HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
18 Temmuz 2022 Pazartesi - 08:01

Menderes'te Erkan Özkan dönemi!

Menderes Belediye Başkanıyken “yolsuzluk” iddiasıyla İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan Mustafa Kayalar’ın yerine geçecek başkanvekili için seçim yapıldı. Seçim sonucunda CHP grubunun adayı Erkan Özkan belediye başkanvekili seçildi.

Menderes te Erkan Özkan dönemi!

Ender ALDANMAZ/EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi adayı olarak 2019 yerel seçimlerinde Menderes Belediye Başkanlığına seçilen ancak geçtiğimiz haftalarda ‘yolsuzluk’ operasyonu ile gözaltına alınan ve sonrasında adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Mustafa Kayalar, İçişleri Bakanlığı tarafından belirsiz süreyle görevden uzaklaştırılmıştı.

Kayalar'ın yerine geçecek isim için belediye meclis üyeleri saat 14.00'da belediye meclis toplantısına geçti. Toplantının başkanlığını Belediye Başkanvekilliği görevini yürüten Gürsel Rüzgar yönetti.

CHP grubu adına Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İlçe Başkanı Ahmet İşler; Cumhur İttifakı adına ise AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin ve aday olarak belirledikleri Meclis Üyesi Cemil Az meclis salonunda hazır bulundu.

SEÇİMDE YAŞANANLAR
İlk tur seçiminde büyük sürpriz yaşandı. Cemil Az’ın aday olarak çıkması beklenirken ilk turda aday olarak çıkmadı. Cumhur İttifakı Grubu, CHP'den istifa eden meclis üyesi Mustafa Akın'ın ismini oy pusulasına yazdı. Çıkan ilk tur sonuca göre 13 oy Erkan Özkan'a, 8 oy Mustafa Akın'a çıktı. 3 oy geçersiz sayıldı.

İkinci turda da Cemil Az aday olarak çıkmadı. İkinci turda Özkan’a 14, Akın’a 9 oy, geçersiz 1 oy çıktı.

Salt çoğunluğun arandığı son turda AK Parti adayı Cemil Az aday olurken 15 oy Erkan Özkan’a, 9 oy Cemil Az’a çıktı.

Bu sonuca göre CHP adayı Erkan Özkan belediye başkanvekili oldu.

YÜCEL’DEN İTİRAZ, AKIN'DAN "ADAY DEĞİLİM" AÇIKLAMASI
Öte yandan; sonuçların açıklanmasının ardından CHP İzmir İl Başkanı Yücel, Mustafa Akın’ın aday olmamasını gerekçe göstererek, “Oylar” geçersizdir” diyerek sonuçlara itiraz etti. Yücel’in itirazını ardından konuşan Akın, “Arkadaşlar aday gösterdiğiniz için teşekkür ederim. Ama ben aday değilim” diye konuştu.

İSTİFASI NETLEŞTİ
Diğer yandan Akın'ın e-devlet üzerinden partisinden istifa ettiği de netleşti. Akın şu an bağımsız meclis üyesi...

KAYALAR MECLİS TOPLANTISINDAN ÇIKARILDI
Cumhur İttifakı Grubu'nun itirazı üzerine görevden alınan Mustafa Kayalar meclis toplantı salonundan çıkarıldı.

SEÇİM ÖNCESİ NELER YAŞANDI?

CHP ADAYI ERKAN ÖZKAN
CHP Grubu saat 11.00 sularında bir araya geldi. Yaklaşık 2 saat süren toplantıya CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun'un yanı sıra CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP PM üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan, CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılan Mustafa Kayalar, Menderes Belediyesi CHP'li meclis üyeleri ve il başkan yardımcıları katılım sağladı. Toplantı sonucunda CHP grubunun adayı Erkan Özkan olarak belirlendi.

CUMHUR İTTİFAKI'NIN ADAYI BELLİ OLDU
Diğer yandan Cumhur İttifakı grubu da kendi içerisinde adayını belirlemek için AK Parti Menderes ilçe başkanlığında bir araya geldi. İl Başkanı Kerem Ali Sürekli önderliğinde yapılan toplantıya MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal ile belediye meclis üyeleri katıldı. AK Parti’nin 8 üye, MHP’nin ise 1 üyesinin olduğu Cumhur İttifakı bloğunda ise Ayşegül Duran Türker ve Mümin Bayram ismi ön planda bulunuyordu fakat parti içinde yapılan seçimde Cumhur İttifakı meclis üyesi Cemil Az’ı başkanvekili adayı gösterme kararı aldı. Adayını belirleyen Cumhur İttifakı seçim öncesinde Menderes Belediyesi'ne giriş yaptı.

CHP'Lİ AKIN 'İSTİFA EDİYORUM' DEDİ
Başkanvekili seçimine dakikalar kala sürpriz bir gelişme yaşandı. Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Akın’ın, toplantı öncesi bağırıp çağırdı.

Mustafa Kayalar’ın “Başkan Yardımcısı” görevini verdiği Mustafa Akın, İlçe Başkanı Ahmet İşler’in ısrarla “başkanvekili adayımız” dediği isimdi. Ancak meclis grubunda yapılan temayül yoklamasında Erkan Özkan ve Fatma Ekicioğlu isimleri ön plana çıkınca, Mustafa Akın’ın buna tepkisi büyük oldu. CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Seyit Torun’un da katıldığı toplantıdan önce sinirlerine hakim olamayan Mustafa Akın’ın sesini yükselterek bağırıp çağırdı ve “İstifa ediyorum” dedi. Kulislerden sızan bilgiye göre, üyeler Mustafa Akın’ı sakinleştirmek için büyük çaba harcadı ancak Akın’ın öfkesi dinmedi. 

 
Direğin tepesinde korku dolu anlar!
 
Biraz macera istediler... Dağda mahsur kaldılar!
YORUMLAR
Toplam 21 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Sosyal Demokrat 19 Temmuz 2022 Salı 09:20

Menderese ve halkına yazık. Daha önce de çok örneği mevcut. Sosyal demokrasiyi ağzından düşürmeyen partinin geldiği hal içler acısı..

Yorumu oyla      5      4  
Göz 19 Temmuz 2022 Salı 09:00

paşa rumuzlu haklısın, chp bu her konuda beceriksiz olmayı başarabilen sözde başkanın arkasında duruyor.

Yorumu oyla      7      4  
Paşa 19 Temmuz 2022 Salı 06:37

En mantıklı aday seçilmiş hayırlı olsun. Şu saatten sonra Mustafa Kayalar isminin Menderes Belediyesi ile bağının kalmaması lazım. İddalar çok vahim. Belgeli para transferleri vs olduğu söyleniyor. Eğer Mustafa Kayalar gölge başkan olursa yeni yönetim de zan altında kalır. Kayalar kenara çekilecek aklanıp aklanmayacağını göreceğiz. Eğer iddalar doğru ise bırakın belediye başkanlığına dönmeyi hapse girmesi lazım zaten. Böyle bi adamın arkasında bütün chpnin durması da riskli. Yarın suçlu çıkarsa arkasında durduğunuz uğruna miting yaptığınız adam rüşvetçi çıktı derler altından kalkamazsınız.

Yorumu oyla      8      4  
av. 18 Temmuz 2022 Pazartesi 16:46

mustafa kayaların arkasına baka baka dışarıya çıkarılması çok küçük düşürücü olmuş, deniz yücel arkasını dönüp kayalara akıl veriyor bir de “şunu şunu de” diyor(videoda açık bir şekilde gözüküyor bu) hayır bu adam belediye başkanlığı yapmış aklı fikri yok mu? kendi kendine hareket edemez mi

Yorumu oyla      13      6  
Düz Partili 18 Temmuz 2022 Pazartesi 16:45

Son yerel seçimlerde martın sonu bahar sloganı vardı,bahar birilerine geldi refah içinde yaşıyorlar,halk baharın gelmesini beklemeye devam ediyor,yeni slogan İAEDE YOKTUR BAŞKASI İLE DEĞIŞTİRİLİR,haydi o zaman rasgele bu gün çok büyük bir zafer kazandınız iktidar Dodurga seçimlerini kutladı sizin de hakkınız kutlayın...

Yorumu oyla      8      4  
18 Temmuz 2022 Pazartesi 16:17

Vatandaş rumuzlu şahıs kim nereye gidiyormuş anlat da bilelim. Siz gideceksiniz siz. Unutma bunu

Yorumu oyla      6      8  
sezarın hakkı sezara 18 Temmuz 2022 Pazartesi 16:04

AKP li değilim ama... Böyle başlasaydınız yorumlara daha inandırıcı olurdu. Konuya gelirsek olması gereken olmuş. Aslında nasıl AKP ye gitmedi diye düşünmüyor değilim ama hile hurda ve kayyum olmayınca belediyeler hak ettiği yerde duruyor.

Yorumu oyla      8      4  
18 Temmuz 2022 Pazartesi 15:29

M.K’da liderlik ruhu ne yazık ki yoktu, ailenizin başkanı samimiyeti de yok, vatandaşa ilgi de yok hatta dolandırıcı,sahtekar başkan kapasitesi bile yok ki ilk hatasında fire verdi. Bu kadar her şeyde başarısız olan birisini söylediği isim neden aday olarak seçildi? Çok düşündürücü.

Yorumu oyla      19      4  
vatandaş 18 Temmuz 2022 Pazartesi 15:16

Gidiyor gitmekte olan chp li belediye...

Yorumu oyla      10      14  
Millet İttifakı 18 Temmuz 2022 Pazartesi 15:11

Mustafa Akın bağımsız aday olsaydı eğer şu an başkandı demek ki. Deniz Yücel in kader seçimi olduğu için çok gergin olduğu anlaşılıyor .

Yorumu oyla      16      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tatilci akını sonrası kesinti yaşanmıştı... O ilçenin su problemi çözüldü!
Kurban Bayramı sonrasında tatilci akınına uğrayan Dikili’de, altyapı gelen ...
Çeşme'de 'Ata'ya Selam' etkinlikleri başladı
Çeşme Belediyesi tarafından Mustafa Kemal Atatürk’ün Ilıca’ya gelişinin ...
İktisat Kongresi için kollar sıvandı... Soyer: Geleceğin ekonomi politikalarını belirleyecek
İzmir Büyükşehir Belediyesi İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi için kolları ...
 
Başkan açığa alınmıştı... Ayrıntılarda ne var?
Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ın İçişleri Bakanlığı tarafından ...
Hat tamamlandı... O köye kesintisiz su geldi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, kentin tüm bölgelerine ...
Hız kazandıran istasyona ziyaret
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ ve İzmir Büyükşehir Belediye ...
 
Nasreddin Hoca yaz boyu çocukları ağırlayacak
Hizmet vermeye başladığı bu yılın başından beri çocukların yoğun ilgisiyle ...
Karaburun'da hem karada hem denizde açılış!
İzmir’in son yıllarda ivmesi giderek yükselen turizm cenneti Karaburun, ...
Seferihisar'da basın ve demokrasi söyleşisi
Seferihisar Belediyesi tarafından düzenlenen ve ‘’Türkiye 2. Yüzyıla Hazır ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva