HABERLER>POLİTİKA
11 Ocak 2012 Çarşamba - 16:56

Menemenliler Bakan Eker’e Büyükşehir’i şikayet etti

AK Parti İl Başkanlığı’nı ziyaret eden Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker’e Büyükşehir’in yapacağı Menemen’deki katı atık tesisi şikayet edildi.

Menemenliler Bakan Eker’e Büyükşehir’i şikayet etti

FATİH YAPAR/EGEDESONSÖZ-Çeşitli temaslarda bulunmak üzere İzmir’e gelen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Menemen’de yapmayı planladığı Katı Atık Kompost Tesisi gündeme geldi. Büyükşehir’in Menemen Belediyesi’nden devraldığı 1994 yılında yapılan eski tesisi geliştirerek yapacağı yeni projenin pamuk tarlalarına doğru genişleme alanını gösteren AK Parti Menemen İlçe Başkanı Arif Kuran, projeyi Bakan Eker’e şikayet etti. İl Başkanı Ömer Cihat Akay da Büyükşehir’in alacağı ‘kamu yararı’ kararının önüne geçilmesini istedi.

 
Bakan Eker’e elinde fotoğraflarla alanı gösteren İlçe Başkanı Kuran, “Büyükşehir Belediyesi buraya çöp tesisi kurmak istiyor. Menemen halkı başta olmak üzere sivil toplum kuruluşları ve bizler bu projenin ilçemize uygulanmasını istemiyoruz. Burası mutlak tarım alanı. Böyle bir tesisin kimseye faydası olmaz” dedi. Büyükşehir Belediyesi’nin 52 milyon TL ödeyerek Menemen Belediyesi’nden devraldığı eski tesisin yeni projede en büyük gerekçe olduğunu anlatan Başkan Kuran, “Bize eski tesisi gerekçe gösteriyorlar. Büyükşehir Belediye Başkanı ‘oraya şu kadar para harcadım’ diyor. Üzerinde tarım yapılan toprakları talan edecekler” dedi.
 
KURUL ONAYI LAZIM
İlçe Başkanı Kuran’ın gösterdiği fotoğrafta yer alan pamuk tarlasını görünce “buraya tesis kurulamaz” diyen Bakan Eker, “Bir yerde pamuk tarlası varsa orası sulanıyor demektir. Sulanan yani mutlak tarım arazisi olan yere birinci sınıf tarım arazisi olduğu için başka bir tesis kurulamaz. Böyle bir projenin öncelikli olarak Toprak Koruma Kanunu çerçevesinde incelenmesi gerekiyor. Büyükşehir Belediyesi’nin İl Toprak Koruma Kurulu’ndan onay alması gerekir. Burası ile ilgili çevre, sağlık, tarım bakanlıkları ile ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının yanında sivil toplum kuruluşları ortak karar vermelidir” diye konuştu. Eker, alan ve yapılacak proje ile ilgili Büyükşehir Belediyesi’nin almaya çalıştığı ‘kamu yararı’ kararın verilmemesini isteyen partililere “O koyuyu yakından takip edeceğim” diye konuştu.
 
KORKUYORUZ
İlçe Başkanı Kuran’ın daha sonra, 203 bin metrekare alanda yapılacak proje için Büyükşehir Belediyesi’nin ‘kamu yararı’ kararı almadığını hatırlatması üzerine İl Başkanı Ömer Cihat Akay araya girerek projenin engellenmesini istedi. Akay, “Burada çöp depolama alanı istemiyoruz sayın bakanım. Aman bu karar (Büyükşehir’in alacağı kamu yararı kararı) gözden kaçar ondan korkuyoruz. Dikkatli olalım” dedi.
 
EXPO DESTEĞİ
Tarımsal desteklemelerden İzmir’in hak ettiği payı aldığını ifade eden Bakan Eker, İzmir’in Türkiye’de tarım alanında önemli bir bölgesi olduğunu söyledi. İzmir’in EXPO 2020 adaylığında bakanlık olarak destek vereceklerini söyleyen Eker, “Antalya’nın EXPO’yu alma sürecinde Paris’teydim. İzmir’in geleceğiyle ilgili önemli olan EXPO kararı da bir yıl sonra verilecek. Bakanlık olarak önemli uluslararası etkinlikleri İzmir’de yapacağız. Dünya’nın dikkatini buraya çekmek için katkılarımız olacak. Menemen’deki enstitümüzü uluslararası etkinliklere ve toplantılara açtık. Balkanlar, Orta Asya ve Afrika’dan gelen heyetler görüşmeler ve toplantılarını burada yapacaklar” ifadelerini kullandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ak fikirli 13 Ocak 2012 Cuma 12:33

ahmet arkadaş kayalık taşlık yerde kabul etmiyor, ben güzelim pamuk tarlalarına yapılmasına göz yumarmıyım. zaten TARİM BAKANI son noktayı koydu...

Yorumu oyla      12      6  
A.K. 12 Ocak 2012 Perşembe 14:16

Ak fikirli aldın mı cevabını... Belli ki orada oturan insanlar senin gibi düşünmüyor. Bak Ahmet arkadaş sana ne yazmış?

Yorumu oyla      14      6  
ahmet 12 Ocak 2012 Perşembe 13:22

Sayın ak fikirli görünen kara fikirli arkadaş, Pınarbaşı zaten yıllarca taş ve mıcır ocaklarında çekti hala çekiyor. O ocaklar da bu mücadele çerçevesinde kapatıldı. Orada ki halkın yıllarca yuttuğu toz-pis yetmiyormuş gibi çöp te buraya taşınsın diyorsun. Oturduğun yerden saçma sapan çözüm önerileri ile eline bir şey geçmez...

Yorumu oyla      14      6  
12 Ocak 2012 Perşembe 11:47

aç tavuk kendini buğday anbarında görürümüş

Yorumu oyla      19      6  
menemenin GURUUR 12 Ocak 2012 Perşembe 11:41

SAYIN BELEDİYE BAŞKANIM ARİF KURANA SAYGILARIMMIZLA ,

Yorumu oyla      16      13  
ak fikirli 12 Ocak 2012 Perşembe 11:28

sayın A.K AL SANA YER IŞIKENT-PINARBAŞI tarafında kapatılmış taş ocakları var binlerce dönüm arazi kayalık ve çukur artık ruhsatlarıiptal edilmiş 20 tane çöp fabrikası yapılılır o alana hem çöpler kilometrelerce gezmez .. yapılacak tesis çevreyede zarar vermeyeceğine göre sorun olmaz.

Yorumu oyla      13      7  
menemen li 12 Ocak 2012 Perşembe 10:11

İŞTE MENEMEN BELEDİYE BAŞKANIMIZ,SAYIN ARİF KURAN ŞİMDİDEN HAYIRLI OLSUN

Yorumu oyla      17      15  
Faruk Tamuygur 12 Ocak 2012 Perşembe 09:41

Aslında;o tesis Tansu hanımın döneminde çöp tesisi olarak kurulmuş ve Menemen Belediye'sinin sırtına büyük bir borç yükü olarak binmişti.Yanılmıyorsam Fransız Frang'ı cinsinden 70 trilyon TL. borçlanmıştı o zamanki belediye.Şimdi;siz Menemen Belediyesi olarak,uyanıklık yapıp bu tesisi 52 trilyon'a Büyük şehir'e satacaksınız,belediye ödediği bu kadar yüksek meblağı sokağa mı atacak? Geçmiş'te yapılan büyük hataların vebalini ödüyoruz.Hatanın hatasını yapıyoruz.Yazık bu millete....

Yorumu oyla      17      6  
A.K. 12 Ocak 2012 Perşembe 09:40

Sn. Hüseyin Ahmetoğlu, koordinatörlüğünü yaptığın partine söyle de yer göstersinler o zaman. Allianoi'den HES'lere doğayı katleden bir partinin üyesi olarak böyle sözüm ona doğacı bir yaklaşım sergilemeniz çok garip... Ak fikirli arkadaşım bu sözler senin için de geçerli.

Yorumu oyla      16      7  
ak fikirli 12 Ocak 2012 Perşembe 08:57

tebrik ederim Arif başkan... çöp işine son noktayı koydun, Bu haber MENEMEN'E MÜJDE AZİZ KOCAOĞLU ve onun Menemendeki çöp işbirlikçilerine ders olsun.. kendilerine başka çöplük arasınlar..

Yorumu oyla      15      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şalvarlı kadınlardan Kılıçdaroğlu'na destek
Selçuk'un Belevi beldesinde yaşayan kadınlar hak ve hukuk için seslerini yükseltti.
Konak’ta genel merkez soruşturması!
CHP Konak İlçe Örgütü, bir meclis üyesine ait olduğu öne sürülen ses kayıtları ...
AK Gençliğin kavgası büyüyor!
AK Parti Gençlik Kolları İl Başkan Adayı Çağatay Köse, İl Başkanı Bilal ...
 
'Lamı cimi yok tahliye edilmesi gerekir'
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, cezaevindeki Mustafa Balbay'ı kastederek, ...
CHP’li milletvekilleri fezlekeye karşı yürüdü
Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu hakkında fezleke hazırlanmasını protesto ...
CHP Balbay ve Haberal için Çiçek’in kapısını çaldı
CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven’in de aralarında bulunduğu ...
 
Damat, bakan danışmanı oldu
Atatürk aleyhindeki sözleriyle tanınan RP’li Şevki Yılmaz’ın damadı, Bakan müşaviri oldu.
Türeli, Balkan göçmenlerinin sorunlarını dinledi
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Rahmi Aşkın ...
Genel Merkez Karşıyaka'da son noktayı koydu
Delege seçimlerinin ardından kongre çalışmalarına sancılı başlayan AK ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva