşkanı Mursi resmi televizyonda yaptığı açıklamada, Port Said, İsmailiye ve Süveyş kentlerinde bir ay boyunca olağanüstü hal ilan edildiğini, yerel saatle akşam 21'den sabah 6'ya kadar sokağa çıkma yasağı uygulanacağını bildirdi.
 
Mursi, "Zorunlu olmasaydım böyle kararlar almak istemezdim. Bu kararlar kan dökülmemesi ve güvenliğin sağlanması için alınmıştır" dedi.
 
"Son dönemde kamu kurumları ve özel kuruluşlara yapılan saldırıların devrim ruhuyla ve barışçıl gösterilerle bağdaşmadığını" ifade eden Mursi, Mısır halkının yaşanan şiddet olaylarına yabancı olduğunu kaydetti.
 
Olup bitenleri bir "karşı devrim çabası" olarak niteleyen Mursi, "Vatanı korumak herkesin sorumluluğundadır. Bunun için kararlılıkla ve kanunlar çerçevesinde mücadele edeceğiz. Yargı kararlarına herkes saygı göstermeli. Hiç kimseye ayrımcılık yapılmıyor. Ülke güvenliğine yönelik tehditlerle kanun gücü yoluyla yüzleşeceğiz" diye konuştu.
 
"İstikrar ve güvenliğin sağlanması için diyalogdan başka bir yol olmadığını" söyleyen Mursi, siyasi çevrelere sorunları diyalog yoluyla çözme çağrısında bulundu. Mursi, diyalog toplantılarının mekanizmaları ve ana başlıkları konusunda bir bildiri yayımlayacağını açıkladı.
 
Mısır'da devrimin ikinci yıl dönümü nedeniyle de cuma günü başkent başta olmak üzere ülke genelinde başlayan protestolarda göstericilerle polis arasındaki çatışmalarda çok sayıda kişi ölmüştü. Ardından dün Port Said kentindeki olaylar patlak vermişti. Port Said Stadyumu'nda geçen yıl 74 kişinin hayatını kaybettiği maç faciasının ardından mahkemenin 21 sanığı idama mahkum etmesiyle kentte protesto gösterileri başlamış, göstericilerle polisin çatışmasında çok sayıda can kaybı olmuştu.
 
Son bilgilere göre, ülkede cuma gününden bu yana olaylarda 47 kişi öldü, 433 kişi yaralandı.

PORT SAİD'DE 7 KİŞİ ÖLDÜ
Mısır'ın Port Said kentinde göstericilerle protestocular arasında devam eden çatışmalarda 7 kişi daha hayatını kaybetti. Devrimin ikinci yılı nedeniyle cuma günü başkent Kahire başta olmak üzere ülke genelinde başlayan gösterilerde yaşamını yitirenlerle birlikte toplam ölü sayısı 47'ye ulaştı.
Port Said Stadyumu'nda geçen yıl 74 kişinin hayatını kaybettiği maç faciasının ardından mahkemenin 21 sanığı idama mahkum etmesi üzerine dün başlayan protesto gösterileri devam ederken, eylemcilerle polis arasındaki çatışmalarda 7 kişinin daha öldüğü bildirildi. Böylece, devrimin ikinci yılı nedeniyle cuma günü başkent Kahire başta olmak üzere ülke genelinde başlayan gösterilerde yaşamını yitirenlerle birlikte toplam ölü sayısı 47'ye yükseldi. Toplam yaralı sayısının ise 433 olduğu kaydedildi. Görgü tanıkları, Port Said kentinde 29 cenazenin kaldırılması sırasında bir grup maskeli eylemcinin emniyet güçlerine ateş açtığını ileri sürdü.
 
SÜVEYŞ MÜZESİ'NDE BAZI ESERLER YAĞMALANDI
Mısır'ın Süveyş kentindeki tarihi müzenin ve Muhammed Ali Sarayı'nın kimliği belirsiz kişilerin saldırısına uğradığı ve tarihi eserlerin çalındığı bildirildi. AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, 4 gündür devam eden olaylar sırasında, güvenlik zaafından faydalanmak isteyen kişilerce Süveyş Müzesi'nin basılıp bazı tarihi eserlerin çalındığı, merkez hapishanesinin de göstericiler tarafından çembere alındığı belirtildi.
 
Mısır ordu sözcüsü Yarbay Ahmed Muhammed Ali, yaptığı açıklamada, vatandaşların tespit edebildikleri sabotajları, suç işleyen kişileri ve süpheli grupları bildirebilmesi için acil durum hatları oluşturulduğu belirtildi. Ali, Süveyş kentinde görev yapan 3. ordu birliklerinin yoğun güvenlik önlemleri aldığını ifade etti.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bilal-İzmirli 29 Ocak 2013 Salı 23:04

Mısır'da sıkı yönetim ilan edildi!....ARAP BAHARI BU DEMEKKİ.YOLLA TİMUR MISIRADA 50 FİL YOLLA.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Obama’nın cevap aradığı Suriye sorusu
ABD Başkanı Barack Obama, Suriye'ye olası bir ABD askeri müdahalesinin, ...
İş bulmak için CV'sinde kendini sattı!
Fransa’da yaşayan Philippe Dubost iş bulamayınca sıra dışı bir CV hazırladı. ...
Netanyahu’ya karikatür özrü
Sunday Times'ta, İsrail Başbakanı Netanyahu'yu hedef alan karikatür nedeniyle, ...
 
Fantazi yaparken sevgilisini öldürdü!
İsveç'te bir adam sado-mazoşist ilişkiye girdiği sevgilisini öldürdü. ...
‘Doğalgazımızı Türkiye satsın’
Kıbrıs Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu II. Hrisostomos, sürpriz bir ...
Facia sonrası büyük dram: Ölenlerin telefonları susmuyor
Son 50 yılın en büyük yangın felaketini yaşayan Brezilya'da ölenler için ...
 
7 yıl sonra ilk beyin hareketi!
Yedi yıldır bitkisel hayatta bulunan İsrail eski Başbakanı Ariel Şaron'un ...
Böylesi görülmedi: Kurt sürüsüne liderlik yapıyor
Almanya'da yaşayan Werner Freund 29 kurttan oluşan sürünün lideri...
Medvedev: Esad ölümcül hata yaptı
Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Acılar ‘askı’da!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva