HABERLER>EKONOMİ
20 Ocak 2012 Cuma - 08:42

Metro için hazırız, karar bekliyoruz

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Büyükşehir Belediyesi'nin hükümet tarafından yapılmasını talep ettiği 'Üçkuyular-Narlıdere', 'Üçkuyular-Buca Tınaztepe', 'Halkapınar-Otogar', 'Narlıdere-İstikham-Urla-İYTE Kampusü', 'Evka 3-Bornova Merkez' projelerini devralmak için ön hazırlığı tamamladı.

Metro için hazırız, karar bekliyoruz

İZMİR - Bakanlık Müsteşar Yardımcısı Suat Hayri Aka, Büyükşehir sınırlarındaki metro hattı projelerini devralmak için ön hazırlık yaptıklarını belirterek, Bakanlar Kurulu kararının ardından çalışmalara başlayacaklarını açıkladı. Aka, "Biz hazırız. Görev verilirse hemen yapmaya başlarız. Ankara'daki metro projelerini de biz yapıyoruz. Hemen verilecekmiş gibi hazırız. Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın İzmir metrolarını bakanlığımıza devrine ilişkin teklifinin Bakanlar Kurulu'nca uygun görülmesini bekliyoruz. Halen 11 kilometre olan metro ağını 70 kilometreye çıkarmayı planlıyoruz" dedi.
 
Aynı zamanda EXPO Yürütme Komitesi Üyesi olan Aka, EXPO 2020 öncesi İzmir'in kent içi trafiğini rahatlatacak ve diğer bölgelerle bağlantısını artıracak yatırımlara hız verdiklerini açıklayarak, "EXPO 2020'nin İzmir'de düzenlenecek olması, projelere güç kazandıracak. EXPO adaylığında İzmir'e önemli yatırımlar yapacağız" diye konuştu.
 
KUZEY RAHATLAYACAK
Kent içi ulaşımı rahatlatacak ve kent ile diğer bölge ve şehirler arasında ulaşımı kısaltacak projeler olmak üzere iki boyutlu çalıştıklarını vurgulayan Aka, İZKARAY projesi ile İzmir Körfezi'nin çevresini raylı sistem ile birbirine bağlayacaklarını söyledi. Raylı çevre yolu ile Bornova, otogar, Buca ve Balçova'nın Körfez geçişine ve otoyola bağlanacağını dile getiren Aka, "İzmir-Çanakkale-Edirne-Avrupa otoyolu da kent içi ulaşımı rahatlatacak. İzmir-Çandarlı arası 85 kilometre. Bu hat Çiğli, Menemen, Foça ve Aliağa üzerinden Çandarlı Limanı'na hızlı, güvenli ulaşım sağlayacak. Kent içi trafiği rahatlatacak bir başka proje de Konak Tüneli" dedi.
Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu, İzmit Körfez Geçiş Projesi'nin ihalesi tamamlanan ve 6.3 milyar dolar yatırımıyla bittiğinde Türkiye'nin bugüne kadar gerçekleştirdiği en büyük yap-işlet-devret projesi olduğunu belirten Aka, proje kapsamında 3 bin 550 metre uzunluğunda dünyanın en uzun köprüsünün inşa edileceğini açıkladı. Yüksek hızlı tren ve otoyol projeleri ile İzmir'in diğer kentlerle ulaşım süresinin kısalacağını vurgulayan Aka, şöyle devam etti: "Otoyol ile İstanbul'a seyahat süresi 3.5 saate, Ankara'ya 4 saat, Antalya'ya 4 saat 15 dakikaya düşecek.
 
KEMALPAŞA'YA LOJİSTİK KÖY
Kemalpaşa'da 3 milyon metrekare alanı, 173 bin metrekare kapalı alanı ile Türkiyenin en büyük lojistik merkezini kuracaklarını belirten Aka, projenin 2010'da tamamlandığını vurguladı. Ege'nin tüm yüklerinin burada toplanacağını belirten Aka, lojistik köyün Çandarlı Limanı'na ve Torbalı'ya otoyol ve demiryolu ile bağlanacağını söyledi.
Yeni yat limanı projeleriyle İzmir'de yat limanı sayısını 6'dan 23'e, yat bağlama kapasitesini de 1965'ten 7 bin 765'e çıkarmayı hedeflediklerini belirten Aka, bu yıl içinde Karaburun, Yeni Foça, Çeşme-Şifne yat limanı için yap-işlet-devret modeliyle ihaleye çıkılacağını açıkladı.
 
Deniz uçağı başlıyor
Antik Efes Limanı'nı canlandırmak için bir proje yapacaklarını dile getiren Aka, İzmir ve Çeşme arasında deniz ulaşımını 3 saat azaltacak deniz otoyolu projesini de planladıklarını söyledi. Havacılık yatırımlarına değinen Aka, "Orta ve uzun vadede yapılacak Vecihi Hürkuş Havalimanı Çiğli'nin kuzeybatısında yer alacak. Çeşme ve Alaçatı'da küçük uçakların kullanabileceği turizm havalimanları yapılacak. Suya iniş kalkış yapabilen taksi havayolu şirketi Seabird, Alaçatı beldesinde çok yakında hizmete başlayacak. İzinleri alındı, yasal altyapısı tamamlandı. Yakında uçuşlar başlayacak" dedi. (Yeni Asır – Sinan Doğan)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ali AYVAZ + TOLGAYA 20 Ocak 2012 Cuma 17:34

Aklın Yolu Birdir. Aziz BAŞKAN , Yukarıdaki METRO PROJELERİNİ Hazırlattı, Gayet Güzel Başta Aziz BAŞKAN Olmak Üzere Emegi GEÇENLERE Teşkkür Ederiz AMA Bir teşekkürde Sizden Bekliyoruz. PROJELERİ DEVİR ALMAYA HAZIRIZ İMZAYI ATAR ATMAZ YUKARDAKİ 70 KM.lik METRO HATTINI YAPMAYA HEMEN BAŞLIYACAGIZ DİYOR. Kim Diyor ULAŞTIRMA BAKANI, Bin Ali YIDIRIM . Dedigini Yapar, Tıpkı ALİAGA-MENDERES METRO Hattı Gibi.Halkapınar spor Kompleksi Gibi. Yüreginizi Serin Tutun. İZMİRDE ARTIK DEGİŞİM DÖNÜŞÜM BAŞLAD

Yorumu oyla      14      6  
Tolga 20 Ocak 2012 Cuma 14:13

Metroyu yıllardır engelleyen hükümetin ta kendisidir sürekli ihaleler iptal ediliyor. Hatta bir ara belediye kendi öz kaynağı ile yaptırıyordu metroyu. Halk artık sıkıldı hükümet metoryu yaparsa bunu seçimlerde kullanacaktır. Ama izmirin refahı ve halkın konforunu düşünerek belediyenin bu işi hükümete devretmesi lazım

Yorumu oyla      15      8  
Ali avaz 20 Ocak 2012 Cuma 13:27

Ya kardeşim hep laf 11 yıldır ne yaptınızki bu soylediklerinize inanalım, hepsi laf-ı güzaf, hikaye antlatılması ülkemiz insanına uyku sağlıyor, yol devam sırrı bulmuşunuz...

Yorumu oyla      18      9  
mehmet 20 Ocak 2012 Cuma 11:45

başkan daha ne duruyorsun. devret gitsin. senin inadın yüzünden bizler çile çekiyoruz.yaparlarsa vatandaş kazanır,izmir kazanır,yapamazlar ise elinize koz geçer. 5 yıl kaybettik bir beş yıl daha kaybetmeye lüksümüz yok.

Yorumu oyla      15      15  
Mert 20 Ocak 2012 Cuma 10:20

Eğer hükümet bu bahsi geçen yeni metro yatırımlarını yapmaya başlasın, İzmir uçmaya başlar. Bence tüm bu metro yatırımları planlı bir şekilde işinin ehli vizyoner kişiler tarafından yapılırsa olmaması için bir neden yok.Tabi bu vizyoner sözüm Kocaoğlu için geçerli değil. Onlar senelerdir tamamlayamadıkları, Hatay-İnönü Caddesi-Üçkuyular'da oturanların,okuyanların,çalışanların ve işverenlerin hayatlarını mahveden metrocuğu tamamlayıp, artık bu işten çekilsinler.

Yorumu oyla      17      19  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TÜSİAD Genel Kurulu'nda Boyner güven tazeledi
TÜSİAD'ın 19 Ocak 2012 Perşembe günü (bugün) gerçekleşen 42. Genel Kurulu ...
İzmir’in en yüksek ikiz binalarının temeli atıldı
Folkart Towers 200’er metre yüksekliğindeki 40’ar katlı iki kulesiyle ...
Koç: Herkesin alacağı klasta bir araba olacak
Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, yerli otomobil konusunda, ...
 
Babacan: Türkiye'ye bu yıl 1.5 milyar dolar geldi
Başbakan Yardımcısı Babacan, bu yılın her açıdan 2011'den daha iyi olacağını ...
5 milyon kişi bu zam haberini bekliyordu
Tasarının yasalaşmasının ardından 15 gün içinde sendikalar ile hükümet ...
EXPO 2020 logo tartışması büyüyor
Önceki gün açıklanan, insan ve güneş simgelerini barındıran EXPO 2020 ...
 
Ve beklenen oldu: Kodak daha fazla dayanamadı
Fotoğraf dünyasının en önemli şirketlerinden Kodak Co., müşterilerinin ...
Bankalardan kredi kartına taksitle işsizlik maaşı
Bankalar kredi kartı kullanan özel sektör çalışanına 'Kriz var, işsiz ...
Lord Mayor’dan EXPO desteği
İzmir Ticaret Odası'nın (İTO) konuğu olarak kentte bulunan Londra Finans ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva