HABERLER>EKONOMİ
18 Ocak 2012 Çarşamba - 19:39

Lord Mayor’dan EXPO desteği

İzmir Ticaret Odası'nın (İTO) konuğu olarak kentte bulunan Londra Finans Merkezi Başkanı Lord Mayor David Wootton, EXPO 2020 projesi için İzmir'e destek sözü verdi.

Lord Mayor’dan EXPO desteği

İZMİR - 'Kamu-Özel Sektör İşbirliklerinin Tesisinde İngiltere Tecrübesi' adlı toplantı Londra Finans Merkezi Başkanı Lord Mayor David Wootton, İngiltere İzmir Konsolosu Willy Buttigieg ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun katılımı ile gerçekleştirildi. Toplantıya ev sahipliği yapan İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Lord Mayor'un 2007 yılı Kasım ayında Oda'yı ziyaret eden Prens Charles'tan sonra en önemli konukları olduğunu belirterek Mayor'un İngiltere'de bakanlık düzeyinde bir görev yürüttüğünü vurguladı.
 
Demirtaş İngiliz konuklara İzmir'in yatırım olanaklarını belirterek "2010 yılında İngiltere'ye 7.2 milyar dolar ihracatımız ve 4.6 milyar dolar ithalatımız olduğunu görüyoruz. Hedef 2015 yılına kadar iki ülke arasındaki ticaret hacminin iki katına çıkarılması. Şu anda ikili ticaret ve hedef ortada. Türkiye, İngiliz yatırımcılar için büyük fırsatlar sunuyor" diye konuştu. Demirtaş, İzmir'de de 101 İngiliz sermayeli şirketin bulunduğunu hatırlatarak gerçekleştirilen panel ile karşılıklı ilişkilerin geliştirilmesi için önemli adımlar atılacağına inandığını kaydetti.
 
LORD MAYOR: DESTEK VERMEK İSTİYORUZ
Londra Finans Merkezi Başkanı Lord Mayor David Wootton ise, EXPO 2020 alanını Körfez'in karşısından görme fırsatı bulduğunu belirterek "İzmir'e başarılar dilemek istiyoruz. EXPO için verebildiğimiz kadar destek vermek istiyoruz" dedi. Kendisinin İngiltere'nin uzmanlığını artırmak ve kilit istihdam piyasalarındaki gelişmeler katkıda bulunarak ticaret ve yatırımı geliştirmek olduğunu vurgulayan Wootton, bu noktada eğitimin de önemli olduğunu, İTO'nun kurduğu bir üniversitenin bulunmasını da kendisini mutlu ettiğini dile getirdi.
 
TÜRKİYE KİLİT ORTAĞIMIZ
Wootton, küresel işletmelerin sermaye artırmaya, risk yönetimi sağlamaya ve dünya çapında ürünler edinmeye çalıştığını vurgulayarak, "Hiçbir piyasa Londra'nın finansal önemine erişemiyor. Türkiye gerçekten bizim kilit bir ortağımız" değerlendirmesini yaptı. Konuşmasında iki ülke arasındaki ticaret hacmini iki katına çıkarmak istediklerini, bunda İzmir'in büyük rolünün olacağını ifade eden Wootton, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile geçtiğimiz Kasım ayında yaptıkları görüşmenin de ikili ilişkilere büyük yarar sağladığını kaydetti. Wootton, "Özellikle Londra'nın Birleşik Krallık'ın bu konudak uzmanlığı Türk ortaklarına yardımcı olacaktır çünkü Türk ortaklarının önemli hedefleri bulunmakta" dedi.
 
Altyapı projeleri için EXPO 2020 projesinin önemli olduğunu, örneğin Çandarlı Limanı gibi projelerin de aynı şekilde önem taşıdığını vurgulayan Wootton, Türkiye'deki kamu ve özel sektörün arasındaki ortaklıklar görmekten mutluluk duyduklarını söyledi.

KOCAOĞLU'NDAN "DALGAKIRAN" KUTLAMASI
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da bir yandan ulaşım altyapısı ve kent dönüşümü hakkında çalışma yürütürken diğer yandan tarihi dokuyu gün ışığına çıkarmaya çalıştıklarını dile getirdi. İzmir'i turizm ve hizmet sektörlerinde geliştirmeye de büyük önem verdiklerini kaydeden Kocaoğlu, özellikle çevre altyapıları konusunda dünyadaki 8-10 kentten biri olma yolunda önemli adımlar atıldığını ifade etti. Kocaoğlu, İTO'nun kazandığı Dalgakıran yapımı ihalesi konusunda da "Dün de yapılan ihalede İTO hemen karşıdaki mendireği almakla bu hedef doğrultusunda önemli büyük bir adım atmış oldu. Karar veren meclis üyelerini ve yönetimi kutluyorum. Kentimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi. (DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Aliağa daha çok altyapı hizmetini hak ediyor'
Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, Türkiye'deki demir çelik üretiminin ...
Emekliye zammın üst sınırı ne kadar olacak?
Çalışma Bakanı Çelik, emekli maaşlarına yansıyacak artışların üst sınırının ...
Menemen Ticaret Odası Başkanı vefat etti
Menemen Ticaret Odası Meclis Başkanı Remzi Aktan (64) vefat etti.
 
Tarihi Dalgakıran’da marinalar çakıştı: Ne olacak şimdi?
Konak Pier önündeki tarihi dalgakıran, kıran kırana bir mücadelenin ardından ...
Marketten kartla para çekme dönemi başlıyor
Türkiye POS’tan para çekme dönemi başlatıyor. Visa ve Master Card’ın başlattığı ...
Ekonomi dünyasına uyarı: En kötüsüne hazır olun!
Dünya Bankası küresel ekonomi için büyüme tahminini aşağı çekti. Gelişmekte ...
 
PTT İzmir merkezli e-AVM kuruyor!
PTT, Türkiye’de geçtiğimiz yıl 10 milyar TL’lik ciroya ulaşan e-ticaret’ten ...
İşte İzmir'in EXPO 2020 logosu
İzmir EXPO İzmir 2020 sürecinde iletişim sürecinin en önemli ayağını oluşturan ...
Çin'in yüzde 0.2'si dünyaya yetti
Avrupa'da bitmek bilmeyen krize karşın, Çin'de büyümenin beklentileri ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva