HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
9 Ekim 2024 Çarşamba - 11:37

Menemen'de ‘Çömleğin İzinde’ ödülleri verildi

3. Uluslararası Menemen Çömlek Festivali'nin en güzel fotoğraf kareleri ödüllendirildi. Festivalin değerlendirme toplantısı ve Çömleğin İzinde Fotoğraf Yarışması Ödül Töreni'nde konuşan Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, "Ustalarımız, akademisyenlerimiz, panelistlerimiz, yarışmacılarımız ve Menemenli hemşehrilerimizin desteğiyle, uluslararası ölçekte büyük bir festivali geride bıraktık. Edindiğimiz tecrübeler ışığında şimdiden 4. Uluslararası Menemen Çömlek Festivali için heyecan duyuyoruz. Her yıl üstüne katarak ilerlemeyi sürdüreceğiz." dedi.

Menemen de ‘Çömleğin İzinde’ ödülleri verildi

Menemen Belediyesi tarafından bu yıl üçüncü kez gerçekleştirilen Menemen Çömlek Festivali'nin geride kalmasının ardından, değerlendirme toplantısı ve Çömleğin İzinde Fotoğraf Yarışması'nın ödül töreni gerçekleştirildi. Tepe Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen geceye ev sahibi Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan ile birlikte Manisa Şehzadeler Kaymakamı Fatih Genel, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi, Menemen Çömlekçiler Derneği Başkanı Ahmet Taşhomcu, akademisyenler, çömlek ustaları, sanatçılar, festival paydaşları ve fotoğraf yarışmasında yer alan yarışmacılar katıldı.

KAYMAKAM GENEL: 39 ÜLKEYLE FESTİVAL DÜZENLEMEK İNANILMAZ BİR BAŞARIDIR
Gecede konuşan Şehzadeler Kaymakamı Fatih Genel, düzenlenen festival için Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan'a teşekkür etti. Genel, "3. Menemen Uluslararası Çömlek Festivali'ne 39 ülkenin katılması inanılmaz bir başarıdır. Evrensel bir değere ve inanılmaz ustalara sahipsiniz. Bu değerler çok kıymetlidir Yürekten tebrik ediyor ve bu başarının daha da artacağını düşünüyorum. Çünkü başta Aydın Pehlivan Başkanımız olmak üzere sizlerde bu ufku görüyorum." dedi.

GAPPİ’DEN ÖVGÜ: AYDIN BEY'İN NE YAPARSA ÇOK GÜZEL YAPMAK GİBİ BİR İDDİASI VAR
İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi ise konuşmasında Menemen'deki değişime dikkat çekti. Gappi, "Ben çocukken ailemle birlikte Menemen'e gelir, çömlek alırdık. Benim için Menemen, yoğurt, çömlek ve köfte demekti. Geçtiğimiz aylarda Menemen'den geçerken gördüm ki bir fark var. Köprülü kavşaklar, yeni çalışmalar, peyzajlar... Görüyorum ki Aydın Bey'in bir iddiası var ve ne yaparsa çok güzel yapmak gibi bir iddiası var. Menemen çömleğini tanıtmak, daha geniş kitlelere göstermek bundan sonra biz gazetecilerin de görevidir. Sayın Başkana başarılı çalışmalarından dolayı güç diliyorum. Hakikaten Menemen'de fark var." ifadelerini kullandı.

PEHLİVAN: ŞİMDİDEN GELECEK FESTİVAL İÇİN HEYECAN DUYUYORUZ
Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan ise yaptığı konuşmasında, festival paydaşlarına teşekkür etti. Pehlivan, "Festival sürecinde, çömlek ustalarımızın rolü çok büyüktür. Onların ellerinde şekillenen her eser, sadece bir sanat eseri değil, Menemen’in ruhunu dünyaya taşıyan birer elçidir. Dünya çapında elde ettikleri başarılar, festivalimizin ve çömlekçiliğimizin gücüne güç katmıştır. Kıymetli akademisyenlerimizin ve panelistlerimizin de bu başarıdaki rolü yadsınamaz. Araştırmaları ve değerli katkılarıyla Menemen’in binlerce yıllık çömlekçilik mirasını gün yüzüne çıkardılar. Yine katılımcı firmalar ve atölyelerimiz de festivalimizin ayrılmaz birer parçası oldu. Onların emeği ve katkısı olmasaydı, bu festival asla bu kadar güçlü ve etkileyici olamazdı. Edindiğimiz tecrübeler ışığında şimdiden 4. Uluslararası Menemen Çömlek Festivali için heyecan duyuyoruz. Her yıl üstüne katarak ilerlemeyi sürdüreceğiz." dedi.

EN BAŞARILI FOTOĞRAFLAR ÖDÜLLENDİRİLDİ
Konuşmaların ardından, Çömleğin İzinde Fotoğraf Yarışması'nın başarılı eserleri ödüllendirildi. 120 fotoğrafın değerlendirildiği yarışmada Hasan Uçar’ın “Irkçılığa Hayır” isimli eseri birinci, Erdem Arif Yiğit’in “Ağaç Yaş İken Eğilir” isimli eseri ikinci, Hülya Arıcı’nın “Çömleğin Resmi” isimli eseri ise üçüncü oldu. Hakan Yaralı’nın isimsiz iki eseri ve Delfin Demirgüreş’in Raku’nRoll isimli eseri ise mansiyon ödülüne layık görüldü. Ödül töreninin ardından festival katılımcılarına söz verilerek hem geride kalan festival hakkındaki görüşleri alındı hem de gelecek yıl için öneriler not edildi.

 

 
Çiğli'de kadınlara ‘Anne Destek Programı’
 
Buca'daki tartışmalı inşaat için Oda'lardan tepki: Emeği geçenlerden hesabını soracağız!'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çiğli'de kadınlara ‘Anne Destek Programı’
Çiğli Belediyesi, kadınları annelik yolculuğunda destekliyor. 3-6 yaş ...
Karşıyaka Belediye Tiyatrosu perdelerini açtı
Kentin en önemli kültür sanat markalarından Karşıyaka Belediye Tiyatrosu, ...
İkramiye krizi ikinci gününde… Sendikadan Tugay’a kınama!
İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İZENERJİ’deki ikramiye krizi ...
 
Büyükşehir'den yaralı geyiğe yardım eli
İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde bir fabrikaya giren yaralı kızıl geyik, İzmir ...
Manisa Büyükşehir’den personellere disleksi eğitimi
Manisa Büyükşehir Belediyesi, disleksi konusunda farkındalık oluşturmak ...
AK Partili Saygılı'dan Tugay'ın 'körfez vetosu'na yanıt: Zihniyet çürümesi var!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın Körfez acil eylem planında ...
 
Başkan Türkmen'den Kemalpaşaspor'a ziyaret
Kemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Türkmen, Kemalpaşaspor Futbol Takımı sporcularını ziyaret etti
Buca'dan gençlere dijital dershane!
Buca Belediyesi, içeriği zenginleşen Dijital Dershane projesi ile ilçenin ...
Büyükşehir’den ilçelere 'yenilenebilir enerji' eğitimi
Hizmet verdiği tesislerde enerji yönetim sistemine geçen ve “ISO 50001” ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva