HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
9 Eylül 2024 Pazartesi - 13:34

Menemen'de kurtuluş coşkusu!

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Türk ordusunun İzmir’e girişinin ve kurtuluşun yıl dönümü olan 9 Eylül, Menemen’de törenlerle kutlandı. Menemen’in 102. kurtuluş yıl dönümü etkinlikleri coşkuyla başladı. Törende konuşan Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, “Bugün, tarihin sayfalarına altın harflerle kazınmış, milletimizin bağımsızlık ve hürriyet mücadelesinin onur günüdür. 102 yıl önce tüm imkansızlıklara rağmen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının elde ettiği zafer, İzmir’in ve Menemen’in esaretten kurtulmasıyla nihayete ermiştir" dedi.

Menemen de kurtuluş coşkusu!

Türk ordusunun 26 Ağustos’ta başlattığı Büyük Taarruz neticesinde büyük bir özveriyle İzmir ve Menemen’i esaretten kurtardığı 9 Eylül 1922 tarihi, 102. yılında da gönüllerdeki saygı, minnet ve heyecanla yaşatılıyor. İzmir’in ve Menemen’in kurtuluşunun 102. yılı, Menemen’de gurur ve coşkuyla kutlandı. Menemen Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen çelenk ve geçit töreninde, marşlar hep bir ağızdan söylenirken, ay yıldızlı bayraklar kurtuluşun sevinciyle sallandı. Törene Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan ile birlikte Menemen Kaymakamı Fatih Yılmaz'a vekalet eden Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney, Menemen Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Kaçar, Garnizon Komutan Vekili Topçu Yarbay Serdar Moraç, siyasi partilerin başkan ve yöneticileri, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, STK ve oda başkan ve yöneticileri, gaziler, okullar ve vatandaşlar katıldı.

“Emanetleri emanetimizdir!”
Zeybek gösterisiyle başlayan törenlerde konuşan Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, “İzmir’imizin ve Menemen’imizin 15 Mayıs 1919’da başlayan işgal günleri, halkımıza tarifsiz acılar yaşattı. Ancak, daha o ilk günlerden itibaren milletimizin yüreğinde alevlenen bağımsızlık ateşi, Hasan Tahsin’in sıktığı ilk kurşunla birlikte hiç sönmedi. O ateş, yüzyıllardır hür yaşamış bu milletin, asla boyun eğmeyeceğinin, esaret altında yaşamayacağının kanıtıydı. 26 Ağustos’ta Afyon Kocatepe’den başlayan büyük taarruz, İzmir’e doğru ilerlerken yalnızca bir askeri zafer değil, aynı zamanda milletimizin yeniden doğuşunun simgesi oldu. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, özgürlüğüne olan sevdasıyla yürüyen bu halk, düşmanı denize dökerek vatanına yeniden kavuştu. Bu meydandan, bu toprakların kahraman evlatlarının aziz hatıraları önünde minnetle eğiliyorum. Bağımsızlık uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle anıyorum. Onlar bu toprağa sadece canlarını değil, bizim özgürlüğümüzü, geleceğimizi ve onurumuzu emanet ettiler. Merhum Mehmet Akif Ersoy’un dediği gibi, “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın.” İşte bu nedenle bizler, şehitlerimizin emanetine sahip çıkmak, Türkiye’yi daha güçlü bir geleceğe taşımak için birliğimizi ve beraberliğimizi asla bozmayacağız. Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Bütün ümidim gençliktedir” sözünü rehber alarak gençlerimize olan inancımızı ve desteğimizi artıracağız. Onların, cumhuriyetimizi emanet edeceğimiz donanımlı, vatansever bireyler olması için Menemen Belediyesi olarak elimizden gelen her türlü katkıyı sunmaya devam edeceğiz. Bugün bir kez daha Menemen’imizin ve İzmir’imizin kurtuluşunu can-ı gönülden kutluyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu vatanı bize armağan eden tüm kahramanlarımızı rahmetle ve minnetle anıyorum.” dedi.

Geçit törenine katılım yoğun oldu
Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen çelenk töreninden sonra başlayan geçit töreni, bandonun çaldığı marşlarla renklendi. Geçit törenine Menemen Belediyesi’nin araçları, okullar, sporcular,  sivil toplum kuruluşları ve muhtarlar katıldı. Öte yandan Menemen’de 9 Eylül etkinlikleri, Menemen Şehir Parkı’nda 17:00 itibariyle düzenlenecek Mevlid-i Şerif ile devam edecek.

 
Aydın Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Atölyesi bu sene de kapılarını açıyor
 
Kahvaltı masasında cinayet: Kayınpederini öldürdü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aydın Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Atölyesi bu sene de kapılarını açıyor
Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından her sene düzenlenen “Tiyatro Atölyesi” ...
Aydın Büyükşehir Belediyesi Çocuk Gelişim Merkezleri'nde yeni dönem başladı
Aydın Büyükşehir Belediyesi Çocuk Gelişim Merkezleri’nde yeni dönem başladı. ...
Bornova'da 9 Eylül coşkusu
İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 102’nci yılı Bornova’da törenlerle ...
 
Bayraklı’da 9 Eylül voleybol turnuvası
Bayraklı Belediyesi, 9 Eylül İzmir’in kurtuluşunun 102’nci yıl dönümü, ...
Buca'da 'engelsiz' kurslar başlıyor!
Buca Belediyesi Çocuk ve Yetişkin Engelli Eğitim Merkezi’nde, yeni dönem ...
Selçuk kurtuluşunun 102'inci yılını Norm Ender ile kutladı
Selçuk’un Kültür Sanat ve Yaşam festivali EFEST 2024’ün üçüncü günü de dolu dolu geçti.
 
Başkan Mutlu’dan 9 Eylül mesajı
Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, İzmir’in kurtuluşunun 102’nci ...
Fuar'da Can Gox rüzgarı!
93. İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF) onuncu gününde de konserler, gösteriler ...
Çiğli’de 9 Eylül etkinlikleri iptal!
Çiğli’de, Tunceli Ovacık’tan gelen şehit haberi sebebiyle ilçede 9 Eylül ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yıldırım hızıyla idam sehpasına!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Çeşme Projesi’ni kim sabote etti?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Dinimiz Âmin
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazzeli Çocuklara Mektuplar (5) Yönetmen değil, önce insanım!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Okullar açıldı
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Narin'in katliamı, feodalizm ve suskunluk yasası
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Nefes nefese bir yaz geçti'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva