HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
31 Temmuz 2024 Çarşamba - 11:24

Memurlar yeniden iş bıraktı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) arasındaki sosyal denge tazminatını içeren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde uzlaşma sağlanamaması üzerine memurlar yeniden iş bıraktı. Binlerce memur Egemenlik Evi'nin önüne yürüdü. Genel Sekreter Barış Karcı ile görüşme yapan sendikacılar Başkan Tugay'la randevu verilene kadar Egemenlik Evi'nin önünden ayrılmayacaklarını dile getirdiler.

Memurlar yeniden iş bıraktı!

Ozan EKİZ/EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi, ESHOT ve İZSU genel müdürlüklerinde görevli kamu emekçileri ile bu işyerlerinde örgütlü Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM BEL-SEN) İzmir Şubesi büyükşehir arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde yaşanan tıkanma üzerine başlayan eylemler sürüyor.

Memurlar bugün yeniden tam gün iş bıraktı. Sendika üyesi memurlar Kültürpark 4 No’lu Hol’de toplandı. Memurlar, Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın makamının bulunduğu Egemenlik Binası’na yürüyüş gerçekleştirdi.

YOLU KAPATTILAR
Egemenlik Binası'na Fevzipaşa Bulvarı üzerinden yürüyen memurlar bulvar yolunu kapatarak yürüyüşlerini gerçekleştirdi.

KARCI İLE GÖRÜŞME: RANDEVU VERİLENE KADAR BURADAYIZ
Şube yöneticileri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Barış Karcı ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşme sonrası açıklama yapan Şube Başkanı Cevdet Keleş şunları söyledi:

"Barış Karcı ve özel kalem müdürü ile görüştük. Tugay şimdi burada değil gelmesini bekliyoruz. 31 Temmuz tarihini tehdit olarak algıladığımızı söyledik. Diyalogdan yana olduk. TİS hukukundan uzak bir süreç yaşıyoruz, bu hukuka uymaya davet ediyoruz. Etkinlik ve eylemlerimizi devam edeceğiz. 16 Ocak’ta kazandığımız toplamının bölümü olarak bize 16 bin TL teklif ediyorlar, üzerine bir şey koymuş değiller. Enflasyon yok mu? İki yıl boyunca artış yok diyorlar. Belediye hizmetlerine iki yıl boyunca zam yapmayacak mısınız? Bu hayatın akışına aykırı. TÜİK halkı yoksullaştırıyor ancak siz TÜİK'İN rakamlarını bile kale almayan teklif ediyorsunuz. Söyledikleriniz ile yaptıklarınız uyuşmuyor. Eylemleriniz ile söylemleriniz bir olsun. İki yıl boyunca enflasyonu yok sayıp ücret teklif etmek memuru enflasyona ezdirmektir. Tugay'ın tehdidine bugün belediye emekçileri cevap vermiştir. İşte masa, buyurun masaya gelin sorunlarımızı masada çözelim demiştir. Biz sosyal denge tazminatımızın kesilmesinden sonra kurban bayramı bize zehir edilmiştir. Hak mücadelemiz artarak devam etmiştir. Belediye emekçileri alanlara çıkarak binlerce kişi ile haklarına sahip çıkmıştır. Seçim dönemlerinde hak hukuk adaletten bahsediliyor. Seçim bittikten sonra bunlar unutuluyor. Hakkında sahip çıkan belediye emekçilerine soruşturma düzenleniyor. Sizin demokrasi anlayışınız bu kadar mı? Sendikal haklarını kullanan emekçilere baskı yaparak mı demokrasiyi getireceksiniz? Sendikal haklarımızı kullanmayalım diye polisi çağırıyorlar. Polise biber gazı sıktırıp tartaklatıyorlar. Kendi iş yerlerimizde başımıza polis dikiliyorlar. Sendikal eylemi engellemek suçtur, suç işliyorsunuz. Dün çocuklarımızla beraber renkli bir eylem yaptık. SDT'lerimiz kesildiği için belediye emekçileri çocuklarını yaz okuluna götüremiyor, iş yerlerine yanında götürüyorlar. Bazı havuz medyası çocukları da bu işe alet ediyorlar diye başlıklar attı. Çocuklar da ailemizin bir bireyidir, onların hakkı için mücadele ediyoruz. Bunu böyle yazanlara yazıklar olsun. Değerli dostlar biz mücadelemizi verirken müzakereyi açık tuttuk. Tugay bizimle masaya otur diyoruz. Şimdiye kadar taleplerimizin birçoğuna dönülmedi. Bu sendikaları yok saymaktır. Bu tutum aynı zamanda iş barışını bakmaktır. Bizimle gazeteye demeç vererek konuşmayın. Gelin masada oturalım masada konuşalım. Zannedersem İzmir Büyükşehir Belediye Yönetimi KESK’i ve KESK’e bağlı sendikaların mücadele tarihini okumamış. Bizlere baskı yapan, sürgün eden hiçbir belediye başkanına boyun eğmedik, bundan sonra da boyun eğmeyeceğiz. Burası İsviçre değil, Türkiye. Burada hiper enflasyon var. Yaptığınız teklifi emekçiler kabul etmiyor. Eski sözleşmeyi dayatıyorsunuz. Bu öneriyi kabul etmeyeceğiz. Burada randevu verilene kadar bekliyoruz, buradayız"

Sendikadan yapılan açıklamada randevu talebinin kabul görmediği bildirildi. Memurlar ise eylemi noktalama kararı aldı.

 
Haniyye için taziye mesajı: Kalleş suikast!
 
Bakanlık'tan İzmir raporu... Turist sayısında artış!
YORUMLAR
Toplam 46 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vip 1 Ağustos 2024 Perşembe 01:51

Yorumları okuyorumda ne çok hak arayan düşmanı varmış, biri demiski rahatsız oluyormuş yarın aynısı sana yapıldığında elinde çiçekle karşılarşın işverenini. Belediyenin sosyal medya da çalısan arkadaşlar tüm gün yalan yanlış yorum yapmaktan bıkmadınızmı? Birde biraz açın okuyun araştırın cahilce yorumlar yapmayın artık komik duruma düşüyorsunuz

Yorumu oyla      2      0  
Mahmut Feryadi 31 Temmuz 2024 Çarşamba 23:47

yarın yine kaldıgı yerden eylemler devam edecek. baskılar bizi YILDIRAMAZ.

Yorumu oyla      13      6  
beld. başkanı olsam 31 Temmuz 2024 Çarşamba 19:17

5 bin tl. veririm. kalanı köpeklere harcanacak. Olmayan parayı istemek hak değilidir.

Yorumu oyla      8      19  
İZMİRLİ 31 Temmuz 2024 Çarşamba 17:59

Hafta sonları neden yapılmıyor acaba bu eylemler herkez eğlencesinde gezmede tozmada yazlıkta klima karşısında iş saatlerini boşuna harcıyorlar zaten çalışan kimse yok ki bu vatandaşlardan

Yorumu oyla      7      18  
Vatandaş... 31 Temmuz 2024 Çarşamba 17:57

Bu arkadaşlar zaten kadrolu eylemci gibi 120 günden beri eylemdeler hangi ara çalışıyorlar ama maaşlar hesaba yatıyor...

Yorumu oyla      7      18  
xxx 31 Temmuz 2024 Çarşamba 16:39

derhal sandık kurulsun bu böyle gitmez...

Yorumu oyla      4      17  
izmirli 31 Temmuz 2024 Çarşamba 16:34

konuyu bilip bilmeyen herkes ne güzel sallıyor.. bu insanlar yasal haklarını kullanıyor ve ellerinden alınmaya çalışılan kazanımlarını savunuyor. iş bıraktık dediklerinde de sallamadan önce belediyeye gidin de işiniz görülüyor mu görülmüyor mu bir bakın. klavye başından sallamayın. çünkü sıra size de geklecek...

Yorumu oyla      22      10  
31 Temmuz 2024 Çarşamba 15:33

Sersemin biri de güya açıklama yapmış. Özrü kabahatinden büyük. Ben beld. başkanı olsam ne pahasına olursa olsun o parayı bunlara yedirmem. Bahse konu olan 16 bin küsur dahi çok fazla. 5 bin tl yeter de artar bunlara. Verimsizlik tazminatı kanunu çıkar. Verimsiz çalıştıkları için bu parayı kes bence.

Yorumu oyla      12      26  
VfV 31 Temmuz 2024 Çarşamba 15:19

İşyeri basarak, cam çerçeve indirerek, güvenlik personeli tartaklayarak, belediye salonunda bangır bangır müzik çalıp görevini yapan diğer çalışanları engelleyerek ve yol kapatarak haklı olamazsınız.

Yorumu oyla      12      24  
tolga 31 Temmuz 2024 Çarşamba 15:07

SDT normal maaşın üzerine ek ödemedir. Belediyelerde maaşlar bu sayede memur maaşı x 1,5 civarına denk gelir. Mesela mühendis devlette 56bin tl alıyorsa, belediye ek 16 bin daha verip 72bin yapıyor. Vasıfsız düz belediye memuru da kamu mühendisi maaşı olmuş olur.

Yorumu oyla      8      24  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Belediyelere haciz işlemleri başladı!
Belediyelerin SGK'ya borçlarına ilişkin son günlerdeki tartışmaların ardından ...
Bornova'da cinsel istismara karşı adımlar!
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, çocuklara yönelik cinsel istismarla ...
Başkan Duman: Ortak akla inanıyorum
Buca Belediye Başkanı Görkem Duman sokağın nabzını tutuyor. Başkan Duman, ...
 
Kıyı Ege Belediyeler Birliği Encümen Toplantısı Selçuk’ta gerçekleşti
Kıyı Ege Belediyeler Birliği Temmuz Ayı Encümen Toplantısı, Selçuk Belediyesi ...
İzmir esporda dev finale ev sahipliği yapıyor
İzmir, espor alanında Türkiye’nin en büyük etkinliklerinden birine ev ...
Sokak hayvanları için yol haritası belirleniyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, sokak hayvanlarına yönelik eylem planı hazırlıyor. ...
 
Çerçioğlu'ndan 35 branşta yaz kursu
Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin yaz kursları, her yıl olduğu gibi bu yılda ...
Bornova'da yol çalışması... İki mahalleyi birbirine bağlayacak!
İlçe genelinde yol yapım ve onarım çalışmalarını sürdüren Bornova Belediyesi, ...
Güzelbahçeli kadınlar festival öncesi köyü boyadı
Güzelbahçe Belediyesi, 10’uncusunu düzenleyeceği Payamlı Bardacık Festivali ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Dinimiz Âmin
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kim hazırsa penaltıyı o atar!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yeni bir Susurluk mu?
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazzeli Çocuklara Mektuplar (5) Yönetmen değil, önce insanım!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Okullar açıldı
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Narin'in katliamı, feodalizm ve suskunluk yasası
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Nefes nefese bir yaz geçti'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva